Carnival

 Les verdures, totes les receptes amb bacallà i els bunyols de vent són els menjars típics de la Quaresma.

Et proposem la recepta d'un dels dolços típics de la Quaresma:  els bunyols de Quaresma.
 

Dita popular

Ni Nadal sense nevada,
ni Quaresma sense pluja,
ni Carnestoltes sense lluna.


Bunyols de Quaresma

Ingredients:

125 ml de llet, 75 g de farina, 60 g de mantega, 3 ous, sal, oli i sucre.

Elaboració:

Aquesta recepta l'haureu de fer amb la col·laboració d'una persona adulta.

El primer que hem de fer és posar la llet i la mantega en un pot, i afegir-hi una mica de sal.

Anem remenant i comprovem que la mantega s'està desfent.

Quan la llet arrenqui el bull, afegim la farina tamisada i ho deixem coure.

Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia.

Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d'un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa.

Anem repetint aquesta operació amb el altres ous).

Haurem obtingut una massa ben homogènia i consistent. Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar.

Quan estigui l'oli calent, afegim petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant.

Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col.locant-los en un plat on hi haurem posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l'oli.

Encara calents, els tirem sucre per sobre i els deixem refredar.

Ja veureu com us en llepareu els dits.
Creation date: 17/03/2020 Last updated: 18/03/2020