El Saló del Còmic El Saló del Còmic

Comic Kids

El Saló Internacional de Barcelona ara es diu Comic Barcelona i porta per segon any consecutiu l'espai Comic Kids que tindrà tot tipus d'activitats adreçades als nens d'entre 5 i 12 anys. Vol ser una àrea atractiva on es promocionarà el còmic entre els més petits ja que aquest és un vehicle de llenguatge i un bon mitjà per a introduir als nens a la lectura.

Si ets una jove promesa del cosplay et recordem que hi haurà una desfilada de cosplay infantil diumenge a les 16.00h al mateix comic-stage. ¡Amb regalets per a totes i tots! Pensa que a l'espai pintacares pots anar obrint boca en sessions ininterrumpudes amb l'INS Mare de Déu de la Mercé.

No et perdis els dos concerts que The Pinker Tones oferiran en el comic-stage del Palau 1 el dissabte i diumente al matí.

Recorda que trobaràs aquests espais : Comic play amb diversos minijocs  i les creacions més avançades, Comic xapa on podràs fer també stickers i segells, Comicteca on podràs gaudir de diferents contacontes amb còmics i Taller de còmic on aprendràs a dibuixar amb diversos artistes a fer còmic. Destaquem un taller per dibuixar els personatges Zipi i Zape ara que fa 25 anys de la mort del seu creador. Clica aquí per saber més de Josep Escobar.

Web de Comic Kids

Més informació de Comic Kids a Gènius


Comic Barcelona

Cada any,  des de 1981,  el còmic té una cita molt important, el Saló Comic-Barcelona. Segur que has anat en més d'una ocasió, oi? Aquest any, se celebra el 37è Saló que tindrà lloc del 12 al 15 d'abril als Palaus 1, 2 i 5 de la Fira Barcelona de Montjuïc. L'accés es farà per Avinguda Reina Maria Cristina. 

És un Saló on els expositors ofereixen els últims llançaments editorials, hi ha decenes d'autors convidats, es donaran els premis del Saló i es realitzaran diferents concursos durant els tres dies que obre el Saló.

Sens dubte aquest Saló juntament amb un més especialitzat com és el del Manga, han estat molt importants a l'hora de popularitzar aquest gènere a Catalunya. El còmic va començar com un passatemps per a nens (i no tan nens), però ara gaudeix de reconeixement cultural, social i fins i tot institucional. 

En quant a l'autoria del cartell, et direm que l'ha fet Ana Galvañ, una autora de còmics i il·lustradora murciana. 

Et recordem les últimes edicions del Saló del Còmic:

2013

2014

2015

2016

2017

2018

 
Mira aquest especial temàtic  que hem preparat des de el portal de Gènius relacionat amb el món del còmic:
 
Et presentem una mostra de còmics de superherois -alguns famosos i d’altres  que potser no ho són tant- que pots trobar a les biblioteques de la Xarxa:

 

Bafarades i onomatopeies : superherois de còmic

 


 
Tres dels autors nacionals més importants del còmic espanyol han estat Josep Escobar, Francisco Ibáñez i Jan. Coneix una mica més sobre cadascun d'ells:
 
Josep Escobar : Va ser un autor de còmic que va viure entre els anys 1908 i 1994. Els seus dos personatges més coneguts són Zipi i Zape dels quals ha publicat moltes aventures. Tenen tants seguidors que altres autors han seguit publicant noves històries d’ells. Es van fer molt conegutrs als anys 70 però la seva primera aparició és de 1948.

 

Més informació sobre aquest autor

 


Francisco Ibáñez : L'any 1958 crea a Mortadel·lo i Filemó dos detectius que seran els seus personatges més famosos i aceptats. Durant una dècada protagonitzen històries curtes però a partir de 1969 comencen a viure llargues aventures rodejats d'una sèrie de personatges fixos sempre amb la realitat com a inspiració i adaptant-se als canvis que va patint la societat i la realitat del país. 
 

Més informació sobre aquest autor

 


Jan : Autor de diversos personatges, s'ha convertit en un pilar del còmic d'humor espanyol pel seu ús del color i el seu humor tendre i intel·ligent. A meitat de la dècada dels 70 ja va imaginar el seu personatge més popular Superllopis que va apareixer en primer lloc en tires còmiques. Amb un guionista va treure les tres primeres aventures a principis dels 80, però des de llavors ha treballat en solitari per poder presentar els temes que el preocupen amb total llibertat.

 

Més informació sobre aquest autor

 


Mira la plana de recomanacions de còmics

Ves a Gènius