Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  Andreoli, Stefania

  Barcelona : Grijalbo, 2017

  En aquest llibre, la seva autora, Stefenia Andreoli, ens convida a reflexionar sobre què hi ha darrera de l’ansietat. Psicòloga i terapeuta especialista en adolescència, ens respon de forma clara i precisa tots els dubtes i interrogants que ens puguin sorgir. D’on ve l’ansietat? Com s’afronta? Quina diferencia hi ha entre l’ansietat i un atac de pànic? 

  A partir de casos pràctics reals de la seva consulta, ens va exposant en cada capítol diferents formes d’afrontar-los. 
  Ens convida a reflexionar sobre què està fallant en l’actualitat. 

  Amb la crisi econòmica actual i la incertesa laboral, analitza la nostra actitud com a pares. També parla de la sobreprotecció d’alguns pares que els hi donen tot, però no els han ensenyat a incorporar el fracàs i el malestar en la seva vida quotidiana. I aquests són necessaris com diu l’autora “si volem que tinguin una vida plena i madura”.

  Els nostres fills, davant tanta atenció, no saben o no volen créixer i, quan el conflicte irromp, sorgeix l'ansietat, una ansietat que els agafa tan de sorpresa que els paralitza.

  Andreoli ens convida a que escoltem més als nostres fills, els deixem el seu espai i permetem que s'equivoquin i caiguin. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  27/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Hiperpaternidad : del modelo

  Hiperpaternidad : del modelo "mueble" al modelo "altar"

  Millet, Eva

  Barcelona : Plataforma, 2016

  S'ha passat d'una època en què els fills eren tractats gairebé com un moble més de la casa, als quals se'ls feia poc cas i que es criaven sols, a col·locar als nens en el centre de la vida familiar. I disposats a donar-los tot i a aconseguir uns fills perfectes, orbiten els hiperpares o "pares-helicòpter", que exerceixen una criança basada en estar sempre a sobre d'ells, anticipant als seus desitjos i resolent tots els seus problemes.

  Un còctel amb ingredients com l'estimulació precoç, les agendes plenes, la tolerància cera a la frustració i els enfrontaments amb els mestres que gosin qüestionar les meravelles del nen o la nena.
  Encara que exercida amb la millor intenció, la hiperpaternitat s'està portant per davant aspectes tan vitals en el desenvolupament dels nostres fills com l'adquisició d'autonomia, la capacitat d'esforç i el temps per jugar. També provoca famílies tan estressades i nens tan sobreprotegits que, irònicament, tenen més pors que mai.

  Amb rigor i un punt d'humor, aquest llibre analitza el fenomen dels hiperpares i dóna claus per a la pràctica del underparenting o la "sana desatenció": relaxar-se, confiar en els fills i deixar-los més al seu aire.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  04/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El cerebro del niño explicado a los padres

  El Cerebro del niño explicado a los padres

  Bilbao, Álvaro

  Barcelona : Plataforma, 2015

  Aquest llibre està escrit per Álvaro Bilbao, neuropsicòleg i doctor en psicologia. En ell ens explica estratègies per relacionar-nos millor amb els nens de manera que puguem ajudar-los en el seu desenvolupament. 

  És un llibre que està molt ben escrit i que resulta molt interessant. Ens dóna eines per tractar temes tan importants en la criança com la motivació, els límits, les alternatives als càstigs, l'empatia, la comunicació o la intel•ligència emocional. I també ens dóna estratègies per ajudar els nens en el desenvolupament de funcions com ara l'atenció, la memòria, el llenguatge o l'autocontrol.

  El llibre es divideix en quatre parts: Fonaments, Eines, Intel·ligència Emocional i Potenciar el cervell intel·lectual. 

  Una idea molt original és la del metàfora de l’arbre, que utilitza per explicar-nos la tendència natural dels nens a desenvolupar-se plenament si es compleixen unes condicions mínimes, emfatitzant que el nostre paper moltes vegades passa més per confiar en ells que per fer res especial perquè avancin en el seu desenvolupament. 

  Un altre concepte a destacar, és l'èmfasi que fa sobre el principi d'equilibri, tant entre el cervell intel·lectual i l'emocional, com quan explica que no cal aferrar-se a les idees com a dogmes. I també és molt útil el capítol 25, en què dóna una llista molt detallada amb les millors aplicacions educatives per potenciar el desenvolupament emocional i intel·lectual dels nens menors de 6 anys.

