Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

Todas las recomendaciones - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • El Llop i la mosca

  El Llop i la mosca

  Damm, Antje

  [Barcelona] : Takatuka, setembre de 2021

  Potser ja coneixeu l'autora Antje Damm (Wiesbaden, Alemanya, 1965) pel seu meravellós llibre Pregúntame (Anaya, 2003). En tot cas és una autora amb una obra molt interessant, amb obres que juguen a vegades amb conceptes filosòfics, d'altres amb la fotografia o amb el sentit de l'humor. 

  Aquesta vegada presenta un llibre de cartró per a primers lectors molt divertit i juganer. El protagonista és un llop tot simpàtic i bon jan. El llibre té deu dobles pàgines on es repeteix la mateixa estructura. Un llop té gana i s'anirà menjant els objectes de la prestatgeria. La narració avança a partir d'aquest joc d’endevinar, de fer hipòtesis.

  A banda de l'exercici d'atenció visual també eś molt interessant el text, perquè tot i ser un llibre per tan petits, té un vocabulari molt ric. Quants verbs coneixeu relacionats amb el fet de menjar? Cruspir, empassar, devorar, endrapar, fer baixar coll avall, ficar-se al pap, engolir... 

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  22/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Álvarez, Lola

  Barcelona : Planeta, enero de 2021

  Què fa tot el dia amb el mòbil tancat a la vostra habitació? Ara per què plora, si fa un moment estava alegre? Per què no m'explica res? Per què em parla així?

  Molts pares i mares associem la paraula adolescència amb conceptes com conflicte, rebel·lia i inseguretat. Quan sorgeix un problema amb el nostre fill o filla, és important entendre que la seva conducta sol ser un senyal d'alerta i que gairebé mai no es produeix per una sola causa. L'adolescent forma part d'un sistema complex, la família, i cal que tots els membres ens impliquem en la tasca de comprendre què està passant. Només així podem aconseguir una convivència sana.

  Aquest llibre posa sobre la taula alguns dels problemes més comuns que afrontem com a pares davant del pas dels nostres fills per l'adolescència i revela conceptes clau que ens ajudaran a veure aquesta etapa des d'un nou prisma. És possible viure l'adolescència com una experiència constructiva, positiva i enriquidora per a tothom.

  Una mirada positiva i rigorosa a una de les etapes més crucials en el desenvolupament dels nostres fills i filles.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  18/10/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Libro apestoso

  El Libro apestoso

  Cole, Babette,

  México : Fondo de Cultura Económica, 2014

  Hi ha moltes coses que fan pudor: la brossa, els porcs senglars, els mitjnons del papa... quin fàstic que fa tot plegat! Són olors molt diferents però totes realmenet repugnants... t'atreveixes a llegir aquest llibre pudorós?

  Babette Cole ens torna a proposar una lectura divertida, més aviat esbojarrada, com molts dels seus llibres. Altres llibres de l'autora: "Dos de tot, o com divorciar-se de bon humor", "Doctor gos", "La princesa enjogassada", "La mare va pondre un ou", o "Amormeu".

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat de la Biblioteca Central de Cerdanyola

  18/10/2022
  Promedio (0 Votos)
 • La Miffy va al museu

  La Miffy va al museu

  Bruna, Dick,

  Barcelona : Coco Books, 15 de setembre de 2021

  L'holandès Dick Bruna (Utrecht, 1927-2017), escriptor, dissenyador gràfic i dibuixant neerlandès, és conegut sobretot per la creació del personatge de la Miffy, una conilleta que va néixer l'any 1955. 
  Miffy és protagonista de més de 100 llibres i malgrat els anys, continua tenint un atractiu especial per als infants de tot el món. 
  Bruna té un disseny clar i senzill, eliminant tot allò superflu. Els seus dibuixos gairebé semblen pictogrames. 
  Els llibres de la col·lecció tenen sempre el mateix format quadrat, amb els personatges mirant endavant, dibuixats amb un contorn negre i gruixut fet amb pinzell. Bruna té la seva pròpia paleta de colors limitada: vermell, groc, blau, verd i negre i excepcionalment gris i marró. 
  Els temes sempre són quotidians, de l'entorn propi dels infants: la família, la festa d'aniversari, l'escola... O com en aquesta ocasió, que la Miffy visita un museu. 
  El text, rimat i breu, és ideal per llegir en veu alta, acompanyant l'infant, mentre mira les imatges d'aquesta conilleta tan especial.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  17/10/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Els Colors de l'Àfrica

  Els Colors de l'Àfrica

  Obiols, Anna

  [Vilanova i la Geltrú] : El Cep i la Nansa Edicions, març de 2020

  L’Àfrica, animada pel seu amic l’ocell, emprèn un viatge per deixar de banda la seva tristesa. En aquest viatge per tot el món descobrirà nous paisatges.

