Novelty

Familias de acogida

[Barcelona] : NED Ediciones, [2019]

L'acolliment familiar forma part d'un fenomen social molt complex que planteja grans reptes per a les polítiques socials de protecció a la infància i l'adolescència. Es tracta de la mesura de protecció prioritària a l'hora d'atendre nens o adolescents que han estat separats dels seus pares o tutors legals. En conseqüència, és important analitzar els símptomes més comuns que apareixen en les famílies d'acollida per orientar el treball terapèutic i socioeducatiu amb elles.

En aquest llibre participen autors amb una llarga trajectòria professional a la clínica i el sistema de protecció, que aborden des d'una perspectiva interdisciplinària -pedagogia, psicoanàlisi, educació o treball social- qüestions com els nous rols familiars, el desig d'acollir, la trobada entre els nens i les famílies d'acollida, la inscripció familiar o la separació.

Sense defugir, d'altra banda, la reflexió al voltant dels aspectes més crítics i revisables en el procés d'acompanyament a les famílies i els nens acollits, així com les particularitats entre els acolliments en família extensa i en família aliena.

*Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

13/02/2020