  No us ho perdeu ...

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Ferrerós Tor, María Luisa

  Barcelona : Planeta, 2007

  Entre pares i fills, la comunicació és bàsica, però no només la verbal. Moltes vegades, una abraçada val més que mil paraules. Als fills els costa expressar els seus sentiments, no entenen què els passa i busquen l'afecte a través d'una cosa tan simple, aparentment, com una abraçada.

  L'abraçada d'una mare, d'un pare, d'un germà o d'un avi. Encara que no ens ho demanin, encara que sembli molestar-los, encara que protestin, encara que pensem que ja són massa grans, encara que es portin malament, encara que creguem que no ho necessiten, encara que no s'ho mereixin i fins i tot si ja són adolescents. Amb aquest gest, els demostrem el nostre afecte i augmentem positivament la seva autoestima, provoquem en ells un somriure i els acompanyem perquè siguin nens feliços.

  Sense deixar de banda la vessant pràctica que caracteritza totes les obres de l'autora, aquest llibre tracta especialment de com educar els nostres fills perquè tinguin una bona autoestima, perquè sàpiguen decidir per si mateixos, tinguin criteri propi i siguin responsables; en definitiva, perquè tinguin una sòlida autoestima, l'autèntica clau de la seva felicitat present i futura.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Domènech, Montse

  Barcelona : Plaza Janés, 2015

  Aquest llibre està dirigit a totes les famílies amb nens de qualsevol edat

  Tots els pares patim en algun moment problemes de convivència amb els nostres fills, bé sigui per conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són normals i corrents durant el seu desenvolupament i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

  L'autora ens brinda els seus quaranta anys d'experiència en el tractament de nens i adolescents. Ens exposa els problemes més freqüents que els pares porten a la seva consulta i ens ensenya la manera més senzilla i eficaç de superar-los.

  Un llibre pràctic i accessible que ofereix solucions als problemes més comuns en l'educació dels fills, des del seu naixement fins a l'adolescència.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  El Pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  Urra Portillo, Javier

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2006

  No només a la feina o l'escola trobem exemples de mobbing o bullying, sinó també en l'àmbit de la llar. En l'actualitat hi ha molts més casos de fills assetjadors dels quals cal imaginar. Nens consentits, sense consciència dels límits, que organitzen la vida familiar, donen ordres als seus pares i fan xantatge a tot aquell que intenta frenar-los. Joves que enganyen, ridiculitzen als seus majors i de vegades roben; adolescents agressius que desenvolupen conductes violentes. En definitiva, fills desafiants que acaben imposant la seva pròpia llei.

  Aquest llibre està pensat per a tots els pares que són víctimes d'aquests petits o no tan petits tirans, i per als que volen prevenir situacions extremes, moltes vegades fomentades per la nostra mateixa realitat social. Per a això cal educar en el respecte i l'afecte, transmetre valors, parlar amb els nostres fills i escoltar-los, i intentar augmentar la seva capacitat de diferir les gratificacions i tolerar les frustracions. En definitiva, donar suport a la tasca educativa en els tres pilars bàsics: autoritat, competència i confiança.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  03/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'art d'educar amb amor

  L'Art d'educar amb amor

  Caparrós, Xavier

  Lleida : Pagès, 2016

  Aquest llibre està escrit des del cor, és un viatge fascinant que explora l’univers dels infants i dels qui tenim la responsabilitat i la joia d’acompanyar-los. Una obra excepcional que ens proposa una reflexió profunda de com eduquem, on som i on volem anar. Adreçat als pares, a docents i a qualsevol persona interessada en l’ésser humà, la formació i l’educació, té l’objectiu de contribuir a formar persones satisfetes i creatives que afavoreixin la llibertat i la dignitat individual i col·lectiva. 

  Amb un llenguatge clar, directe i estimulant ens ofereix eines i alternatives concretes per crear vides on l’amor, l’alegria, la sensibilitat i la tendresa en siguin els protagonistes. Atès que educar i estimar també són arts que requereixen una decisió i un aprenentatge constant, són els mateixos infants qui ens regalen un munt de propostes i ens conviden a dur-les a la pràctica. Tot plegat, un repte d’amor extraordinari!

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/05/2017
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació