Autors i contes d'aniversari

En anys anteriors recordàvem dues figures de la literatura universal que van morir casualment a l'abril de 1616. Es tracta de Miguel de Cervantes Saavedra i de William Shakespeare. Potser són els dos escriptors més coneguts i llegits de la literatura universal. Si ja és una gran coincidència que fossin de la mateixa època, encara resulta més extraordinari que el seu any de defunció fos exàctament el mateix. S'ha de reconéixer que els segles XVI i XVII van ser d'una gran qualitat literària en les llengües anglesa i castellana.

Ara fa un any parlàvem d'obres d'autors de literatura infantil que han estat les primeres d'una llarga i exitosa llista en alguns casos o aquelles que s'han convertit en les més conegudes. També destacaven alguns contes d'autors que ens havíen deixat. Frederick i el Petit Globus vermell complien 50 anys de la seva publicació i el Peix irisat 25. En quant a Mercè Llimona, Sebastià Sorribas i Emili Teixidor feia 20, 10 i 5 anys de la seva mort, respectivament.

Per tant et varem presentar sis enllaços de catàleg que inclouen tant a autors estrangers com del país.

El petit globus vermell 

El peix irisat

Frederick

 

La Formiga Piga va a la biblioteca

Viatge al país dels lacets

Tic tac 

Aquest any 2018 et presentem obres, temes i autors molt variats. En primer lloc et parlem del personatge de Frankestein que hem destacat fa uns dies al sabies que. També hem tractat amb profunditat l'obra el Petit príncep d'Antoine de Saint-Exupéry, qui no ha sentit a parlar d'aquesta frase del conte: Només es veu bé amb el cor, l'essencial és invisible als ulls. Et presentem un tres versions diferents d'aquest conte infantil juntament amb un conte de manuel de Pedrolo, fa 100 anys del naixement d'aquest autor, i una adaptació de la novel·la Donetes, ara que fa 150 anys de la seva publicació original.
 

Donetes 

El petit príncep per a petits lectors

El petit príncep : llibre de la pel·lícula

 

El planeta dels eolis

El principi de tot (Pedrolo)

Vés a l'especial de Sant Jordi