Summer

La plastilina és un material plàstic, compost de ceres, olis, sals de calci, farina vegetal i pigments, que s'utilitza per modelar.

La seva invenció, a finals del segle XIX, es va produir quasi simultàniament a dos països diferents: a Anglaterra, amb el farmacèutic  William Harbut,t i a Alemanya ,amb el professor d’art Franz Kolb. El motiu era que els escultors es queixaven que l’argila, material emprat per fer escultures en aquella època, pesava molt, era poc manejable i s’assecava de seguida. Vaja, que era un material complicat de treballar!

Perquè, com segur ja has experimentat, la plastilina reuneix diverses característiques que la fan ben especial: adapta qualsevol forma imaginable, ni s’enganxa ni s’asseca, no taca en contacte amb mans i roba i es troba en multitud de colors.

També té moltes utilitats: a més de per jugar, es pot utilitzar per crear maquetes, per fer esbossos i té un lloc destacat en les pel·lícules d’animació (stop-motion, en anglès)

Ah! Has de tenir en compte que, com material plàstic, el seu reciclatge cal fer-ho dipositant-lo en el contenidor groc

Què necessites?

  • 1 tassa que et servirà com a mesura.
  • 1 bol gran per fer la barreja.
  • 3 tasses de farina.
  • 1 tassa de sal
  • 1 tassa d'aigua
  • 2 cullerades soperes d'oli. (o una d'oli i una altra de vinagre)
  • 1 colorant alimentari

Al bol aboca la farina i la sal. Barreja-les bé i després afegeix l'aigua. Quan la massa ja estigui ben barrejada, incorpora les cullarades soperes d'oli.

Treu la pasta del bol i treballa-la com si fos la massa d'un pastís. Recorda't de posar una mica de farina a la superfície de treball per evitar que s'enganxi el preparat. Aquest és un pas molt important i dura una bona estona, ja que jas de aconseguir que la massa no se t'enganxi als dits.

Ja tens la plastilina, ara falta posar-li color!

Per aconseguir tenir plastilina de diferents colors, divideix la massa en tantes porcions com colors vulguis fer. Posa una mica de cada colorant alimentari o una barreja de varis a cada porció i amassa-la fins que el color estigui ben distribuït per tota la pasta.

Per evitar que se t'assequin quan no la fas servir, embolica d¡cada porció en un tros de plàstic o en un pot i fica-les al frigorífic.

Ara que ja saps com fer plastilina, pots animar-te a rodar una pel·licula d’animació. A aquest vídeo t’expliquen com fer-lo, pas a pas

 

Modela personatges de por

Divertidos y alocados animales y criaturas con pasta de modelar

Manualidades con plastilina

Crea amb plastilina

Plastilina

Animation lab para niños

James y el melocotón gigante

Fantastic Mr. Fox

¡Piratas!

El petit príncep