Novetats Novetats

 • Gordon i Paddy

  Gordon i Paddy

  [Barcelona] : Pack Màgic, [2019]

  El cap de policia del bosc Gordon està a punt de retirar-se i ha de trobar un nou assistent. Paddy, una ratolineta intel·ligent amb un gran sentit de l’olfacte,  sembla ser la candidata adequada. Junts han de resoldre l’últim cas de Gordon: el misteri de les glans desaparegudes de l’esquirol. Podria ser la guineu qui se les ha endut? Gordon i Paddy aviat ho esbrinaran. Una pel·lícula sobre l’amistat entre generacions, l’intercanvi de coneixements i la importància de no fer cas de les conclusions massa ràpides.

   

   

  24/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Lo que pensamos, lo que decimos

  Lo que pensamos, lo que hicimos

  Oppermann, Lea-Lina

  Santa Marta de Tormes (Salamanca) : Lóguez, [2018]

  Una persona armada i emmascarada aconsegueix introduir-se a una classe de matemàtiques d’alumnes de batxillerat. A partir d’aquest moment es succeeixen una sèrie de situacions, condicionades per l’amenaça de l’arma, que aniran descobrint la veritable personalitat i defectes ocults del professor i dels seus alumnes fins al dramàtic final.

   

  28/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Casa de los dragones

  La Casa de los dragones

  Reyna, Pablo C.

  Boadilla del Monte (Madrid) : SM, junio de 2019

  Què faries si la teva trilogia favorita no tingués tercera part? Això és el que li passa a en Marcos, ell està enganxat a la saga “carreres de dracs”. Però els bons lectors i els genets de drac no es rendeixen mai. Així que en Marcos va a la cerca de l’autor dels llibres... i  descobreix que les aventures es poden presentar en qualsevol moment i a qualsevol part.

  24/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Mariner de terra endins

  Mariner de terra endins

  Ahumada, Laia de

  Barcelona : Akiara Books, maig del 2019

  És el primer estiu d’en Jan a la muntanya, sol amb l’àvia. Fins ara s’havia passat la vida viatjant en un veler amb els pares. Haurà de descobrir els secrets de la terra, tal com coneix els del mar. En el seu quadern de bitàcola anirà anotant aquests descobriments i, sense gairebé adonar-se’n, deixarà enrere la infància per entrar de ple a l’edat de les decisions.

  30/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Tribu que apesta

  La Tribu que apesta

  Gravel, Elise

  Albuixech : Litera, 2018

  Coneixes la Tribu-que-put? És un grup de criatures que viuen en cabanes als arbres amb els seus amics, els animals. Hi ha en Laurent, el nen pèl-roig que va amb dues guineus; la Lucie, que porta trenes i va amb una serp. I sobretot hi ha la Fanette Delcop, la cap de la tribu. La que va salvar-los a tots de les urpes de la Yvonne Quadrat.

  25/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Lo que necesitan los niños: ¿una nueva escuela?

  Lo que necesitan los niños

  Raspall, Lucas

  Rosario, Santa Fe, Argentina : Homo Sàpiens Ediciones, [2019]

  Ja han passat centenars d'anys des del naixement de l'escola i avui es presenta un context que, inevitablement, dibuixa noves necessitats. Si no parem atenció a entendre aquestes noves necessitats, si no aprenem a llegir-les, el desfasament entre la institució educativa i els nens serà ben aviat abismal -si no ho és ja-.

  En aquest llibre l'autor proposa una manera diferent de pensar el vincle entre el docent i l'alumne, sabent que no hi ha variable més influent sobre el desenvolupament de les capacitats cognitives, emocionals i socials del nen que aquesta relació.
  Després, l'autor convida a reflexionar sobre què és el que necessiten els nens i com es poden facilitar aquests aprenentatges, a partir de les aportacions de la teoria de la inclinació, les bases de la criança respectuosa i les investigacions en el camp de les neurociències, bolcada una manera diferent de mirar, pensar i sentir la infància.
  I després -mai abans- es podran dissenyar les estratègies necessàries per escurçar la distància que avui separa els nens de la seva escola.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  23/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Els educadors feliços canvien el món

  Els Educadors feliços canvien el món

  Nhat Hanh,

  Barcelona : Kairós, abril 2019

  El primer manual autoritzat dels ensenyaments i les pràctiques desenvolupades per Thich Nhat Hanh i els educadors de Plum Village per a ajudar els mestres a cultivar la plena consciència a les seves vides i a les dels seus alumnes.

