Novetats Novetats

 • Feliz de aprender en la escuela: cómo las neurociencias afectivas y sociales pueden cambiar la educación

  Feliz de aprender en la escuela

  Gueguen, Catherine

  Barcelona : Grijalbo, 2019

  Tots els nens senten, en els primers anys de la seva vida, una necessitat innata d'aprendre. No obstant això, són molts els que en arribar a l'escola frenen la seva creativitat, semblen no encaixar i mostren símptomes d'ansietat i de frustració. Qué està passant? Per Catherine Gueguen, pediatra, especialista en comunicació no verbal i un nom de referència en l'educació dels més petits, la causa es troba en un model educatiu obsolet, centrat en les relacions de poder, la disciplina i el càstig, i això, per al cervell d'un nen  -immadur i fràgil en grau màxim-, és molt perjudicial. En opinió de Gueguen, l'única forma de canviar el sistema és replantejar, i sobretot reivindicar, la figura del professor, i la clau per a això és l'empatia.

  El professor ha de fomentar per sobre de tot l'empatia:  escoltar,  respectar i animar l'alumne a expressar les seves emocions, siguin com siguin aquestes.   En definitiva, fer de l'aula un lloc on el nen o l'adolescent se senti segur, valorat i estimat. El resultat, com demostren els centenars d'estudis científics i els testimonis que acompanyen aquest llibre, no pot ser més encoratjador: el nen no només se sent més content, més compromès i participatiu a l’aula, sinó que també experimenta una millora en el seu rendiment escolar.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  24/07/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Pirineu màgic: llegendes

  Pirineu màgic

  Roma i Casanovas, Francesc

  Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) : Farell, març del 2019

  Aques llibre fa una ràpida repassada a les grans llegendes que tenen com a escenari el Pirineu català. La llegenda sempre té alguna vinculació amb un espai geogràfic concret, el qual tracta d'explicar. De fet, segurament varen ser algunes peculiaritats de l'espai pirinenc les que varen permetre que algunes narraciones llegendàries arrelessin.
  D'aquesta manera, hi trobareu muntanyes, rius, estanys, gorgs, pedres... però també llegendes que fan referència al funcionament climàtic o meteorològic d'aquell espai muntanyenc, o a les seves característiques socioculturals... petjades de sants i dimonis, marededeus trobades, tresors llegendaris i algun personatge mitològic...
  Tot un tresor llegendari interpretat a la llum de la geografia cultural.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Pequeños grandes lectores : un nuevo método para potenciar la capacidad lectora de tu hijo y evitar el fracaso escolar

  Pequeños grandes lectores

  Alberca de Castro, Fernando

  Barcelona : Vergara, febrero de 2019

  L'autor de Tots els nens poden ser Einstein proposa un nou mètode per potenciar la capacitat de comprensió lectora del teu fill i evitar el fracàs escolar.

  «A tots els nens i nenes els agrada llegir, però molts no ho fan perquè no han après a fer-ho bé», diu convençut, Fernando Alberca, el seu autor. 

   

  Per això, Fernando Alberca defensa en aquest nou llibre  com i quan s'ha d'aprendre a llegir i com pot millorar-se la lectura d'adolescents i adults. Aolberca té la idea important  de que es pot  potenciar la intel·ligència racional i emocional dels nostres fills, aportant les eines necessàries per a solucionar obstacles associats a la lectura, a les dificultats que nens, adolescents i adults tenen amb aquesta, ja siguin dislèxia, comprensió lectora, cansament, lentitud o lateralitat creuada, així com les conseqüències negatives que aquestes poden ocasionar a l'autoestima i el fracàs escolar.

   

  Els jocs i exercicis, que es presenten en aquest llibre imprescindible per millorar la lectura, han resultat ser molt eficaços i han tingut efectes extraordinaris en nens i nenes esquerrans, amb dislèxia, TDAH, amb lateralitat creuada, síndrome de Down, altes capacitats o altres moltes circumstàncies, però sobretot amb nens i nenes i adolescents que no presenten obstacles visibles i no obstant, no llegeixen amb la fluïdesa i eficàcia que podrien fer-ho.

