Les receptes de l'estiu Les receptes de l'estiu

L'estiu ve acompanyat de coses ben bones per menjar! Et presentem diferents receptes de cuina fresquetes i fàcils de preparar, trobareu que predominen les postres, gelats i iogurts que tan s'agraeixen en aquesta època de l'any.

 


Barquetes de tonyina
Coca de fruites i pinyons
Crema de iogurt amb llimona

Gelat de maduixa
Gelat de xocolata
Macedònia de fruites amb iogurt



 


Barquetes de tonyina

Ingredients:

1 llauna de tonyina, 6 cullerades de nata, 3 llesques de pa, 30 grams de margarina, 1 alvocat, suc d'una llimona, 2 pebrots vermells tallats en tiretes, Sal i pebre.

Elaboració:

1. Barregeu bé la tonyina amb una mica de sal i pebre, i afegiu a poc a poc la nata, fins que es formi una crema.

2. Unteu els panets amb margarina

3. Damunt de cada llesca de pa, col·loqueu una porció d'aquesta crema.

4. Col·loqueu un trosset d'alvocat tallat en làmines i després en triangles. L'alvocat prèviament l'haureu passat per llimona perquè no s'enfosqueixi.

5. Decoreu les llesques amb els pebrots vermells.

 

Crema de iogurt amb llimona

Ingredients:

6 iogurts naturals sense sucre, 2 llimones, 1 pot petit de llet condensada de 370 g (per a 4 persones)

Elaboració:

1. Netegeu bé les llimones, ratlleu la pell dins d'un bol prou ample

2. Espremeu el suc de les llimones, de les quals heu ratllat la pell, i afegiu-lo al bol.

3. Ara afegiu la llet condensada tot remenant bé i després afegiu els iogurts un a un fins que quedin ben integrats. Si us agrada la crema més lleugera, podeu afegir dos iogurts més.

4. Deixeu reposar la crema a la nevera un dia sencer, serà molt més bona!



Gelat de xocolata

Ingredients:

225 grams de xocolata (rajola) per desfer, 1/2 litre de llet, 3 ous batuts, 200 grams de sucre, 1/2 litre de crema de llet, 1 cullerada sopera de vainilla, 1/8 cullerada petita de sal

Elaboració:

1. Trossegeu la xocolata, poseu-la en un cassó al foc a bullir juntament amb la llet i coeu-la fins que quedi ben desfeta i fina. (Aquí ha d'ajudar un adult)

2. En un altre recipient, bateu els ous i aneu afegint-hi el sucre.  jo prefereixo deixar-la tota la nit.

3 .Incorporeu gradualment en aquest recipient on teniu els ous i el sucre, la crema de llet, la vainilla i la sal.

4. Afegiu la xocolata que ja teniu dissolta del tot a l'altre cassó i barregeu les dues masses. Poseu la massa resultant a gelar.

5. Treieu el gelat del congelador un quart d'hora abans de servir-lo per a què resulti més cremós.

Coca de fruites i pinyons

Ingredients:

80 grams de mantega, raspadura d'una llimona, 100 grams de sucre, una miqueta d'anís mòlt, 30 grams de sucre en pols, 1/4 de llitre de llet, 10 cireres confitades, 100 grams de fruita confitada, 50 grams de pinyons, 4 ous, 300 grams de farina, 20 grams de llevat de farina en pols, una miqueta de canyella en pols

Elaboració:

1.Primer de tot començarem a fer la massa de la coca:

Col·loqueu la farina en forma de "volcà" sobre la taula de la cuina o el marbre. Posai al centre el sucre, la llet, 3 ous batuts, l'anís, la raspadura de llimona i una miqueta de canyella en pols. Barregeu bé amb les mans tots els ingredients, donant petits "cops" a la pasta fins que quedi compacta i ben lligada.

2. Afegiu a continuació la mantega dissolta però freda, i el llevat de farina en pols, barrejant-los amb la resta de la massa.

3. Empolvoreu la taula amb farina novament, estirant la massa i donant-li la forma típica de les coques, més llargues que amples.

4. Col·loqueu la massa en una safata de forn, la safata ha d'estar lleugerament untada amb mantega i empolvorada també amb farina, per a què la coca no s'enganxi. Deixeu-la reposar un quart d'hora en un lloc temperat.

5. Pinteu la coca amb rovell d'ou batut i distribuïu-hi per sobre els trossets de fruita i cirera que abans haureu partit per la meitat per a què no siguin gaire grans. Repartiu els pinyons i empolvoreu la coca amb el sucre en pols. Ja la teniu llesta per ficar-la al forn!

6. Posareu la coca al forn, que abans haureu escalfat durant uns 30 minuts, a una temperatura d'entre 160/170º. La coureu fins que estigui daurada.I un cop cuita, cal deixar-la refredar, i menjar-se-la després d'unes hores.
 
 

Gelat de maduixa

Ingredients:

500 grams de maduixes, 180 grams de llet condensada, 250 grams de nata

Elaboració:

1. Tritureu bé les maduixes fins a fer-ne una pasta, afegiu-hi la nata i la llet condensada.

2. Poseu a congelar la pasta resultant, i al cap d'una hora, bateu-la amb la batedora elèctrica.

3. Repetiu aquesta operació un parell de cops i poseu ja el gelat resultant a congelar.

4. Treiu el gelat del congelador un quart d'hora abans de servir-lo per a què resulti més cremós.




Macedònia de fruites amb iogurt

Ingredients:

2 peres, 2 pomes, 2 plàtans, 2 kiwis, 2 mandarines o taronges petites, ½ llimona, 2 iogurts naturals o de sabors, 4 cullerades de sucre

Elaboració:

1. En primer lloc cal pelar la fruita (compte no us talleu amb el ganivet!). Les peres, les pomes i els kiwis es tallen a quadradets i els plàtans en rodanxes. Els grills de les mandarines o taronges petites es tallen per la meitat.

2. Les fruites, un cop tallades, es barregen en un bol amb una mica de suc de llimona que, a més de donar un bon gust, evita que la fruita s'enfosqueixi o es posi negre.

3. A continuació afegiu 4 cullerades de sucre i barregeu.

4. Es deixa 15 minuts a la nevera.

5. El iogurt, que pot ser natural o de sabors, es reparteix en 4 copes (podeu fer servir bols en lloc de copes). Compte! Si sou al·lèrgic als productes lactis, no hi poseu cap iogurt.

6. A sobre del iogurt col·loqueu la macedònia de fruita fresca que teníeu a la nevera

 
 

Torna a l'especial estiu>>