Laboratori de lectura en família : L'amor o papallones a la panxa

Existeixen diversos laboratoris de lectura en família.Des de l'any 2015 es realitzen unes activitats familiars anomenades laboratoris de lectura portàtils. Participen pares i nens a la vegada i la seva característica principal és que es fa una descoberta de diferents llibres a partir de la experimentació. Un d'ells té molt a veure amb Sant Jordi ja que el seu tema principal és l'amor. Ara podem saber més del desenvolupament d'aquest laboratori que es pot trobar a algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. És el laboratori "L'amor o Papallones a la panxa"

 

Aquest matí he sentit papallones a la panxa. Volaven esvalotades pel meu estómac sense que jo pogués fer-hi res. Els he ordenat que s’estiguessin quietes. He obert la boca tant com he pogut perquè poguessin sortir. Però no hi ha hagut res a fer. Com hi han anat a parar, a la meva panxa? Què em passa? És greu? Algú em pot ajudar?

Un cop ha quedat clar que el que provoca les papallones a la panxa és el amor, es poden iniciar diverses accions com fer una carta amb tinta invisible, decorar una capseta de paraules, crear unes ulleres de l'amor o fer perfums entre d'altres idees. Totes aquestes creacions es poden guradar per entregar-les a les persones estimades o intercanviar-les entre els participants dels tallers.

 

L'abraçada / David Grossman

Endevina com t'estimo / Sam McBratney

¿Qué es el amor? / Davide Cali

Sempre t'estimaré / Robert Munsch

Te quiero un montón / Alain Serres

Torna a l'especial de Sant Jordi>>