  De cada un d’aquests paisatges s’emportarà allò que més li hagi encantat i meravellat. Així serà com la vida de l’Àfrica i els seus amics a la selva canviarà.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Ruth Coderch de la Biblioteca Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  19/09/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Plans eco en família art, natura i creativitat per a tot l'any

  Plans eco en família

  Fraguas, Lídia

  Barcelona : Editorial Mediterrànea, febrer de 2021

  Aquest llibre recull moltes idees per a experimentar, crear i compartir experiències i coneixement en família. Es tracta d’un manual de propostes ben diverses per a poder gaudir amb calma, sense presses i posant atenció plena i conscient en el nostre entorn més immediat. Si observem de forma activa l’espai que ens envolta hi podrem trobar moltes propostes engrescadores que la natura ens ofereix cada dia.

  Tornar als sentits com a forma primària de comunicació i relació entre les persones, aprendre a tenir paciència sense deixar de ser atrevits, entendre que l’avorriment és una oportunitat per a descobrir.

  Ens agrada molt aquest llibre ja que recull plans i activitats senzilles, que no requereixen gaire material i que ens conviden a fomentar una mirada més sostenible vers el nostre entorn.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/09/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Hortalisses de temporada

  Hortalisses de temporada

  Corman, Clara

  [Girona] : entreDos, abril 2022

  Presentem dos llibres molt interessants que omplen un buit a les nostres biblioteques. Es tracta de dos imatgiaris documentals que apropen les fruites i les verdures als més petitons: Fruites de temporada i Hortalisses de temporada. 
  Els recomanem a la franja de petits però amb la seguretat que són llibres que tindran un recorregut molt llarg i acompanyaran a les famílies durant diversos anys. 
  Al principi els adults l'explicaran per posar nom a les diferents fruites i verdures, assenyalant amb el dit i repetint el nom en veu alta. I alhora, l'infant podrà manipular la pestanya, forta i senzilla pensada per mans petites. 
  Però a poc a poc les converses es podran enriquir, tot parant més atenció a les pàgines de l'esquerra, on trobem la planta d’on surten aquests fruits i algunes de les seves característiques.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  16/09/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Xim bam bum

  Xim bam bum

  Stehr, Frédéric

  Barcelona : Kalandraka, abril 2021

  Ens encanta la mirada trapella de la colla d’aus d’aquest conte! Les històries de Frédéric Stehr ja ens tenien el cor robat amb altres títols com El dia d’abraçar. Xim Bam Bum és un conte molt divertit, i una mica sorollós. Cinc aus curioses i una mica entremaliades comencen un concert de música amb els objectes més estridents que troben per casa. La cosa s’anima i cada vegada son més a la banda de música, i Bum! Xim! BAM! FEM MÚSICA! Criden totes emocionades. Quin xivarri! Quina alegria! 

  Aquest conte ens convida a experimentar amb els sons, tocar instruments improvisats, cantar i picar de mans. Les il·lustracions son molt boniques i desprenen tendresa i emoció. El dibuix acolorit dels protagonistes sobre fons blanc ens permet centrar la mirada en allò que és important per no perdre’ns cap detall de la història.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  27/07/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Som a la claveguera amb en Pau i en Pere

  Som a la claveguera amb en Pau i en Pere

  Sendak, Maurice,

  Pontevedra : Kalandraka, octubre 2019

  Sendak creia que tots els temes poden i han de ser tractats per la literatura infantil i així ho aplicava en el seus àlbums. Amb aquest títol mostra als infants que el llegeixen que sota els mateixos estels també viuen infants en la pobresa i la marginalitat. Trobem presents elements tractats en altres obres: denúncia, món oníric, solidaritat, infància com a protagonista.

  Els textos son rimats i es basen en dues cançons tradicionals, es reconeix la ciutat de Nova York i llegim en els titulars dels diaris una crítica social.

  La traducció és de Miquel Desclot, un segell d’excel·lència. Un llibre valent que parla sense embuts.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Bib. dels Safareigs de Sabadell

  18/07/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Soto Álvarez de Sotomayor, María

  [Barcelona] : Vergara, septiembre de 2020

  L'objectiu d'aquest llibre tan personal és donar a conèixer què és i com s'aplica la Disciplina Positiva -des de la íntima experiència de l'autora i la seva acreditada professionalitat-, facilitar les seves eines, relacionar-la amb l'educació dels nens i també contribuir a la seva posada en pràctica.

  Més de trenta anys de trajectòria avalen aquesta metodologia basada en una educació a llarg termini, que defensa l'equilibri entre la fermesa i l'afecte per oferir estabilitat als nostres fills mentre els preparem per a la vida, a el temps que potencia les seves capacitats i fomenta en ells valors fonamentals per aprendre a viure en societat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/10/2022
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información