Setmana de la Ciència 2018 Setmana de la Ciència 2018

Del 9 al 18 de novembre se celebrarà a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència. És una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Cada any s'escullen diferents temes centrals per divulgar a la Setmana de la ciència. Patrimoni Cultural i la figura de Richard Feynman en fer 100 anys del seu naixement són dos dels motius triats. L'última figura escollida és la de Pompeu Fabra amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català.

Al sabies que hem conegut la seva vida i alguna de les seves obres:

Dos personatges tan diferents com Fabra y Feynman apareixen representats al cartell de  Marta Biel Tres, la guanyadora del concurs de cartells de la Setmana de la Ciència 2018. Però, no et preocupis, encara hi ha més concursos. Utilitza el Passaport científic : apunta't a tres activitats i aconsegueix els codis que et permetran entrar a diferents sortejos de  llibres, entrades a museus i jocs científics... Si participes a les activitats relacionades amb el Passaport Científic optaràs a aquests premis.

Aquests dies es faran activitats de divulgació científica arreu del nostre territori sota el lema : Viu la ciència! . Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… moltes possibilitats per grans i petits.

Les biblioteques són presents a través de les activitats del Programa Bibliolab. Mira l'agenda.

Per últim a les biblioteques trobaràs contes i manuals científics per a totes les edats. Aquí tens una mostra:

"RVE : Realitat Virtual Espantosa

 "Flota, clop, flota! 

 "La isla bajo el mar

"El progrés no s'atura mai" 

"Tesla : el mag de l'electricitat"

"Mujeres de ciencia : 50 intrépidas ...

Altres edicions de la setmana de la ciència:

L'any 2017 va ser l'any del turisme sostenible. L'any 2016 va ser  l'any internacional de la cartografia, dels llegums i de l'entesa mundial, tres temes que poden estar relacionats amb diversos aspectes de la ciència. Per aquest motiu els tres temes centrals d'aquella Setmana de la Ciència van ser els llegums, els mapes i la relació global/local. L'edició anterior de la Setmana de la Ciència (2015) va tractar entre d'altres el tema de la llum, l'any  2014 es va parlar de cristal·lografia. Amb anterioritat es va recordar la figura d'Albert Einstein, mentre que a l'any 2012 es va treballar el tema de l'evolució de les espècies i es va recordar a Charles Darwin. Mira l'apartat de l'especial de la ciència on resumim les  algunes edicions anteriors de la setmana de la ciència.

Vés a la plana principal de Gènius

Vés a la plana principal de l'especial de la ciència