Novetats Novetats

 • Tant de gust de conèixer-lo, senyor Fabra

  Tant de gust de conèixer-lo, senyor Fabra

  Bernal, M. Carme

  Barcelona : Abadia de Montserrat, 2018

  Any Pompeu Fabra 

  Per commemorar el 150 anys del naixement d’en Pompeu Fabra s’ha editat aquest llibre en lectura fàcil.

  Pompeu Fabra ha estat, sens dubte, l'estudiós de la llengua catalana més destacat del segle XX. Va dedicar bona part de la seva vida a la modernització d'una llengua que havia quedat feta malbé al llarg dels segles. Et convidem a conèixer la vida i l'obra d'aquest lingüista que, amb el seu esforç, va aconseguir fer del català una eina útil al servei de tota la societat.

  17/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La Noia de la caravana

  La Noia de la caravana

  Gual Vadillo, Xavier

  Barcelona : Fanbooks, 2017

  La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana... La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.

  17/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un Tresor a la neu

  Un Tresor a la neu

  MacSwigan, Marie

  Barcelona : Viena, 2017

  A Noruega, tothom recorda encara l’hivern del 1940. Soldats alemanys van ocupar el país i van arribar fins i tot al recòndit poblet de Riswyk, on vivia en Peter Lundstrom i la seva família. Escapolir-se del control dels soldats nazis semblava del tot impossible... fins que l’oncle Victor va explicar a en Peter com podien burlar l’enemic i ajudar a salvar Noruega. Fes un tastet.   

  20/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El Senyor Oriol

  El Senyor Oriol

  Baas, Thomas

  [Sant Cugat del Vallès] : Símbol, 2017

  El senyor Oriol duu una vida tranquil·la, sense sobresalts, i és feliç així. Però, un dia, el seu únic amic desapareix. Molt preocupat, se'n va a cercar-lo fins al cor d'una jungla exuberant que ha envaït la ciutat. I si aquest viatge extraordinari permetés els dos amics emprendre el vol i trobar la felicitat?

  17/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Líneas

  Líneas

  Lee, Suzy

  Albolote : Barbara Fiore, cop. 2017

  Un artista dibuixa una línia amb el llapis, els patins d’una nena segueixen aquesta línia, de sobte ens trobem davant d’un estany congelat. Pàgina rere pàgina, ens movem seguint el moviment que crea el ball de la nena damunt del gel. Però la caiguda inesperada de la nena, ens obliga a preguntar-nos: què és real i què es fantasia? Anima’t a descobrir-ho!!

  17/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Espabila, chaval

  Espabila, chaval

  Poó Gallardo, Pablo

  Barcelona : Temas de Hoy, cop. 2017

  Un llibre per a adolescents que haurien de llegir els pares.

  Pablo Poo és un professor d'institut que s'ha fet molt popular per una carta que va escriure als seus alumnes, «Carta per als meus alumnes suspesos», que es va fer viral a les xarxes i de la qual tots els mitjans de comunicació s'han fet ressò .

  Amb un missatge molt senzill, directe i que connecta amb els joves d'ESO i Batxillerat, l'autor explica en aquest llibre les veritables dificultats de la vida i la importància dels estudis, amb un text  molt motivador per als joves amb el qual els pares es veuran molt identificats. Tractarà el tema de l'educació amb un punt de vista molt quotidià: per què cal estudiar, què ha de fer un alumne per aprovar, la mandra d'anar a classe i com superar les relacions d'alumne i professor.

  Un llibre que no deixarà indiferents ni als pares ni als docents.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  05/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Parir: el poder del parto

  Parir : el poder del parto

  Olza, Ibone

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2017

  Parir, el poder del parto no és un manual mèdic sinó un assaig sobre l'experiència més vital per la que pugui passar una dona, des del punt de vista d'aquesta i del nadó, i des del respecte més absolut. «És interessant preguntar-se el per què de tot això. Per què el part té aquesta intensitat psíquica? Per què les hormones que el dirigeixen són les mateixes que produeixen la vivència amorosa? Vull pensar que la resposta està aquí, en l'amor. L'amor entre mares i fills o filles, l'amor com a base de tot el desenvolupament social i comunitari” diu l’autora.

  Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  05/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Animalades de cine

  Animalades de cine

  [Barcelona] : Rita & Luca, DL 2017

  És una versió lliure de faules populars amb sentit de l’humor i enginy.  Sis petites històries universals: “el corb i la guineu”, “la granota que es volia fer tan gran com un bou”, la gallina, l’elefant i la serp”, “rumors” i “el pingüí”.

   

  20/03/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El món és casa meva

  El Món és casa meva

  Brami, Maïa

  Barcelona : Zahorí Books, 2017

  Entre l’àlbum i el documental, aquest llibre és un viatge al voltant del món vist pels nens. Cada nen explica la seva vida quotidiana: casa seva, la seva escola, la seva família, els seus plats favorits, les festes tradicionals. Moltes oportunitats per al lector de descobrir diferents cultures, climes, usos i costums d’altres països.

  20/03/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Fora de guió

  Fora de guió

  Padilla de Juan, Arturo

  Barcelona : Fanbooks, 2017

  La Iraida, una noia madrilenya, comença a treballar en una botiga de roba de luxe de La Roca Village. Un dia topa amb un anunci d’una web, Onlyfriends, que ofereix amics a canvi d’una quota mensual. La web promet que una sèrie de persones aniran sorgint en el teu dia a dia sense que se t’adonis. L’única condició és que mai no els pregunti si treballen per a la web...

  20/03/2018
  Mitjana (0 Vots)