  Els educadors feliços canvien el món ensenya als mestres d’educació primària, a docents universitaris, a professors de secundària i membres del personal educatiu en general que, per tal de poder fer un bon ensenyament a les escoles, les universitats i les aules, és important que primer incorporin ells mateixos la pràctica i la transformació a través del mindfulness.

  Aquest llibre inclou tècniques senzilles, perfeccionades pels mateixos educadors, per aprendre com cultivar la plena consciència, o mindfulness, i aplicar-la en les relacions i la pràctica docent amb els alumnes i els col·legues. 

  Presentades en un llenguatge laic, adequat per a contextos diversos, les instruccions van seguides d’una orientació pràctica dirigida als docents, amb abundants explicacions, activitats, consells i respostes dels estudiants.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Increïble història de la pera gegant

  La Increïble història de la pera gegant

  [Barcelona] : Pack Màgic, [2018]

  A la petita i idíl·lica Vilasol hi viuen dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. En Sebastià, la Mitxo i els habitants de Vilasol estan molt tristos perquè el seu estimat alcalde, a qui anomenen afectuosament JB, ha desaparegut. En absència d’en JB, en Twig ha pres el poder i  amenaça amb quedar-se amb el càrrec d’en JB per sempre. Un bon dia, en Sebastià i la Mitxo van a pescar i descobreixen una ampolla. A dins hi ha un missatge d’en JB i una llavor estranya. En JB és viu i ha naufragat a l’Illa Misteriosa. Demana a en Sebastià i la Mitxo que vagin a salvar-lo, però els adverteix que el viatge és perillós, s’hauran d’enfrontar a tres obstacles: els Pirates Perniciosos, l’Espantós Drac Marí i la Mar Fosca com la Nit. Però, podran en Sebastià, l’elefant espantadís, i la Mitxo, la gata aventurera que tem l’aigua, reunir el coratge per anar a salvar en JB i alliberar Vilasol de les grapes del malvat Twig a temps?

  20/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Duelo al sol

  Duelo al sol

  Marsol, Manuel

  Logroño : Fulgencio Pimentel, marzo de 2019

  Un sol de justícia, una calavera rostida pel sol i uns arbustos que passen rodant vertiginosament al costat dels nostres peus. Dos home es miren fixament als ulls, només separats per un rierol, un indi i un vaquer, esperen a aquella senyal invisible que marqui l’inici del duel, avocat a un final fatídic. Es llavors quan mil i un contratemps retarden els seus plans: un ocell damunt el revòlver del vaquer i més tard fa caca al seu barret; un núvol de formes capritxoses els enreda en un diàleg de sords, els soroll d’una locomotora els impedeix momentàniament que s’escoltin; els cavalls es neguitegen i prefereixen mantenir un idil·li pel seu compte; un gros biso far fugir al vaquer, que acaba refugiant-se ... a braços del seu rival. Passen les hores, el sol desapareix sobre els dos protagonistes i ....

  18/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Refugiado

  Refugiado

  Gratz, Alan

  Madrid : Loqueleo, 2018

  Josef és un noi jueu que viu a l’Alemanya nazi dels anys 30. Davant la imminent amenaça dels camps de concentració, la seva família i ell s’embarcaran en un vaixell rumb a l’altre extrem del mon.

  Isabel és una noia cubana, corre l’any 1994 i amb els disturbis i l’agitació que pateix el país, ella i la seva família es posen a la mar en una balsa amb l’esperança de trobar seguretat als Estats Units,...

  Mahmoud és un noi siri al 2015. Amb el seu país esgarrat per la violència de la guerra i la destrucció, juntament amb la seva família inicien una llarg caminada cap a Europa,...

  Els tres joves partiran en un terrible viatge a la cerca de refugi. Els tres s’enfrontaran a perills inimaginables: des de la possibilitat de morir ofegats, fins als bombardejos i les traïcions. Però sempre existeix l’esperança d’un demà, i encara que en Josef, La Isabel i en Mahmoud estan separats pels continents i les dècades, les seves històries acabaran per entrellaçar-se de manera sorprenent.

   

   

  14/10/2019
  Mitjana (0 Vots)