  Pequeños grandes lectores ens recorda els avantatges extraordinaris de la lectura i suggereix com millorar-la, i quan ensenyar a llegir els nens, així com la relació que existeix entre la intel·ligència i l’enteniment dels nens com a lectors.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  18/07/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Embarazo y cuarto trimestre: del embarazo consciente a la maternidad empoderada

  Embarazo y cuarto trimestre :

  Díaz Aznar, Verónica

  Barcelona : Amat Editorial, noviembre 2018

  Com preparar-se per la gestació i els primers mesos d'una nova vida. 

  No hi ha millor moment per llegir sobre el part i la cura del nadó que durant l'embaràs. Aquesta guia pràctica fa un recorregut per les diferents etapes de l'embaràs i el part, i aborda de forma innovadora el «quart trimestre», un període esgotador en què la mare ha d'aprofitar qualsevol temps lliure per descansar, en lloc d'estudiar al detall com tenir cura del nadó. El quart trimestre descriu els tres primers mesos després del part, en què tot és nou, inclòs el nadó.

  Sigui la mare primerenca o no, és important preparar-se el millor possible per a aquesta etapa i aprendre sobre les preocupacions més habituals. Aquest llibre conté nombrosos consells per la cura del nadó, com pel que fa al son, el plor, l'alimentació o el bany, entre d'altres, així com testimonis de mares i informació útil sobre qüestions clau com la depressió postpart, la sexualitat amb la parella o les relacions familiars i socials, que ajudaran a afrontar aquesta nova etapa amb confiança i alegria.

  .*Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  04/07/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar en la felicidad: Montessori en el hogar

  Educar en la felicidad

  Prada, Marta

  Madrid : Oberon, [2019]

  Marta Prada presenta un llibre inspirador per a qualsevol família.

  La felicitat és la capacitat d'assaborir el que t'envolta cada dia. I la infància és el moment de construir una personalitat sana i integrada capaç de fer-ho. Com aconseguir que els nens es converteixin en persones curioses, apassionades, autònomes i segures de si mateixes?

  Moltes famílies es pregunten com conviu el respecte cap al ritme del nen amb les presses, el consumisme, les pantalles, la desigualtat o la pressió de entorn. Aquestes pàgines estan plenes de consciència, eines i idees totalment pràctiques per portar a la llar els principis de respecte, confiança i amor del mètode Montessori. Per educar no cal ensenyar, cal ser. Per això, a més de comprendre millor els teus fills, tindràs una guia pràctica per començar a treballar sobre tu mateix: més compassiu, més humil, creatiu i sobretot més feliç, perquè la hiperexigència i la culpa, molt sovint, ens impedeixen gaudir de una de les missions més importants i boniques de la vida: ser pares.

  Amb aquest llibre, podràs fer tot un viatge per acompanyar les emocions, fites i reptes més significatius de la infància: son, control d'esfínters, nerviosisme, conflictes, pors, etc. I també, t’ompliràs d'inspiració per preparar una llar  en la qual els nens puguin contribuir, valorar el seu entorn, decidir i forjar una sana autoestima.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  27/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Mi niño come sano

  Mi niño come sano

  Fernández Martínez, Odile

  Madrid : Ediciones Urano, diciembre 2018

  Una obra que aborda un dels temes que més interessa a moltes famílies: l'alimentació infantil. Inclou informació teòrica i pràctica, així com saludables receptes.

  Tots volem que els nostres fills creixin forts i sans, però en el tema del menjar els dubtes estan a l'ordre del dia. Com orientar-se entre tanta informació contradictòria? Què fer quan els nens «mengen malament»? Com assegurar als nens una nutrició sana, natural i feliç? 

  Avui sabem que una dieta adequada en l'embaràs i els primers anys té gran influència en el benestar, el desenvolupament cognitiu i l'absència de malalties durant la resta de la vida.

  Basant-se en estudis científics i en la seva experiència com a mare, Odile Fernández ofereix detallada informació sobre els aliments més adequats per als infants i les seves propietats, posant l'accent en la lactància materna i en els productes frescos i mediterranis. També comparteix amb els lectors el Baby Led weaning (alimentació regulada pel nadó), un mètode nou perquè els més menuts aprenguin a menjar de tot de forma respectuosa i divertida.

