Recommendation

L'Illa de l'Abel

Steig, William,

Barcelona : Blackie Books, 2018

Si us vau enamorar del Doctor de Soto, dentista d’animals o d’Irene la valenta, publicats també per Blackie Books,  no us perdeu aquesta història del mateix autor guanyadora del prestigiós Newbery Honor. Per a qui encara no conegui a William Steig (1907-2003) li direm que va ser un autor  i caricaturista molt important al segle XX, va escriure i il·lustrar més de vint llibres considerats clàssics de la literatura infantil, els més populars van ser Silvestre i la pedreta màgica i, sobretot, Shrek!, personatge que més tard serviria per inspirar la factoria Dreamworks per crear la saga de pel·lícules amb el mateix nom.

L’Illa de l’Abel és una història de superació protagonitzada per un ratolí molt elegant que té una vida regalada i està avesat a que li facin tot.  És també una història que posa en valor els llibres i la lectura, traspua tendresa, humor, i molta aventura.

Era a primers d’agost quan l’Abel es disposava a passar un dia de pícnic al bosc amb la seva estimada Amanda. Quan la tempesta els agafa desprevinguts, la parella fuig corrents a buscar refugi en una cova on es troben amb altres animals. Els efectes de la tempesta són tant esfereïdors que els dos s’apropen a l’entrada de la cova per contemplar l’espectacle, és llavors quan una ràfega s’emporta el mocador de gassa del coll de l’Amanda, i l’Abel, en un acte d’heroïcitat, surt corrents a agafar-lo.  Un vent huracanat l’arrossegarà a un indret desconegut i ple de perills, i aquest Robinson Crusoe se les haurà d’enginyar per sobreviure i tornar a casa. Aviat descobrirà els secrets extraordinaris d’aquell lloc tan hostil, i us assegurem que els llibres li seran de gran ajuda.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Pilar Galve Piñana de la Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

10/10/2019