Guía de lectura

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres dins de llibres, animals i monstres lectors, bibliotecàries intrèpides, nens menjallibres, contes capgirats...

Us presentem una tria de títols on els protagonistes són ells mateixos: els llibres! I el meravellós poder que exerceixen en aquells que s'atreveixen a endinsar-s'hi.
Històries sorprenents i divertides que us encantaran!
 

Fecha de creación: 06/11/2013

Última actualización: 22/01/2015

Animals i monstres

 Al monstruo le gustan los libros
Al monstruo le gustan los libros
Faulkner, Keith , Lambert, Jonathan  
Barcelona : Ediciones B, 2004

En Felipe va a la biblioteca de casa per triar un llibre per abans d'anar a dormir, i descobreix un personatge ben curiós. Amb ell, passejarà per diferents lectures fins a l'hora de dormir. Un llibre pop-up amb una sorpresa final…

 Dewey: un gat a la biblioteca!
Dewey: un gat a la biblioteca!
Myron, Vicki , Witter, Bret , James, Steve  
Barcelona : Edebé, 2011

Un matí, a la biblioteca de la ciutat de Spencer es troben una sorpresa a la bústia: un gatet! La bibliotecària decideix adoptar-lo i anomenar-lo Dewey, Lector de Llibres, i convertir-lo en un gat bibliotecari. En Dewey, però, no coneix la biblioteca, ni què hi pot trobar, i a poc a poc anirà descobrint com és i qui són els lectors. T'imagines què podrà fer en Dewey a la Biblioteca?

 El Horrible monstruo al que le encantaba leer
El Horrible monstruo al que le encantaba leer
Chartrand, Lili , Rogé  
Madrid : Syllabus, 2010

El monstre horrible està molt enfadat. Ha hagut de fer DOS crits per aconseguir espantar a aquella nena que s'estava asseguda al bosc. Per descomptat ha aconseguit que fugís cames ajudeu-me però és que mai abans havia hagut de cridar dues vegades. Hi tindrà res a veure aquell estrany objecte que la nena observava amb tanta atenció i que ara és a terra? El monstre s'hi acosta i el recull; l'olora; el llepa i, completament desconcertat, li porta a l'àvia Dragona, la més sàvia del bosc. És un llibre!

 El Llibre de l'ós
El Llibre de l'ós
Banks, Kate , Hallensleben, Georg  
Barcelona : Joventut, 2012

És hora d'anar a dormir... i un nen mira el seu llibre favorit mentre la seva mare l'hi llegeix. A mesura que passa les pàgines, entra en el món d'un ós que es prepara per hibernar. I mentre l'ós dorm el seu son profund, la vida continua al seu voltant. Quan l'ós per fi es desperta, a la primavera, els ulls del nen ja s'han tancat…

 El Monstre i la bibliotecària
El Monstre i la bibliotecària
Gómez Cerdá, Alfredo , Queralt, Carme  
Barcelona : Baula, 2007

Aquesta és la història d'un monstre molt calorós. Viu a Albacete perquè l'hivern allà és molt fred, i li encanta, però a l'estiu… no sap on ficar-se per fugir de la calor! Buscant el fred acaba instal·lant-se dins l'aparell d'aire condicionat de la biblioteca, on descobreix que les bibliotecàries no són lletges, velles i amargades, i el meravellós món dels llibres.

 En Dog i els llibres
En Dog i els llibres
Yates, Louise  
Barcelona : Flamboyant, 2012

En Dog, un gos emprenedor com pocs, obre una llibreria... però no ven ni un llibre. Malgrat les dures circumstàncies, donarà la volta a la situació i aprofitarà per llegir fins arribar a ser un gran coneixedor dels llibres del seu negoci i un gran llibreter.

 L'Ós que estimava els llibres
L'Ós que estimava els llibres
Haseley, Denis , LaMarche, Jim  
Barcelona : Juventud, 2004

Mentre passeja pel bosc, un ós troba un tros de paper escrit. Tot i que no el pot llegir, li provoca tal curiositat, que el durà a anar a escoltar les històries que una jove llegeix en veu alta cada dia asseguda al costat de la seva cabana. 

 La Formiga Piga va a la biblioteca
La Formiga Piga va a la biblioteca
Teixidor, Emili , Rubio, Gabriela , Rubio, Gabriela  
Barcelona : Cruïlla, 2012

La formiga Piga té un encàrreg: triar llibres per la Reina, que necessita distreure's mentre es recupera. Així que demana ajuda al bibliotecari, el Mussol Tot Sol, que l'acompanyarà per tota la biblioteca explicant-li una mica dels llibres que més li han agradat. La Piga descobrirà que hi ha molts i molts llibres que l'esperen!

 La Gallineta xerrapeta
La Gallineta xerrapeta
Stein, David Ezra  
Barcelona : Joventut, 2012

És l'hora d'anar a dormir de la gallineta roja i li reclama al seu pare un conte per anar a dormir. Però cada vegada que comença un conte nou, la gallineta xerrapeta l'interromp per salvar els seus personatges. 

 Me gustan los libros
Me gustan los libros
Browne, Anthony  
México, D.F. : Fondo de Cultura Económica, 2002

Al mico protagonista d'aquest llibre li agraden els llibres, de tot tipus… I tu, ja saps tots els tipus de llibres en què et pots endinsar? Potser el mico et donarà algunes idees!

 

 Més!
Més!
Gravett, Emily , Font, Núria , Font, Núria , Font, Núria  
Barcelona : Cruïlla, 2012

En Cuallarga ja ha jugat, ha sopat, s'ha rentat les dents i s'ha banyat. Ja és a punt per anar-se'n al llit, només necessita una cosa… que la mare li expliqui el conte d'El Drac de Sant Jordi. Però en Cuallarga no en tindrà prou amb una pàgina… en voldrà… MÉS!

 Què llegeixen els animals abans d'anar a dormir
Què llegeixen els animals abans d'anar a dormir
Carlain, Noé , Duffaut, Nicolas  
Barcelona : Juventud, 2011

Que llegeixen els animals abans d'anar a dormir, és un catàleg il·lustrat dels llibres que més els agraden als animals. T'imagines quins llibres li encanten a l'ovella, o on els compren els gossos? Saps què llegeix el peresós? Això i molt més ho descobriràs quan t'endinsis en aquest llibre!

 ¡Es un libro!
¡Es un libro!
Smith, Lane  
Barcelona [etc.] : Océano, 2010

El ruc que representa la modernitat descarrega una bateria de preguntes al mico sobre el funcionament del ‘llibre', "com ajustes la pàgina? Serveix com a bloc? Envia missatges? Tuiteja? Té Wi-Fi?" el mico amb una paciència de sant va contestant una a una a totes les preguntes: No, no, no... Cansat ja de tanta pregunta, el mico planta el llibre davant dels nassos al seu insistent company, que queda abduït per la lectura fins al punt que s'apodera del llibre aconseguint que el pacient mico arribi als límits de la seva paciència.

Volver