Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • Llama a la matrona : parir, criar, amar

  Llama a la matrona : parir, criar, amar

  Cañamero de León, Sara

  Madrid : Doña Tecla, 2017

  Les llevadores estan amb la dona des del principi dels temps. Ja a l'antic Egipte figuraven ajudant en els parts. La seva presència al llarg de la història acompanyant a la dona les va convertir en una figura més que entranyable. Al segle XX va començar la seva professionalització i avui dia, després de la carrera d'infermeria afegeixen dos anys més a la seva formació.

  Estan a la sanitat pública i la privada i com a professionals independents. La seva missió és vetllar a la dona en la seva salut sexual des que arriba la menstruació fins a la menopausa encara que gairebé tots pensem en elles per a l'embaràs i el part.

  En aquest llibre, l'autora aporta tota la seva experiència per explicar-nos tots aquells detalls de l'embaràs, part i postpart. Sobretot perquè és la llevadora la que, en absència d'un part amb complicacions, és l'encarregada de portar al nostre bebè al món. Ella és la professional sanitària que farà que ens sentim molt més còmodes quan haguem de passar per l'increïble viatge que suposa convertir-nos en mares.

  Aquest és un llibre imprescindible en la vida de qualsevol embarassada, però també és una crida a la preciosa tasca que desenvolupen les llevadores.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  05/12/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¿Dónde está mi tribu?

  ¿Dónde está mi tribu? :

  Olmo, Carolina del

  Madrid : Clave Intelectual, DL 2013

  Ens trobem davant d’un llibre que plasma molt bé totes les inquietuds que qualsevol mare/pare novell ha sentit davant la maternitat/paternitat i la criança dels fills.

  La recerca d’informació per solventar múltiples dubtes, el trobar-te amb diferents corrents de criança, la poca ajuda de familiars, que l’única cosa que fan és angoixar-te, sino tens les coses clares. I la soledat. Vivim en pobles/ciutats allunyats de la família. Això pot ser molt bo! Però també bastant cansat i a vegades desesperant.

  Carolina del Olmo ens explica el procés de com es va convertir en mare, mostrant sentiments i sensacions, ens parla de tota la resta, d'altres mares, de com ho fan, de com ho viuen, de com la societat afecta les mares i pares actuals, de com s'ha comportat fins ara amb els nens i de quin paper juga cada un d'ells ara, en un món cada vegada més individualista.

  L’autora que té un blog amb el mateix nom, Dónde está mi tribu?, confesa que” ha volgut i ha aconseguit navegar en les difícils aigües de la criança buscant el seu propi nord que no trobava en les conegudes corrents d’educació actuals”. 

  Aquest és un llibre poc superficial , que et farà pensar i molt. El que no vol dir que el que conté ens hagi d’agradar.

  Blog : Dónde está mi tribu?

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  27/03/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho

  Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho

  García, Tania

  Vic : Eumo, 2017

  “Educar és una bonica oportunitat per créixer com a persones; cal que l’aprofitem tenint en compte que nosaltres no som perfectes, ni les criatures han de ser-ho”. Això és el que ens diu l’autora del llibre, assessora familiar i especialista en una educació basada en el respecte mutu.

  Quan hem renyat per última vegada els nostres fills? Els cridem i els castiguem? Les rutines i les obligacions ens fan discutir sovint? Si volem que els nostres fills siguin persones felices i resilients, hem de deixar de banda els crits, les discussions i els càstigs i hem d’educar-los amb respecte, coherència, empatia i amor incondicional.

  L’autora ens convida a revisar l’educació rebuda i ens aporta eines per aprendre a comunicar-nos positivament amb els fills, a pactar i fixar límits i normes amb ells, a gestionar les nostres emocions i saber com ajudar-los a gestionar les seves; en definitiva, ens ofereix estratègies per viure i conviure en família i en harmonia amb els altres.

  Enllaç a Edurespeta

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  Herrmann, Ève

  Barcelona : Estrella Polar, 2017

  La pedagogia Montessori, reconeguda internacionalment, promou la independència, la confiança en un mateix i la concentració de l’infant.

