Novetats Novetats

 • Migrants

  Migrants

  Watanabe, Issa

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, octubre de 2019

  Aquest llibre àlbum sense paraules narra amb imatges d’extraordinària força el viatge d’un grup d’animals que deixen enrere un bosc nocturn mancat de fulles. És la història d’una gran i única migració, un viatge en què se sacrifiquen coses, es deixen enrere éssers estimats, s’han de passar fronteres… Aquest àlbum ofereix en la contraportada les úniques paraules que no s’han d’obviar quan es tracta de debatre sobre la migració forçada de persones: fam, tragèdia, tancament de fronteres, crisi humanitària, drets humans… Un llibre necessari per submergir al lector en un periple d’incertesa, on conviuen la mort i l’esperança de veure com en un desert d’obscuritat torna a créixer l’herba.

  10/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • La Meva casa al bosc

  La Meva casa al bosc

  Bourget, Laëtitia

  [Barcelona] : Libros del Zorro Rojo, setembre de 2019

  En aquest àlbum únic, en format acordió, de 4 metres de llarg!, el protagonista convida al lector a recórrer de la seva mà el camí que porta a la seva llar, una casa al bosc. Per una de les cares del llibre gegant comença el viatge: travessem el poble, creuem el pont, passegem per la riba del riu… Aquest entusiasta amfitrió ens explica, pas a pas, com arribar a casa seva. Un cop allà, a l’altra cara del llibre, deixem les sabates a l’entrada i accedim a les diverses habitacions, dins de les quals hi ha una infinitat de detalls per descobrir. L’exterior i l’interior de la casa es despleguen en aquest àlbum que convida a posar-se de peu i llegir jugant.

  05/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar en la empatía: el antídoto contra el bullying

  Educar en la empatía

  Moya Albiol, Luis

  Barcelona : Plataforma Editorial, septiembre de 2019

  Tot i que s'ha demostrat que les persones empàtiques són més felices i se senten més plenes, l'empatia no sembla ser una preocupació central en l'educació. Prova d'això és l'augment de l'assetjament escolar i el “cyberbullying”,  per esmentar dues de les conseqüències associades a la manca d'empatia. Llavors,  no hauríem de començar a educar en l'empatia? Perquè, com més empatia té una persona, menys utilitzarà la violència com a forma de resoldre els conflictes.

  Les àrees cerebrals que actuen sobre les ues actituds se solapen en gran part, de manera que una pot inhibir a l'altra. Es tracta, doncs, de dues cares d'una mateixa moneda; la millor estratègia per reduir la violència és fomentar la empatia. Educar en l'empatia és el camí cap a una societat cooperativa i altruista; és educar en el respecte, la solidaritat i el lliure pensament.

  L'autor, investigador en neurociència, explica com formar persones més empàtiques, a través de petites accions que podem realitzar tant a casa com en l'àmbit escolar.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  29/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Mares i pares influencers: 50 eines per entendre i acompanyar els adolescents d'avui

  Mares i pares influencers

  Bach, Eva

  Barcelona : Rosa dels Vents, setembre del 2019

  Aquest llibre s'adreça a qualsevol persona que tingui adolescents a prop i vulgui viure d'una manera més agradable aquesta etapa de la vida.

  Mitjançant de 50 idees, Eva Bach i Montse Jiménez et mostren com obrir-te a noves opcions d'entendre la realitat per tal que puguis comprendre millor els joves, comunicar-te amb ells de forma més eficaç, teixir uns vincles personals saludables i unes relacions educatives estimulants.

  Partint de la seva experiència com a mares i educadores, així com de les aportacions de professionals de diversos àmbits, i després d'escoltar més de 1.500 joves, ens ajuden a actualitzar-nos i ens ofereixen orientació per i recursos per arribar al cor dels i les adolescents i convertir-nos així amb la seva millor influencia.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  20/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • El Llibre més bonic de tots els colors

  El Llibre més bonic de tots els colors

  Schamp, Tom

  Barcelona : Combel, setembre de 2019

  Sabies que... la caixa negra d’un avió és de color taronja?, ...el bolígraf blau és un invent francès?, ...els ànecs cullerot mascle tenen el cap de color verd? Si voleu descobrir que la música, els esports, el menjar, els animals o els personatges dels contes també tenen a veure amb els colors, acompanyeu l’Otto i el seu amic Leon en el seu recorregut per aquest llibre.

   

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • La Rata pirata i altres aventures per crèixer

  La Rata pirata i altres aventures per crèixer

  [Barcelona] : Rita & Luca Films, [2019]

  Aneu amb compte amb la rata pirata, el bandit més llaminer de tots! Damunt del seu cavall, roba el menjar dels viatgers que troba pel camí, fins al dia en què es creua amb algú més astut que ell… Un conte de capa i espasa, de lladres i galetes. Una fabulosa i divertida història dels autors d’El Grúfal, acompanyada de tres curtmetratges sobre l’aventura de créixer. Alerta! Aquesta pel·lícula et farà venir gana!

   

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Aquesta senzilla paraula

  Aquesta senzilla paraula

  Crowley, Cath

  Barcelona : Fanbooks, setembre del 2019

  Aquesta és la història de la llibreria Howling Books, on els lectors escriuen cartes a estranys, a amants, a poetes, i les amaguen entre les pàgines dels llibres. I és la història d’en Henry Jones i la Rachel Sweetie, que van ser bons amics fins que ella se’n va anar a viure a prop del mar. Ara la noia ha tornat, treballa a la llibreria, està de dol pel seu germà̀ Cal i busca el futur en els llibres que la gent estima i en les paraules que deixen enrere. Semblaria una història corrent, si no fos per la carta que la Rachel va escriure abans de marxar, una carta d’amor que va amagar en un llibre perquè̀ ell la trobés... Llegeix un fragment.

   

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • L'Hivern que vam aprendre a volar

  L'Hivern que vam aprendre a volar

  Longan, Laia

  Barcelona : Animallibres, setembre de 2019

  L’hivern que en Jakob i l’Ava es van conèixer, faltava poc per a la fi de la Segona Guerra Mundial i la petita illa de Noruega on vivien estava ocupada pels alemanys. En Jakob era fill d’uns comerciants de l’illa i volia ser artista. L’Ava era filla d’un comandant anglès de l’exèrcit de l’aire i volia fugir de l’illa per anar a la recerca del seu pare. Aquell hivern, ple de somnis i conflictes, els va unir per sempre més. Llegeix un fragment.  

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Gos pudent

  Gos Pudent

  Gutman, Colas

  Barcelona : Blackie Books, setembre de 2019

  Primer títol d’una sèrie que té com a protagonista un gos pudent. Ell viu en un cubell d’escombraries, fa olor de sardines, està ple de puces i el seu pèl sembla una catifa vella. I per si no fos prou, és un gos bastant ximple. Però malgrat tot això, té un cor molt gran i és pur optimisme i alegria. L’adoraràs!

   

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Mvsevm

  Mvsevm

  Sáez Castán, Javier

  [Logroño] : Fulgencio Pimentel, ago 2019

  Què és un museu? Un lloc per emmagatzemar imatges? Un dispositiu per a la observació del món? O potser, una versió moderna del mite de la caverna, on les obres exposades funcionen com a projeccions de la realitat?

  14/01/2020
  Mitjana (0 Vots)