Dia Internacional dels Museus 2020

Dia Internacional dels Museus 2021

Des de 1977, cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema: El futur dels museus: Recuperar i tornar a imagina. Aquest any encara que seguim afectats per la crisi provocada per la COVID-19, es recuperen les jornades de portes obertes i es tornen a programar centenars de activitats als museus catalans. 

Un any més, tots els museus adherits a la Xarxa de Museus Locals volen afegir-se a aquesta commemoració programant tota mena d'activitats al voltant del tema comú. 

Pots consultar tota la programació dels museus locals a la nostra agenda. 

Recorda que a la província de Barcelona la Xarxa de Museus de la Diputació té 68 museus i equipaments culturals a 53 municipis diferents. 

Aquest 2021 si que es celebrarà la Nit dels Museus en les datres que toquen, d'aquesta manera i amb horari limitat fins les 10 de la nit, torna la Nit dels museus!!

Per últim, a la revista Piu Piu hem parlat dels museus. Hi ha dos articles que es qüestionen perquè hem d'anar als museus. Són aquests dos:

Alguns contes que trobaràs a les biblioteques sobre museus:

““El museo de arte de Arnold / Catherine Ingram
““El meu museu / Joanne Liu
““El cuadro / Susan Verde
““Mvsevm / Javier Sáez-Castán
““El quadre / Isabel Sánchez Vegara

Ves a l'inici de Gènius

Fecha de creación 18-05-2020 Última actualización 14-05-2021

Museos destacados

Día Internacional de los Museos

es de 1977, cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema: Els museus com a centres culturals: el futur de la tradició.

Al voltant d'aquesta diada es planifiquen moltes activitats. Es tracta d'actes molt diversos. Poden ser programacions puntuals que poden durar tota una jornada o actes com exposicions, conferències, cursos, tallers... que es prolonguen durant alguns dies. Els esdeveniments més atractius i populars són les jornades de portes obertes que molts  museus ofereixen de forma gratuïta als seus visitants.

Aprofitant l'arribada del cap de setmana i per iniciativa del Consell d'Europa se celebra la Nit dels Museus. Diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d'activitats. Enguany la Nit dels Museus se celebra entre les 19 hores i la 1 de la matinada del dissabte 18 de maig. Una oportunitat per tenir una visió diferent de les col·leccions d'aquests espais amb la serenor que proporciona la nit.

A la província de Barcelona la Xarxa de Museus de la Diputació té 68 museus i equipaments culturals a 53 municipis diferents. Mira aquesta plana. Fan aquestes activitats.

Catalunya compta avui amb 114 museus registrats i 394 col·leccions obertes al públic. 

Destaquem el MNAC que es troba a Montjuic i del que ja varem fer un article temps enrere.

A la revista Piu Piu hem parlat dels museus. Hi ha dos articles que es qüestionen perquè hem d'anar als museus. Són aquests dos:

Mira a aquest enllaç totes les activitats especials que fan els museus durant aquests dies

Alguns contes que passen i/o parlen de museus:

 

El museo / textos de Susan Verde

El museu d'en Tronquet / Ashild Kanstad Johnsen

En Nil al museu / Jordi Viladoms

El Sueño de un museo : una aventura en el Prado / Aurora Aroca

Petita història del Museu del Joguet de Catalunya. Figueres / Aurora Díaz-Plaja

El meu museu / Joanne Liu

Ves a l'inici de Gènius