  És un sistema educatiu basat en l’estimulació positiva, el reconeixement a la individualitat i el respecte al nen. Aquest sistema considera l'infant un individu complet a qui hem d'acompanyar cap a la seva autonomia, tot respectant les seves necessitats d'aprenentatge. Aquest pràctic manual exposa les idees essencials de la pedagogia Montessori i la seva autora proposa diferents activitats per realitzar conjuntament pares i fills: 

  - Acompanyar i despertar la comprensió del món en l’infant.
  - Ajudar l’infant a tenir cura d’ell i el seu entorn.

  Eve Herrmann és una especialista en aquest sistema educatiu i ha publicat molts llibres, entre ells una col·lecció de contes i quaderns didàctics.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Me agobia!: entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  ¡Me agobia! : entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  Filliozat, Isabelle

  Barcelona : Zenith, 2015

  Tot i que els pares tenim por a l'adolescència i a les rebequeries dels dos anys, el període entre els sis i els onze anys també pot ser molt delicat. Ja se'n van a dormir sense protestar, controlen millor les seves emocions i es mostren més dòcils quan els demanem alguna cosa, però apareixen dificultats com l'escola, la recerca d'autonomia i les relacions socials.

  Moltes de les conductes dels nostres fills no tenen a veure amb la manca de límits. Desconèixer el ritme del desenvolupament cerebral del nen pot donar lloc a múltiples conflictes, crits i càstigs. Un dia necessita llibertat i al següent anirà a refugiar-se als braços dels seus pares. L'important és saber on és la frontera entre l'excés de control i el control insuficient.

  ¡Me agobia! es centra en entendre el que els passa als nostres fills i en les respostes que podem oferir sobretot a les seves necessitats. L'autora ens dóna un enfocament eficaç, explicacions senzilles i múltiples consells per entendre millor el desenvolupament i el comportament dels nostres fills. D'aquesta manera, el dia a dia amb un nen de 6 a 11 anys tornarà a ser una alegria.

  Adequat per a mares i pares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  12/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Avui jugarem relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Avui jugarem a relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Martí, Glòria

  Barcelona : Angle, 2014

  Seguir el ritme accelerat que imposa la vida actual no és fàcil i sovint provoca estrès i ansietat, fins i tot en els nens i els adolescents. Cal que pares i mestres actuem per afavorir el seu benestar i el seu rendiment escolar.

  Aquest llibre planteja més de seixanta activitats senzilles i agradables, de curta durada, mitjançant tècniques bàsiques de respiració, relaxació, consciència plena i visualització, que es poden fer individualment o en grup, a casa o a classe, al matí o al vespre.

  Dirigides principalment a nens i nenes de 6 a 12 anys, aquestes activitats potenciaran la intel·ligència emocional dels nostres fills i milloraran les seves habilitats cognitives, com la memòria, l’atenció i la concentració. I nosaltres trobarem una manera nova, positiva i agradable de relacionar-nos amb ells.

  Ensenyem els nostres fills a relaxar-se, perquè estiguin més tranquils, dormin millor i se sentim més segurs.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  15/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 365 experiencias con tus hijos: planes originales para disfrutar por España

  365 experiencias con tus hijos : planes oroginales para disfrutar por España

  Lages, Sarah

  Barcelona : Planeta, cop. 2012

  En aquest llibre es podran trobar experiències molt diverses, des d'activitats per realitzar a l'aire lliure i gaudir de la natura al màxim, fins a altres propostes urbanes, però totes elles amb el denominador comú de ser especials, plenes d'originalitat, dirigides a famílies inquietes que busquen alternatives diferents i que esperen que l'oci compartit amb els nens sigui enriquidor i entretingut per a tothom.

  Propostes com dormir en una caravana de circ, “rockanrollejar” en un festival de música, ser pastor per un dia, seguir la ruta dels vaquers de l’espagueti western, banyar-se amb lleons marins ... 
  365 experiències divertides que els nens no oblidaran en molt de temps, que transmeten il·lusió per la vida i respecte per l'entorn, i que ens ajudaran a gaudir del nostre temps en família.

