Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • El gos i la llebre

  El Gos i la llebre

  Berner, Rotraut Susanne

  Barcelona : Joventut, 2012

  "Vet aquí la història d'en Lluc Llebre i en Guerau Gos. Casa seva és al Bram, un poblet entre la muntanya i la vall a la riba del riu Bram"

  Així comença aquest conte que ens explica la història que passa entre les dues famílies, la de la llebre i la del gos. Una història de desavinença entre les dues famílies de fa temps i temps, tant temps que ja ni recorden perquè no es parlen ni perquè es tenen tanta mania.

  No us explicaré com acaba, és clar! Però sí que us avanço que acaba molt bé, que és una història divertida, amb sentit de l'humor, sobre el triomf de l'amistat damunt els prejudicis.Un conte intel·ligent sobre la convivència i la tolerància.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un lloc per la Rula

  Un Lloc per a la Rula

  Pavón, Mar

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, cop. 2015

  Dedicat per l’autora a “totes les nenes sotmeses, que ocupen llocs imposats i viuen destins aliens”. Una dedicatòria que encaixa perfectament amb la història de la Rula, una nena que busca el seu lloc en un món on tothom li dóna ordres: has d’estar a la cuina per cuinar, a l’escola per netejar, has de tenir cura dels teus germans, has de casar-te i obeir al teu marit... Fins que un dia, la Rula pren una decisió.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez. Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'ocarina blava

  L'Ocarina blava

  Satz, Mario

  Barcelona : Babulinka Books, 2017

  Aquest és un llibre especial! No hi ha volta de full... Obriu-lo, llegiu-lo, mireu-lo, admireu-lo (les meravelloses il·lustracions de Zuzanna Celej que tan bé hi van) compartiu-lo com a mi m’agradarà de fer amb tots vosaltres. Doneu-li vida, que salti de mà en mà i de llar en llar. Per a petits i per a grans, un llibre que us enamorarà. Sí, pel seu llenguatge a alguns, per la seva història plena de bondat, als altres, per les aventures que s’hi viuen, pel desig d’esbrinar el destí del protagonista i una mica el de cadascú de nosaltres, lectors; també per aquells que busquen sentit, alegria, ganes de viure i de riure, de ser feliç en la lectura, de compartir, de ser escoltat i escoltar... per tot i més. 

  Us ho asseguro a tots aquells que us hi atreviu us costarà d’oblidar Baba Ganush: un noi de 12 anys de Casablanca que té un dit de colors prodigiós i una ocarina blava de lapislàtzuli. Desitjareu que l’ oncle envejós i avariciós, que el persegueix per terra i per mar, fracassi en la seva lluita. Voldreu conèixer Mimí, la noia plena de sentit; i en definitiva, llegir de cap a peus aquesta història que ve podria formar part, com ja d’altres han dit, d’un conte de les Mil i una Nits.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  11/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • De què té por el ratolí?

  De què té por el ratolí?

  Gravett, Emily

  Barcelona : Cruïlla, 2007

  Has tingut mai por d’alguna cosa? Te la vols espolsar de sobre? Doncs segueix les indicacions de l’autora i dibuixa, escriu, ratlla, enganxa desplegables, fes collage, pinta amb aquarel·la, amb ceres o a carbonet... les pors que tinguis. Crida-les ben alt, expressa-les, i veuràs com al final desapareixen. Almenys així ho fa el protagonista de la nostra història que entre mossegada i mossegada s’adona que això de les pors sempre depèn del punt de vista que es mirin les coses, i si no... ja veuràs... llegeix aquest àlbum.

  Un llibre ple de detalls que genera somriures i convida al tacte, a viure sensacions, a dibuixar i llegir, realitzat amb un conjunt de diferents tècniques, totes combinades de manera molt encertada. Una proposta original i divertida que ens ajudarà a perdre la por a tot el real i irreal.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Petita història de la processó de Verges

  Petita història de la Processó de Verges

  Serrà, Màriam

  Barcelona : Mediterrània, 2017

  S’acosta Setmana Santa i aquest conte és molt encertat ja que ens explica a través d’un nen i la seva família què és la processó i com es viu aquesta tradició al poble de Verges i sense passar per alt la famosa i esperada Dansa de la Mort.

  L’autor ho explica d’una manera molt divertida i amena i tampoc podem deixar de banda les il·lustracions de la nostra estimada Pilarín Bayés. Aquesta història se suma a la col·lecció de Petites Històries, una col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa de Catalunya.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mireia Castillo Picas. Bib. Ramon Vinyes i Cluet de Berga

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'avi de la Martina

  L'Avi de la Martina

  Terribas, Guillem

  Barcelona : Cruïlla, 2017

  L’Andreu ha dedicat tota la seva vida als llibres: és llibreter. A més de vendre’ls, al llarg de la seva vida ha llegit milers i milers de llibres! Quan neix la seva primera néta, la Martina, l’Andreu li transmet la seva passió per la literatura i gaudeixen plegats de la lectura.

  Què passarà quan l’avi falti? Serà capaç la Martina de seguir amb la tradició familiar?

