tam tam aigua cur 1

L'aigua ha estat sempre un element imprescindible per a totes les civilitzacions i pobles. Al llarg de la història, les ciutats s'han construit allà on hi havia un riu, a la vora del mar... L'aigua és beneficiosa per als conreus i, per tant, garanteix l'aliment.

Pobles indígenes d'arreu del món han practicat sempre rituals i dances tribals per a cridar la pluja: els indis nord-americans del llunyà oest, les tribus africanes o asiàtiques, posar una espelmeta a un Sant... "Que llueva, que llueva... la virgen de la Cuevaaaa..."

especial aigua curiositat3

El rebut de l'aigua és un document que indica el consum que s'ha fet en una casa. Quan més consum, més diners s'han de pagar. Arriba cada tres mesos a totes les llars. Demaneu a casa vostra que us ensenyin com és una factura d'aigua.

especial aigua curiositat5

Cal anar molt en compte els dies de pluja forta. Si es condueix un cotxe, la velocitat i la carretera mullada poden fer perdre al conductor el control del vehicle. L'aigua pot fer relliscar el cotxe per la superfície de la carretera. Això es coneix amb el nom d'aquaplanig. Per evitar això, els neumàtics de les rodes tenen unes marques, uns gravats, per a expulsar l'aigua.

especial aigua curiositat2

Hi ha més de 200 tipus d'aigües... Quantes aigües conèixes? Tenen el mateix gust? L'aigua embotellada té el mateix gust que l'aigua de l'aixeta? I l'aigua de pluja?

Amb gas, sense gas, aigua mineral, aigua natural, aigua bendita... Hi ha molts tipus d'aigües, això sí, per al consum humà, escolliu sempre aigua potable, és a dir, que no tingui substàncies o microorganismes perjudicials per a la salut.

especial aigua curiositat4

La Mar Morta o Mar Mort és el llac més salat del món i es troba entre Israel i Jordània. L'elevada salinitat de l'aigua fa que l'aigua tingui propietats medicinals i és imposible que hi visqui cap peix. Un dels atractius per als turistes és que encara que no sàpiguen nadar, els banyistes suren a l'aigua.

especial aigua curiositat6

Una marca d'aigua és un dibuix fet un full de paper, que es pot veure a contrallum. A vegades també s'anomena filigrana. S'utilitza per a evitar la falsificació de documents o per indicar el fabricant del paper.

Vés a l'apartat anterior>>