News

Març en femení

El proper mes a la biblioteca d'Olesa de Montserrat ve carregat de propostes encaminades a descobrir dones destacades de la història, a empoderar les noies -petites o adultes-, a reconèixer la pròpia identitat i a lluitar pel que volem, sigui quina sigui la nostra condició. En definitiva, commemorar durant bona part de març el Dia de la Dona (8 de març). N'hi haurà per a tots els gustos: per a nens i nenes a partir de 6 anys amb un adult, Laboratori de Lectura "Elles"; també per a infants, el taller "Vull ser com..."; per a dones joves i adultes, el BiblioLab "Còmic autobiogràfic"; l'exposició "Super women, super inventors" de Sandra Uve; per a adolescents, DeBAT a Bat "Idem x idem".

"Elles" són les noies i dones que tot i tenir força factors en contra de la societat de l'època que els va tocar viure van destacar en diversos camps. El Laboratori de Lectura, que tindrà loc el proper 5 de març a partir de les 17:30 hores, pretén donar a conèixer aquestes persones perquè volem que els nens i nenes en puguin prendre exemple. Serà, com sempre, una estona de descoberta d'històries i de lectura compartida amb un adult (pares, avis, tiets, cangurs,...) i també de creativitat; no marxareu amb les mans buides! Ja us podeu inscriure a la biblioteca.

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olesa ens portarà el divendres dia 9 a les 18:00 hores  per a nens i nenes el taller "Vull ser com...", a càrrec de Construir Mirades. Partirem de què podem convertir-nos en el personatge que vulguem si anem més enllà dels estereotips que sovint ens mostren els anuncis de joguines i deixem volar la imaginació. Tot jugant podrem identificar els arquetips sexistes associats a la masculinitat i la feminitat, desenvolupar una actitud positiva i inclusiva vers les diferències, a més de respondre creativament a partir de l’elaboració d’autorretrats superadors d’estereotips de gènere. No cal que us inscriviu, només heu d'acostar-vos a la biblioteca.

Per a un públic més gran també hem programat al març el BiblioLab "Còmic autobiogràfic", que impartirà la il·lustradora Sandra Uve els dissabtes 10 i 17 al matí. Aquest taller per a dones pretén educar i ensenyar en un tipus de còmic que ha proliferat en els darrers anys: hi ha autors que exposen els seus records, les seves vides, són memòries que quedaran per sempre il·lustrades. Està enfocat a persones aficionades al còmic i amb inquietuds literàries que vulguin conèixer i començar a desenvolupar aquest gènere com una eina expressiva i necessària per poder escriure les nostres vivències i experiències. Les places són limitades, així és que les interessades cal que us hi inscriviu.

I paral·lelament, durant la darrera meitat del mes, també acollirem a la biblioteca d'Olesa l'exposició de la mateixa Sandra Uve "Super women, super inventors". La il·lustradora ret un homenatge a 25 dones brillants que van contribuir amb els seus treballs i descobriments a l’avenç de la ciència i les humanitats. És a dir, a millorar el món, tot i que el relleu que s’hauria de donar a la seva aportació ha quedat més diluït pel fet de ser dones.

I pels adolescents, en aquest cas de Barri Jove, el proper 15 de març tindran l'oportunitat d'estrenar un nou DeBAT a Bat. "Idem x idem" pretén que els joves reflexionin sobre la seva identitat, sobre com es mostren al món i el respecte als altres independentment de la seva condició. Tot plegat a través dels àlbums il·lustrats, activitats, històries, projeccions... Tot i que aquesta sessió serà en exclusiva pels nois i noies de Barri Jove, estigueu atents, que en breu també us n'oferirem una amb inscripció oberta.

28/02/2018 14:34h