Notícies

Torna el Conta'm

Torna el Conta'm

Nova oportunitat d’aprendre a explicar contes en família amb el taller de la narradora Sherezade Bardají per a famílies eixerides! La biblioteca i el departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa tornen a oferir aquest “curs” de sis sessions que, si és possible, en aquesta ocasió serà presencial.

Si hi voleu assistir us heu de reservar dos divendres de març, abril i maig. Les sessions seran els dissabtes 6 i 27 de març, 10 i 24 d’abril, i 22 i 29 de maig, de 10:00 a 11:00 hores del matí. Si hi esteu interessades o interessats només heu d’enviar un correu electrònic a b.olesam.so@diba.cat o bé trucar al 93 778 72 04 durant les hores d’obertura de la biblioteca. Us hi podeu apuntar a partir de la setmana vinent i fins el 4 de març. Com bé sabeu, l’aforament és força més limitat actualment i la inscripció és per una persona adulta, sense acompanyants.

Pel que fa a la temàtica de les sessions, la primera estarà dedicada als contes de sempre i per sempre: els contes tradicionals estan plens de racons invisibles i fascinants que cal explorar plegats. L’estructura argumental del conte tradicional és una fórmula màgica per inventar, construir i crear històries pròpies.

La segona sessió, la Sherezade l’ha titulada “Mengem llibres”: llibres de tela, llibres desplegables, llibres extraordinaris i magnífics que estan esperant per ser descoberts. Ens els menjarem d’una queixalada! El següent dia de taller tocaran jocs de llum (alguns sabreu que la Sherezade els fa servir moltes vegades a les hores del conte): una llanterna i moltes ganes de gaudir és tot el que necessitem per explicar contes amb la llum o amb la foscor.

A la quarta sessió treballarem les cantarelles: la lluna i la pruna, el gegant del pi i moltes més! Jugarem amb les mans, amb la veu i amb els records. La setmana següent serà el torn de “Toca’m”: aprofitem un moment íntim i tranquil amb els nostres petits per fer-los un massatge i acaronar-los també amb les paraules, un viatge sense sortir de casa. I la darrera sessió està dedicada a “Tot el teu cos”: els nadons són capaços d’entendre més enllà de les paraules. I si els omplim d’històries pròpies, el regal serà per ells i per nosaltres.

23/02/2021 10:19 h.