Recommendation

Missió Trobairitz!

Arasa, Cinta

Barcelona : Animallibres, 2013

Història preciosa d'amistat entre gats i noies, farcida de poesia que ens descobreix una figura injustament oblidada per la història: les Trobairitz.

Aquestes eren poetesses, dones inconformistes que ja a l'edat mitjana reclamaven la igualtat de sexes a través de les paraules, dones sensibles que posaven veu als sentiments enfilant amb mots encertats versos amorosos que els joglars cantaven en places i mercats, la major part d'elles han passat desapercebudes a les pàgines de la història, uns pocs noms han arribat als nostres dies, entre ells, els de les mestresses de les mixeta protagonistes, Azalais de Porcairagues i la Comtessa de Dia.

Una nit, poc abans del Gran Concurs de Trobadors del Llenguadoc, un escamot d'ombres misterioses envaeix els carrers de Tolosa. L'endemà moltes parets apareixen plenes de poemes escrits amb tinta violeta. Ni les seves autores, dones poetes fins aleshores desconegudes, en saben res. Qui deuen ser aquests petits éssers que han posat en marxa un pla per fer sentir la veu de les trobairitz?

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

02/11/2015