   Una obra pràctica i documentada, amb riques receptes. Escrit per Odile Fernández, metge de família, amb la col·laboració de Heva Hernández.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  19/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Metodología para estudiar con éxito : técnicas de estudio y asignaturas difíciles

  Metodología para estudiar con éxito

  Pereira Rodríguez, Carlos

  Madrid : Ediciones Pirámide, [2018]

  Aquest és un llibre sobre metodologia de l'estudi. El seu objectiu és ensenyar a estudiar amb eficàcia, és a dir, com aconseguir aprendre més en menys temps i recordar amb facilitat.

  L'estudiant que ho aconsegueix traurà millors notes amb menor esforç, memoritzar amb més comoditat i s'alegrarà de sentir créixer la seguretat en si mateix. Així li va passar a l'autor.

  Per aconseguir-ho, aquesta obra es divideix en tres parts: psicologia bàsica, tècniques d'estudi i assignatures difícils.

  A la primera part es tracten les claus psicològiques fonamentals que permeten que l'estudi sigui eficaç:

  - Motivació,  concentració i lectura correcta. 

  Amb això es tracta de desemmascarar els enemics de l'estudiant i proposar tècniques per combatre'ls amb èxit. 

  En la segona part es tracten les tècniques d'estudi i s'explica el mètode ller, que permet recordar al llarg de la vida un alt percentatge del que après, i permet perfeccionar el propi estil d'estudi per millorar la memorització.

  Finalment, en la tercera part s'ofereixen claus que ajudaran a dominar l'estudi de matèries considerades "difícils" per molts estudiants: les matemàtiques, la història, l’anglès..

  Si vols obtenir un bon métode d'estudi, no deixis de consultar-lo!

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  18/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Diari de la Florentina

  El Diari de la Florentina

  [Barcelona] : Pack Màgic, DL 2018

  La Florentina és una musaranya (no se l’ha de confondre amb un ratolí!). Amb la seva família ha anat a viure a un poblet del bosc on al principi s’hi sentirà una mica sola, però aviat es farà amiga d’unes nenes: Celestina, Albertina i Miquelina. Ella, que encara és molt petita, observa el món que la volta amb el candor i la sorpresa d’un infant. Descobreix les coses a la vegada que n’aprèn el nom i escolta i comprova les explicacions dels grans amb la mica de sospita de qui vol pensar per si mateixa. Encuriosida, explora l’entorn a la vegada que s’adona de qui és, i de com profunds són, també, els sentiments: l’admiració, la felicitat, la por, juntament amb la decepció, la culpabilitat, la responsabilitat, la gelosia i,  finalment, l’alegria de ser germana gran.

   

  17/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Ciencia ilustrada

  Ciencia ilustrada

  Gottlieb, Iris

  Barcelona : GeoPlaneta, marzo del 2019

  Aproximació a través de les imatges, metàfores visuals i explicacions concises i objectives dels grans misteris de l’univers.  Descobrirem el funcionament de les marees, el cor humà, l’evolució de les espècies, el principi d’incertesa, la teoria de les cordes o perquè els glaciars tenen certa similitud amb les barretes de Snickers. Petites capsules d’informació per despertar en les ments curioses els desig de saber més coses.

  17/06/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Un secret

  Un Secret

  Palomas, Alejandro

  Barcelona : Fanbooks, 2019

  En Guillem, protagonista d’Un fill, juntament amb la seva amiga Nàzia són els personatges principals d’aquesta història que amaga un secret esglaiador. La Nàzia és per a en Guillem com la seva germana d’acollida, que és com si fos una germana de veritat però sense transfusió, i això vol dir que s’ho expliquen tot, els secrets també. Així que al final li ha explicat el seu secret més gros i en Guillem de seguida ha creuat els dits per darrere de l’esquena com li va ensenyat la seva mare, i quan la Nàzia no el veia, va dir molt fluixet: “Supercalifragilisticoespialidós”. Aleshores la Nàzia ñi ha agafat la mà, ha obert la porta del soterrani i ha dit: “Aquí viu la Ventafocs”. Llegiu un fragment, o llegeix-lo a l’Ebiblio.

  19/06/2019
  Mitjana (0 Vots)