Gènius - Biblioteca Virtual

Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

Search the Aladi Catalog for books, movies and music

Library Library

Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

General information

Address:

Plaça de l'Ajuntament, 13

08870 Sitges

How to get to
Appointment
Telephone:
938 941 149
E-mail:
b.sitges.sr@diba.cat

Web

Director:
Marta Sánchez Escutia
Opening date:

14 de juny de 1936
Social networks:

Observations:

_________________________

 

QUÈ PODEM FER?

Retorn de documents

Consultes bibliogràfiques al taulell

 

AMB CITA PRÈVIA

Lectura i estudi en sala

Consulta de documents exclosos

Servei d'accés a ordinadors Internet i +

Accés a la WI-FI amb dispositius personals

Préstec de documents

Servei de "Propostes personalitzades"

Lots sorpresa per a infants i joves

Préstec interbibliotecari

 

QUÈ NO PODEM FER?

Accés lliure al fons documental i a la zona infantil

Impressions

     _________________________

 

La biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges va obrir de nou les seves portes el dia 23 d'abril de 2018 després d'unes obres de remodelació i acondicionament.

S'ha millorat l'accessibilitat a l'edifici i s'han adequat i incorporat nous espais fent-los més amples, diàfans i lluminosos, alhora que s'ha ampliat i modernitzat els serveis que ofereix.

Schedule:

Summer:
 • Monday De 15:30 a 20:00h
 • Tuesday De 15:30 a 20:00h
 • Wednesday De 10:00 a 14:00h
 • Thursday De 15:30 a 20:00h
 • Friday De 15:30 a 20:00h
 • Saturday

Schedule observations:

La biblioteca tancarà els dies:

 • Dimecres 24 de juny
 • Dilluns 24 d'agost, per Festa Major

Els primers anys
La primera notícia que recull la voluntat de comptar amb una biblioteca pública a Sitges, data de l'any 1877 i la publica la Revista Suburense, però no és fins el 14 de juny de 1936 que fou inaugurada la Biblioteca Santiago Rusiñol. S'instal·la a la planta baixa de la que fou casa de Miquel Utrillo, dins del conjunt arquitectònic de Maricel. Els seus inicis, marcats per la Guerra Civil, no van resultar fàcils. Tot i amb això, la biblioteca tira endavant, oferint de manera constant l'antenció al públic.

Trasllats i nous serveis
Entre 1948 i 1957, la biblioteca fou traslladada i instal·lada a l'edifici del Museu Romàntic, a can Llopis. L'any 1958 fou traslladada novament al seu emplaçament original. S'inicia així un període d'estabilitat i de creixement. Al davant hi ha una gran professional, Lolita Mirabent, ànima i motor cultural de la biblioteca, i hi serà durant més de 40 anys.

L'any 1973 Sitges tenia 11.767 habitants i la biblioteca comptava amb un fons de 13.277 llibres. A la biblioteca no hi cabien ni els llibres ni els lectors i es feia imprescindible una ampliació, que va arribar l'any 1977, data en la que s'afegeix a la biblioteca les dependències del primer pis de l'edifici i que permeten respirar uns quants anys amb tranquil·litat. L'any 1979 s'inaugura la Sala Semir, on s'hi instal·la la donació d'Antoni de Semir i al 1981 s'amplia amb una nova sala per tal d'allotjar-hi l'arxiu i la biblioteca de Miquel Utrillo. L'any 1983 s'inaugura la biblioteca Josep Roig i Raventós, filial de la Santiago Rusiñol, situada al Poble Sec. No serà fins l'any 1995 que s'obrirà una nova sala al públic. Aquesta rep el nom de Lolita Mirabent en reconeixement cap a la persona que durant tans anys va ser directora de la biblioteca. S'aprofita aquesta intervenció per informatitzar la gestió de la biblioteca. Desapareixen les fitxes de la biblioteca i apareixen els ordinadors. És en l'any 1999, quan s'inaugura la última de les ampliacions, fins ara, amb intervenció arquitectònica, aquesta vegada per allotjar una nova sala per a les revistes, on s'hi instal·len també les connexions per als ordinadors per poder oferir un nou servei, el de connexió a Internet.

Actualment
La Biblioteca tanca al públic el 30 de juny de 2013 a l'espera de la seva obertura, després d'haver-s'hi realitzat les obres de condicionament i millora en les instal·lacions de l'edifici. El 23 d'abril de 2018 obre de nou les seves portes amb uns espais i uns serveis renovats.

Advanced Web Content Search Advanced Web Content Search


There are no results for the search

Highhlights Highhlights

 • Què puc fer a la biblio?

  Truca o feu-nos un missatge i podràs saber...si has de demanar cita prèvia; què pots fer a a la biblio i què no pots fer.

Specialized Collections Specialized Collections

No results found

Research Guides Research Guides