Guia de lectura Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Mitjana (0 Vots)
Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Data d'actualització: 17/04/2015

Benestar i nivell de vida digna

 Luces en el canal
Luces en el canal
Fernández Sifres, David , Puño  
Boadilla del Monte : SM, cop. 2013

"El hombre que vivía en la barca vieja del canal se llamaba Jaap Dussel y tenía un secreto". Així comença la història de Frits, un nen a qui li falta una cama, i el vell Jaap, gairebé un indigent a qui no sempre li arriben els calers per poder comprar menjar. Una història realista… fins que comencen a passar coses inexplicables!

11-14 anys

 En Tolstoi
En Tolstoi
Hanno  
Barcelona : Takatuka, 2010

En Tolstoi és un sense sostre, tot i que a la protagonista - a qui li agrada fer-se preguntes, també sobre les paraules que fem servir - li agradaria dir-li vagabund. Ella i la seva família, com moltes altres, tenen una casa buida durant bona part de l'any. Què passaria si convidessin en Tolstoi a viure-hi mentre ells no la fan servir?

7-10 anys

 Jo que vaig dormir amb lleons
Jo que vaig dormir amb lleons
Longan, Laia , Wimmer, Sonja  
Barcelona : Animallibres, 2014

En Tom viu en un orfenat i lo agraden molt els animals. Per això, el dia que coneix la Lana, una nena que viu en un circ, veu l'oportunitat d'escapar-se i complir dos dels seus somnis: estar a prop dels animals més fascinants del món i anar a la recerca del seu pare, a qui no coneix. El que en Tom no pot imaginar és que un dia acabarà dormint amb els lleons.

11-14 anys

 Cafè dolç, cafè amarg
Cafè dolç, cafè amarg
Obiols, Anna , Subi  
Cànoves i Samalús : Proteus, 2010

Mikhail, és un nen del carrer que malgrat haver de sobreviure en un món hostil, no deixa de somiar, com qualsevol altre nen, en un futur millor. 

3-6 anys

 Emigrantes
Emigrantes
Tan, Shaun  
[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2006

El protagonista d'aquest còmic sense paraules es veu forçat a deixar enrere el seu país i la seva família, a la cerca d'una vida millor. Haurà d'enfrontar-se a un nou idioma i noves costums, però trobarà persones en situacions similars a la seva que el faran costat.

11-14 anys

 El Noi que va trobar la felicitat
El Noi que va trobar la felicitat
Vendel, Edward van de , Elman, Anoush  
Barcelona : Cruïlla, 2012

La família de l'Hamayun fuig de l'Afganistan dels talibans i entren il·legalment a Holanda a la recerca d'una existència millor. 

11-14 anys

Tornar