Guia de lectura

Històries amb una mica d'optimisme

Històries amb una mica d'optimisme

"Crisi" és una paraula que plou sovint damunt els nostres caps en aquests temps que corren. I dificultat i retallada i...
Hi ha paraigües de moltes mides i colors per aturar-la i també diverses maneres d'afrontar-la, com per exemple, el grapat d'històries que trobareu a continuació.
Totes elles traspuen una mica o un gavadal "d'optimisme" i els seus protagonistes s'arrisquen i emprenen aventures amb tota la il·lusió i la perseverança del món.
 

Data de creació: 04/04/2013

Última actualització: 22/01/2015

Personatges que sempre veuen l’ampolla mig plena


 Bones notícies, males notícies
Bones notícies, males notícies
Mack, Jeff  
Barcelona [etc.] : B de Block, 2012

Una lliçó de la manera com podem veure les coses. Hi ha qui ho veu tot positivament i hi ha qui no. Són mirades diferents, fàcilment aplicables a tots nosaltres. El conill sempre veu el vas mig ple; el ratolí, tot el contrari. 

 El Jardín subterráneo
El Jardín subterráneo
Cho, So?n-gyo?ng  
Barcelona : Thule, 2007

El dia que el senyor Moss s'adona que l'estació de metro que ell neteja fa mala olor, decideix plantar un jardí que inundarà d'olors els túnels i fins i tot la ciutat.

 El Noi del vestit
El Noi del vestit
Walliams, David  
Barcelona : Estrella Polar, 2010

En Dennis és un noi original i somniador, malgrat la situació personal que hi viu. Té una dèria amb la moda i la seva amiga Lisa li faran viure unes aventures esbojarrades de dimensions catastròfiques. 

 El Señor Todoazul, abrillantador de placas callejeras
El Señor Todoazul, abrillantador de placas callejeras
Feth, Monika , Boratynski, Antoni  
Barcelona : Lumen, 2002

El senyor Todoazul, que netejava plaques de carrer, es pensava que sabia tot el que necessitava per ser feliç. Un dia es va adonar que potser necessitava saber unes quantes coses més. 

 Els Cinc horribles
Els Cinc horribles
Erlbruch, Wolf  
Barcelona : Joventut, 2001

Cinc animals, a qui tots els demés consideren horrorosos, decideixen fer alguna cosa per tal que els altres els vegin amb bons ulls: música i bona teca!

 En Barnie
En Barnie
Bougaeva, Sonja  
Barcelona : Takatuka, 2012

L'amo d'en Barnie no està mai content. Tot són retrets amb el seu gos, en Barnie. Ni el gos més bon jan del món no ho suportaria. En Barnie, però, la sap molt llarga

 En Dog i els llibres
En Dog i els llibres
Yates, Louise  
Barcelona : Flamboyant, 2012

En Dog, un gos emprenedor com pocs, obre una llibreria... però no ven ni un llibre. Malgrat les dures circumstàncies, donarà la volta a la situació i aprofitarà per llegir fins arribar a ser un gran coneixedor dels llibres del seu negoci i un gran llibreter.

 L'Amic del petit tiranosaure
L'Amic del petit tiranosaure
Seyvos, Florence , Vaugelade, Anaïs  
Barcelona : Corimbo, 2004

És molt trist tenir unes ganes immenses de menjar-te els amics! Sort que la saviesa i sagacitat del ratolí li fan veure al petit tiranosaure que pot aprendre a comportar-se bé i no cruspir-se els coneguts.

 L'Aniversari del senyor Guillamó
L'Aniversari del senyor Guillamó
Vaugelade, Anaïs  
Sant Joan Despí : Corimbo, 2008

El senyor Guillamó vol celebrar el seu aniversari al restaurant de la Juanita menjant amb altres animals els respectius plats preferits. Però en arribar al restaurant resulta que la cuinera ha fet llardons i canvi de plans!  

 La Jardinera
La Jardinera
Stewart, Sarah , Small, David  
Barcelona ; Caracas : Ekaré, 2012

Any 1935. És temps de crisi. La nostra protagonista ha d'anar a viure amb un oncle forner sorrut. Arriba a la gran ciutat amb una maleta plena de llavors que donaran fruits i somriures, malgrat la dura vida d'aquells temps.

 Lila i el secret dels focs
Lila i el secret dels focs
Pullman, Philip  
Alzira : Bromera, 2006

La Lila emprèn una aventura trepidant per fer realitat el seu somni: esdevenir pirotècnica i conèixer el secret dels focs, cosa que només permeten als nens. Té l'ajut del seu amic Chulak i d'un elefant blanc.

 Oh! que bonic és Panamà!
Oh! que bonic és Panamà!
Janosch  
Barcelona [etc.] : Hipòtesi [etc.], cop. 2010

La vida del Petit Ós i el Petit Tigre canvia quan, pel riu, baixa surant una capsa de bananes on posa Panamà. Des d'aquest moment, Panamà esdevé la terra dels seus somnis. Emprendran un viatge per anar-hi.

 Quasi
Quasi
Reynolds, Peter H.  
Barcelona : Serres, 2004

Ramon s'estima molt dibuixar però un comentari imprudent tira per terra el seu desig. Sort que la seva germana l'ajuda a comprendre allò que veritablement és l'art.

 Tres germanes lladres
Tres germanes lladres
Arnal, Txabi , Odriozola, Elena  
Pontevedra : OQO, 2007

Les tres germanes Fernàndez són tres lladres professionals, seguint una tradició familiar. La seva obsessió és acumular tantes joies, tresors i monedes d'or que les faci brillar com el sol de l'estiu. 

 Un Puñado de semillas
Un Puñado de semillas
Hughes, Monica , Garay, Luis  
Caracas [etc.] : Ekaré, 1996

Quan l'àvia de la Concepción es mor, ella se'n va a la ciutat amb una pila de llavors per començar una nova vida. La seva àvia sempre li deia que si tenia llavors, mai li faltaria el menjar.

 ¡Ay, Filomena, Filomena! y otros cuentos
¡Ay, Filomena, Filomena! y otros cuentos
Obiols, Miquel , Calatayud, Miguel  
Sevilla : Kalandraka, cop. 2012

Recull de contes breus, sorprenents i provocadors. El primer, el de la Filomena, és el d'una nena que es va inventar un llenguatge diferent al dels adults. Tant sols l'entenien els seus companys, però s'ho passaven d'allò més bé.

 ¿Nada?
¿Nada?
MacDonnell, Patrick  
Barcelona : Serres [etc.], 2007

En Mooh vol fer un regal sorpresa al seu amic, però no sap què regalar-li perquè aquest ja té de tot. Haurà de ser un regal farcit d'imaginació.

Torna a l'inici