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez.  Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  26/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Duna : diari d'un estiu

  Duna : diari d'un estiu

  Villanueva i Perarnau, Muriel

  Barcelona : Babulinka Books, 2015

  Aquest és un llibre que ha rebut i ben merescut nombrosos elogis de la crítica i que no et pots perdre. Ara veuràs perquè... :

  Aquest estiu a la Duna se li ha girat tot en contra... En Manel, el seu mestre, li ha posat de deures escriure un diari d’estiu. La seva mare la abandonada en un poble avorrit i insuls on mai no hi passa res, lluny dels amics i de la seva vida de sempre, i a sobre haurà d’aguantar l’avi, les seves germanes i milers d’hores avorrides. 

  Hola.
  No vull escriure aquest diari. 
  No penso escriure’l. 
  Adéu. Fins demà. 

  Així comença el primer dia d’estiu de la Duna i amb ell el seu diari. A més l’àvia, que sempre la reconfortava , ja no hi és. L’avi és un malcarat i l’estiu és mooolt llarg i buffff de segur que serà tot un rotllo... Però a mesura que els dies van passant anem descobrint com n’és de complex i ple de sorpreses i canvis, el camí cap a l’adolescència: la primera regla, la colla del poble, el primer amor... moltes emocions i un munt de secrets persistents que es van desvetllant a compassadament a mesura que la narració va fluint. 

  Que quins secrets!? Doncs al meu voltant sembla que creixin i es reprodueixin: el secret de l’avi, tan malcarat i esquerp de bon començament, en Max, una caixa de sorpreses amb un ressò propi, la mare que diu que se’n va de viatge sola perquè necessita desconnectar de debò... .

  Vaja que finalment aquest estiu serà un estiu ben excepcional, ple d’emocions i secrets desvetllats... No t’ho pensis llegeix Duna i gaudeix d’uns dies especials, tu també.

  Tastet i informació dels autors

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès

  20/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Off

  Off

  Salomó, Xavier

  [París] : Seuil, cop. 2014

  L’àlbum il·lustrat del sabadellenc Xavier Salomó és un al·legat en pro del tancament de les centrals nuclears, fet des de la més pura poesia. Cap paraula escrita acompanya les magnífiques il·lustracions i el cert és que no en cal ni una, perquè el discurs visual de l’autor és tan potent que afegir-hi altres recursos narratius gairebé faria nosa.

  L’agosarada proposta convida els adults a compartir “lectura” amb els infants, deixant que els menuts imaginin el que succeeix o podria succeir.

  És un llibre ple de preguntes implícites: “D’on creus que vénen els personatges?”, “Què ha succeït al món?, “Per què està tot tan destrossat?”... Una nena amb un cert aire de Caputxeta Vermella i un cérvol protagonitzen la història. I encara hi ha dues protagonistes més a destacar: la valentia i l’esperança.

  Si algun dia es poden arribar a prémer tots els botons ‘off’ de totes les centrals nuclears del món, la natura ressorgirà i mostrarà que no tot està perdut. Però, primer, cal que algú s’atreveixi a fer-ho.

  L’àlbum, que l’autor defineix com el seu projecte més personal, ha estat guardonat amb el Premi ZinZin de Lecture 2016 (França).

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Anna Cabeza. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca del Nord de Sabadell.

  11/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La inmortal

  La Inmortal

  Ruiz Garzón, Ricard

  Barcelona : Edebé, 2017

  La Judit és tossuda, altiva i mal educada amb un únic objectiu vèncer en El Primer campionat europeu de retrat artístic per joves valors, la resta és invisible. Quan un matí un pare i el seu fill li demanen que s’enretiri de la casella e4 del taulell gegant d’escacs del Parc des Bastions el món de la Judit donarà un gir inesperat. Aquesta nena de gairebé 12 anys prendrà decisions de gran importància i posarà en solfa polítics i mitjans de comunicació de tot el país.

  Una història realista, emotiva, plena de valor i molt, molt ben escrita. No la podreu deixar anar perquè el suspens que l’acompanya és meravellós.

  Ricardo Ruíz Garzón és periodista, crític i professor d’escriptura. Amb La Inmortal ha guanyat el Premio Edebé. Obra que també ha estat nominada al Premi Atrapallibres.

  L’autora de les il·lustracions, ha estat Premio Lazarillo, aquí tens l’enllaç al seu web

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca dels Safareigs de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Quin plom de soldat

  Quin plom de soldat!

  Lluch i Girbés, Enric

  Barcelona : Animallibres, 2014

  Tens algun amic o amiga, àvi o àvia, veí o veïna, professor o professora d’aquells que quan els veus a venir marxes corrents perquè no callen ni sota l’aigüa? Que et posen el cap com un “timbal”?

  Doncs això és el que passa en aquest conte tant divertit que en lloc de ser el títol original del conte tradicional : “El Soldadet de Plom” és “Quin plom de soldat” perquè el soldadet de joguina parla, parla i parla pels colzes.

  Un soldadet molt xerraire , una altra versió del conte amb molt sentit de l’humor per passar una bona estona. Els dibuixos del Jorge del Corral també són molt simpàtics i expressius, fixeu-vos.hi bé!!!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)