  És un llibre il·lustrat amb nombroses fotografies, organitzat per blocs temàtics: natura, animals, art, ciència, festivals, platges, grutes i coves, paisatges, parcs, rutes lúdiques, festes i tradicions, agroturisme, allotjaments que sorprenen, nous espais d'oci ... amb consells pràctics i dades de contacte.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  10/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  Serrano, José Luis

  Barcelona : Lectio, 2016

  L'embaràs és una experiència única que nodreix i que canvia la nostra vida per sempre. No obstant això, durant el recorregut apareixen dubtes, temors i tensions que posen a prova tant a l'embarassada com a la seva parella: com m'afectaran els canvis hormonals durant l'embaràs ?, quines vitamines o nutrients és imprescindible prendre ?, Què em trobaré a l'hospital quan estigui de part ?, com puc superar les meves pors al part i al dolor ?, sabrem ser bons pares? 

  Aquest llibre neix amb la voluntat de respondre a totes aquestes preguntes i moltes més, ja que explica de forma clara i concisa tots els passos que a poc a poc s'han de donar des d'abans de la concepció del nadó fins passats uns mesos del seu naixement.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  26/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  Andreoli, Stefania

  Barcelona : Grijalbo, 2017

  En aquest llibre, la seva autora, Stefenia Andreoli, ens convida a reflexionar sobre què hi ha darrera de l’ansietat. Psicòloga i terapeuta especialista en adolescència, ens respon de forma clara i precisa tots els dubtes i interrogants que ens puguin sorgir. D’on ve l’ansietat? Com s’afronta? Quina diferencia hi ha entre l’ansietat i un atac de pànic? 

  A partir de casos pràctics reals de la seva consulta, ens va exposant en cada capítol diferents formes d’afrontar-los. 
  Ens convida a reflexionar sobre què està fallant en l’actualitat. 

  Amb la crisi econòmica actual i la incertesa laboral, analitza la nostra actitud com a pares. També parla de la sobreprotecció d’alguns pares que els hi donen tot, però no els han ensenyat a incorporar el fracàs i el malestar en la seva vida quotidiana. I aquests són necessaris com diu l’autora “si volem que tinguin una vida plena i madura”.

  Els nostres fills, davant tanta atenció, no saben o no volen créixer i, quan el conflicte irromp, sorgeix l'ansietat, una ansietat que els agafa tan de sorpresa que els paralitza.

  Andreoli ens convida a que escoltem més als nostres fills, els deixem el seu espai i permetem que s'equivoquin i caiguin. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  27/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Hiperpaternidad : del modelo

  Hiperpaternidad : del modelo "mueble" al modelo "altar"

  Millet, Eva

  Barcelona : Plataforma, 2016

  S'ha passat d'una època en què els fills eren tractats gairebé com un moble més de la casa, als quals se'ls feia poc cas i que es criaven sols, a col·locar als nens en el centre de la vida familiar. I disposats a donar-los tot i a aconseguir uns fills perfectes, orbiten els hiperpares o "pares-helicòpter", que exerceixen una criança basada en estar sempre a sobre d'ells, anticipant als seus desitjos i resolent tots els seus problemes.

  Un còctel amb ingredients com l'estimulació precoç, les agendes plenes, la tolerància cera a la frustració i els enfrontaments amb els mestres que gosin qüestionar les meravelles del nen o la nena.
  Encara que exercida amb la millor intenció, la hiperpaternitat s'està portant per davant aspectes tan vitals en el desenvolupament dels nostres fills com l'adquisició d'autonomia, la capacitat d'esforç i el temps per jugar. També provoca famílies tan estressades i nens tan sobreprotegits que, irònicament, tenen més pors que mai.

  Amb rigor i un punt d'humor, aquest llibre analitza el fenomen dels hiperpares i dóna claus per a la pràctica del underparenting o la "sana desatenció": relaxar-se, confiar en els fills i deixar-los més al seu aire.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  04/04/2018
  Mitjana (0 Vots)