Guía de lectura
Dieta mediterrània
La dieta mediterrània ha esdevingut un model alimentari sostenible i de qualitat. Des de fa segles els països mediterranis basen la seva alimentació en el consum de: verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva com a greix essencial, alguns especialistes també inclouen el vi. Es valora tant la qualitat i varietat dels ingredients, com la senzilla forma de cuinar-los.
Les virtuts d'aquesta dieta han estat constatades científicament, i els beneficis derivats del seu consum moderat son destacables: eviten malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i altres patologies.
Als països mediterranis de l'Àfrica del Nord i el Pròxim Orient la dieta varia degut a les prohibicions de les religions, Islam i Judaisme. Aquestes cuines han incorporat influències provinents de l'Àsia Central i de l'Índia, concretament espècies i condiments.
Va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2010.
Fecha de creación: 23/11/2011
Última actualización: 20/06/2024
Secciones de la guía
General
Recull dels trets característics de la gastronomia catalana al llarg de la història.
La dieta mediterrània és una de les "9 meravelles" de que gaudeix Catalunya i que són patrimoni de la humanitat.
Web que defensa la preservació de l'estil de vida que compartim els pobles mediterranis des de fa milers d'anys i que els científics han posat de manifest que és beneficiós per a la salut i el benestar de les persones. A més contribueix al manteniment d'una agricultura sostenible i a preservar el medi ambient.
Web de l'associació d'establiments promotors de l'alimentació mediterrània, que té per objectiu promoure l'alimentació mediterrània com a model d'alimentació saludable en l'entorn de la restauració col•lectiva.
El CAM és una associació de consumidors de Catalunya que té com a finalitat la informació, formació i la protecció dels consumidors, especialment en temes d'alimentació. Serveis d'assistència tècnica, programes d'educació i plans de divulgació, etc.