Notícies

Conta'm

Conta'm

Nova activitat per a famílies eixerides: un taller per aprendre a explicar contes en família. Es tracta d’una proposta virtual que dirigirà la narradora Sherezade Bardají i que tindrà un tema central a cada trobada: llibres de tela, cantarelles, jocs d’ombres, contes tradicionals, titelles, jocs de dits, etc. Les trobades seran setmanals i es podran seguir des de qualsevol lloc.

Hi ha previstes sis trobades. La primera estarà dedicada als contes de sempre i per sempre: els contes tradicionals estan plens de racons invisibles i fascinants que cal explorar plegats. L’estructura argumental del conte tradicional és una fórmula màgica per inventar, construir i crear històries pròpies.

Pel que fa a la segona sessió, la Sherezade l’ha titulada “Mengem llibres”: llibres de tela, llibres desplegables, llibres extraordinaris i magnífics que estan esperant per ser descoberts. Ens els menjarem d’una queixalada! El següent dia de taller tocaran jocs de llum (alguns sabreu que la Sherezade els fa servir moltes vegades a les hores del conte): una llanterna i moltes ganes de gaudir és tot el que necessitem per explicar contes amb la llum o amb la foscor.

A la quarta sessió treballarem les cantarelles: la lluna i la pruna, el gegant del pi i moltes més! Jugarem amb les mans, amb la veu i amb els records. La setmana següent serà el torn de “Toca’m”: aprofitem un moment íntim i tranquil amb els nostres petits per fer-los un massatge i acaronar-los també amb les paraules, un viatge sense sortir de casa. I la darrera sessió està dedicada a “Tot el teu cos”: els nadons són capaços d’entendre més enllà de les paraules. I si els omplim d’històries pròpies, el regal serà per ells i per nosaltres.

Si hi esteu interessades o interessats només heu d’enviar un correu electrònic a b.olesam.so@diba.cat o bé trucar al 93 778 72 04 durant les hores d’obertura de la biblioteca d'Olesa.

06/10/2020 10:07 h.