News

Setmana de la Ciència a la biblioteca

A partir de divendres i fins el 18 de novembre se celebra a diferents institucions la Setmana de la Ciència. Es tracta d’una oportunitat d’acostar als ciutadans l’àmbit científic i enguany a la biblioteca d’Olesa no ens quedem enrera, especialment pel que fa al tema tecnològic: un BiblioLab de dibuix 3D, els Submerllibres, els tallers d’Univers Internet i totes les activitats de ciència-ficció de Subolesa.

Ens fa especial il·lusió el projecte que podreu experimentar durant tota la setmana vinent. Els Submerllibres són jocs que, a través de la realitat augmentada, ens fan viure algunes de les històries clàssiques de la literatura. De moment us proposem submergir-vos en Romeu i Julieta, Frankenstein i La volta al món en 80 dies. Només cal que vingueu durant les hores d’obertura de la biblioteca i provar! Podeu fer-ho per parelles i si voleu assegurar-vos un dispositiu per jugar és millor que reserveu plaça. Aquest és un projecte que hem dut a terme en col·laboració amb el Centre de Visió Computacional de la UAB, companyies de teatre i directors i actors d’Olesa.

Una altra iniciativa remasteritzada i ara oberta a tothom són els tallers d’Univers Internet. Després de la prova pilot durant el primer semestre de l’any, el departament d’educació del CCCB ha adaptat els tallers per conèixer els aspectes físics, medi ambientals, sobre privacitat i desenvolupament de la xarxa. Es tracta d’una tecnologia que utilitzem cada dia i moltes vegades no som realment conscients del què és i del que engloba. Durant la Setmana de la Ciència començarem amb el primer Univers Internet: com es construeix la xarxa. Aquesta activitat va adreçada a persones de totes les edats, a partir de 10 anys. De fet, alguns centres educatius també durant a terme alguns dels tallers aquest curs. El taller es realitzarà el dimecres 14 de novembre a partir de les 17:30 hores i ja us podeu apuntar a la biblioteca. A l’agenda d’activitats podeu veure també la data del proper taller per si ja us hi voleu apuntar.

Pel que fa al BiblioLab per dibuixar en 3D, serà el dissabte 10 de novembre, i les inscripcions ja estan tancades. Fins l’1 de desembre també acollirem dos BiblioLabs tecnològics: la plastilina fa llums, i fem una postal lluminosa; tot i que ja estan totes les places disponibles cobertes.

I també dins d’aquesta setmana especial se celebrarà l’esdeveniment olesà de ciència-ficció per excel·lència: la celebració del dia de Subolesa. Es tracta d’una diada extreta de la novel·la de J.M. Francès Retorn al sol. Enguany la celebració anirà força més enllà d’una exposició artística, un premi de relats i una xerrada. L’associació Arrel Acció Cultural i la biblioteca hem buscat el recolzament de diferents agents amb els que hi haurà tot un cap de setmana de festa. A la biblioteca podreu visitar una exposició inspirada en el món de Subolesa i assistir a la presentació de la reedició de Retorn al sol -amb il·lustracions de Martí Alcon-, a l’entrega de premis del concurs de relats de ciència-ficció i la presentació de la novel·la El món fosc: talps, de Jordi de Manuel.

08/11/2018 17:16h