La calçotada

FIRES I TRADICIONS

La calçotada

Febrer i març són els mesos de les calçotades. Una tradició que va començar a Valls i que ara s’ha fet tan popular que no hi ha família que no dediqui un cap de setmana en trobar-se amb els amics per gaudir junts d’aquesta tradició.

Però atent, quan es parla de fer una calçotada, no s’ha de centrar l’ atenció únicament en els calçots, ja que el menú acaba sent  molt més que això.

Menú de calçotada!!

De primer, el plat estrella: calçots servits sobre una teula (que conserva la calor) amb salsa romesco.

No t’has d’oblidar proveir-te d’un pitet de gegant per cobrir-te tota la roba i evitar-te després passar vergonya per culpa de les taques.

De segon, una gran graella de carn (xai, botifarra, xoriço, botifarra negra, cansalada, costella de porc) i verdures a la brasa (hi ha qui les substitueix per mongetes blanques), acompanyat de pa de pagès fregat amb all, tomàquet i oli

Per acabar, un cítric o, pels més agosarats, un desert típicament català: una crema catalana, una grana de capellà (postra de músic) o un mel i mató

Una bomba, vaja!!

Ves a la fitxa dels calçots

Ves a la plana principal de l'especial de l'Any internacional de les fruites i de les verdures