El Saló del Còmic

 

Cada any,  des de 1981,  el còmic té una cita molt important, el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Segur que has anat en més d'una ocasió, oi? Aquest any, se celebra el 36è Saló Internacional del Còmic, que tindrà lloc del 12 al 15 d'abril als Palaus 2, 4 i 5 de la Fira Barcelona de Montjuïc. L'accés es farà per Avinguda Reina Maria Cristina. 

Si ets aficionat als còmics de Jan reconexeiràs el seu estil característic en aquest cartell on apareixen alguns dels personatges protagonistes de les seves històries més conegudes, les de Super Llopis. Varem parlar al personatge del Sabies que d'aquest autor amb motiu del seu 75è aniversari.

És un Saló on els expositors ofereixen els últims llançaments editorials, hi ha decenes d'autors convidats, es donaran els premis del Saló i es realitzaran diferents concursos durant els quatre dies que obre el Saló.

Sens dubte aquest Saló juntament amb un més especialitzat com és el del Manga, han estat molt importants a l'hora de popularitzar aquest gènere a Catalunya. El còmic va començar com un passatemps per a nens (i no tan nens), però ara gaudeix de reconeixement cultural, social i fins i tot institucional. 

El Saló Internacional de Barcelona ha creat el Comic Kids un espai on es fan tot tipus d'activitats adreçades als nens d'entre 5 i 12 anys.

Vol ser una àrea atractiva on es promocionarà el còmic entre els més petits ja que aquest és un vehicle de llenguatge i un bon mitjà per a introduir als nens a la lectura.

Aquest nou espai de gairebé 3.000m2 comptarà amb una exposició que explica com es fan còmics, diferents tallers, jocs ambientats en els universos Lego i Marvel i la comicteca on es podran llegir molts còmics molt interessants.

Et recordem les últimes edicions del Saló del Còmic:

2013

2014

2015

2016

2017

 
Per últim mira aquests materials que hem preparat aquests dies des de el portal de Gènius relacionats amb el món del còmic:
 
Al següent especial temàtic et presentem una mostra de còmics de superherois -alguns famosos i d’altres  que potser no ho són tant- que pots trobar a les biblioteques de la Xarxa:

 

Bafarades i onomatopeies : superherois de còmic

 


La següent guia de lectura  t’apropa mitjançant el còmic a molts esports diferents que de ben segur coneixeràs. Contenen històries amb molt d’humor però també més realistes com els Manga Spokon. Sabies que són els còmics japonesos de temàtica esportiva?
 

Esports i còmics

 


A la següent guia de lectura trobaràs els còmics que s’han recomanat durant aquest any al portal Gènius.

A més, si ets un entusiasta del còmic japonès i no pots esperar a la propera celebració del Saló del Manga, també s’inclouen totes les recomanacions que s’han fet d’obres d’aquesta temàtica.

Còmics manga recomanats

 


Mira la plana de recomanacions de còmics