Museus destacats Museus destacats

El Dia Internacional dels Museus El Dia Internacional dels Museus

Des de 1977, cada 19 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema: Museus hiperconnectats : nous enfocaments, nous públics, que manifesta la voluntat d’acollir a nens i joves a uns espais renovats, mirant cap al futur. El propòsit de l’any anterior era mirar enrera i acceptar els orígens dels pobles com eines per aconseguir la pau.

Al voltant d'aquesta diada es planifiquen moltes activitats que tenen lloc el mateix 19 de maig i tot el cap de setmana que l’envolta. Es tracta d'actes molt diversos. Poden ser programacions puntuals que poden durar tota una jornada o actes com exposicions, conferències, cursos, tallers... que es prolonguen durant alguns dies. els esdeveniments més atractius i populars són les jornades de portes obertes que molts  museus ofereixen de forma gratuïta als seus visitants.

Aprofitant l'arribada del cap de setmana i per iniciativa del Consell d'Europa se celebra la Nit dels Museus. Diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d'activitats. Enguany la Nit dels Museus se celebra entre les 19 hores i la 1 de la matinada del dissabte 19 de maig. Una oportunitat per tenir una visió diferent de les col·leccions d'aquests espais amb la serenor que proporciona la nit.

A la província de Barcelona la Xarxa de Museus de la Diputació té 67 museus i equipaments culturals a 52 municipis diferents. Mira aquesta plana. Fan aquestes activitats.

Catalunya compta avui amb 113 museus registrats i 397 col·leccions obertes al públic. 

Destaquem el MNAC que es troba a Montjuic i del que ja varem fer un article temps enrere.

A la revista Piu Piu hem parlat dels museus. Hi ha dos articles que es qüestionen perquè hem d'anar als museus. Són aquests dos:

Mira a aquest enllaç totes les activitats especials que fan els museus durant aquests dies

Alguns contes que passen i/o parlen de museus:

 

El museo / textos de Susan Verde

El museu d'en Tronquet / Ashild Kanstad Johnsen

En Nil al museu / Jordi Viladoms

El Sueño de un museo : una aventura en el Prado / Aurora Aroca

Petita història del Museu del Joguet de Catalunya. Figueres / Aurora Díaz-Plaja

Ves a l'inici de Gènius