El armario de la Olivia El armario de la Olivia

Existeixen diversos laboratoris de lectura en família.Des de l'any 2015 es realitzen unes activitats familiars anomenades laboratoris de lectura portàtils. Participen pares i nens a la vegada i la seva característica principal és que es fa una descoberta de diferents llibres a partir de la experimentació. Un d'ells té molt a veure amb Sant Jordi ja que el seu tema principal és l'amor. Ara podem saber més del desenvolupament d'aquest laboratori que es pot trobar a algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. És el laboratori "L'amor o Papallones a la panxa"

 

Aquest matí he sentit papallones a la panxa. Volaven esvalotades pel meu estómac sense que jo pogués fer-hi res. Els he ordenat que s’estiguessin quietes. He obert la boca tant com he pogut perquè poguessin sortir. Però no hi ha hagut res a fer. Com hi han anat a parar, a la meva panxa? Què em passa? És greu? Algú em pot ajudar?

Un cop ha quedat clar que el que provoca les papallones a la panxa és el amor, es poden iniciar diverses accions com fer una carta amb tinta invisible, decorar una capseta de paraules, crear unes ulleres de l'amor o fer perfums entre d'altres idees. Totes aquestes creacions es poden guradar per entregar-les a les persones estimades o intercanviar-les entre els participants dels tallers.

 

L'abraçada / David Grossman

Endevina com t'estimo / Sam McBratney

¿Qué es el amor? / Davide Cali

Sempre t'estimaré / Robert Munsch

Te quiero un montón / Alain Serres

Torna a l'especial de Sant Jordi>>