Vols llegir en electrònic? Consulta el catàleg que t'oferim a BiblioDigital, el servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques.
Per commemorar aquest dia, Gènius t'ofereix aquest especial amb una selecció de documents, que podràs trobar a la sala infantil de la teva biblioteca. A més t'expliquem qui són algunes de les científiques més conegudes.
Si a tu també t’agrada fer veure que t’has adormit perquè t’apaguin el llum i poder amagar-te sota els llençols, amb la llanterna, a seguir amb la teva lectura preferida... Aquesta notícia t’encantarà!
Ja tenim aquí el bonic calendari de l'any vinent. Amb les imatges dels teus contes preferits.
Publicador de continguts
Les biblioteques recomanen
Bufacullera
Bertrand, Pierre
[Girona] : EntreDos, octubre de 2024
¿Què els passa als nens que no volen menjar-se la sopa? En Pere es nega a menjar-se la sopa. El pare, cansat, l’avisa que si segueix així rebrà la visita de la bruixa Bufacullera. Una bruixa que espanta tant als nens que acaben menjant-se la sopa amb la sopera i tot. Aquella nit, la porta de l’armari d’en Pere s’obre amb un grinyol terrible i a continuació apareix la bruixa Bufacullera, petulant i amenaçadora, disposada a fer tremolar qualsevol nen, però ¿ho aconseguirà amb en Pere?
Un àlbum d’un humor desbordant, acompanyat d’il·lustracions acolorides, amb el qual gaudiran tant els petits com els grans.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Cerebro y pantallas
Barcelona : Ediciones Destino, septiembre de 2024
L’autora és una professional formada en Psicolopedagogía clínica, dificultats de l’aprenentatge i neuroeducació. Vinculada des de l’inici a l’ensenyament i l’educació, Maria Couso es va donar a conèixer amb Playfunlearning, un projecte educatiu enfocat a l’aprenentatge a través del joc.
En el llibre l’autora exposa els efectes que causa una exposició precoç i mal gestionada de l’ús de les pantalles en els infants i adolescents, ofereix tècniques per evitar-los i reconduir les conductes no desitjades.
Un llibre no només dirigit a pares i mares, sinó també enfocat a educadors i educadores. Una lectura indispensable en un moment en que es qüestiona la presència de les pantalles en el sistema educatiu i s’alerta del seu abús per part dels menors.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Y entonces nos perdimos
Andrews, Ryan
Barcelona : Astronave, noviembre de 2019
La llegenda diu que, durant l’equinocci de tardor, els fanalets que tot el poble deixa anar al riu es converteixen en estels quan el riu arriba a l’horitzó. En Ben i la seva colla saben que són llegendes per nens petits així que s’escapen amb les bicicletes riu avall per descobrir què passa amb els fanalets. Serà un camí llarg i ple de personatges màgics.
Més informació:
- Ryan Andrews a les Biblioteques
- "Y entonces nos perdimos". Bibarnabloc
Recomanat per Bibarnabloc, l'aparador cultural de Biblioteques de Barcelona
L'Equilibrista : una cançó contada de La Tresca i la Verdesca
Galí, Mercè
Barcelona : Editorial Nanit, juny del 2021
Aquest conte sobre un equilibrista sapastre, il·lustrat per Galí, traspassa al paper la cançó del grup infantil La Tresca i la Verdesca de manera magistral. És una delícia compartir el conte amb la mainada més petita, tot escoltant la cançó de fons, que podeu escoltar gratuïtament per internet.
Un grup més dels que es dediquen a fer cançons per la mainada que adapta alguna de les seves composicions al format conte.
Recomanat pel Grup de Treball de les Àrees Infantils Biblioteques Municipals de Sabadell
Inspectores espectrales
MacCurdy, Bowen
Barcelona : Astronave, octubre 2024
Noa creu en el món dels esperits i fantasmes des de que era petita. Al acabar la universitat aconsegueix convèncer als seus amics i al seu germà petit de crear el seu propi programa a Inernet sobre trobades paranormals. Amb una furgoneta es dediquen a visitar els pobles maleïts dels Estats Units, per gravar encontres paranormals, obtenir likes, augmentar la seva audiència i, de pas, aconseguir finançament.
Però no tot resulta ser com a les pel·lícules. Quan decideixen gravar a una mansió abandonada les coses es compliquen i Astrid pateix les conseqüències. Ara no volen gravar per aconseguir més públic, han d’investigar per salvar l’Astrid i el poble de una maledicció que dura segles. Ho aconseguiran?
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
¡Jopé! : te juro por Arturo que así fue
Kuhl, Anke
Alcalá de Henares (Madrid) : Galimatazo, septiembre de 2024
Anke Kuhl relata la seva infància en petits episodis. Segurament s’assembla molt a la teva vida. Hi ha germanes que es barallen, avis afectuosos i originals, pares que fan el que poden per educar-te i, sobretot molt d’humor, tendresa i ganes de jugar. Un còmic que li dedica a la seva germana, pels moments que han viscut juntes i que ara reviuen en aquest còmic que et farà riure i emocionar-te amb les entremaliadures que feia l’Anke quan era petita. Quan siguis gran, faràs un còmic de quan eres petit o petita?
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Menjapèdia : els sistemes digestius més fascinants del regne animal
Bestard, Aina
Barcelona : Zahorí Books, octubre de 2024
Setanta fascinants sistemes digestius per descobrir! A través del sistema digestiu obtenim nutrients dels aliments que consumim. Els nutrients ens ajuden a créixer i desenvolupar-nos. L’estómac és part del nostre sistema digestiu. En aquest llibre aprendràs coses sorprenents, des de com funciona cada sistema digestiu, quin és el menjar favorit de cada animal, quan mengen i qui se’ls menja, fins a com són els seus excrements. Una enciclopèdia on descobriràs què passa amb els diferents sistemes digestius de setanta animals… inclosos els humans!
*Recomanat per la Xarxa de BIblioteques Municipals
Sabatilles de ballet
Streatfeild, Noel
Barcelona : Blackie Books, novembre de 2024
Sabatilles de ballet és un clàssic de la literatura anglesa que ara podem gaudir en català. La Pauline, la Posy i la Petrova Fossil són tres òrfenes que, adoptades per un benefactor misteriós, conviuen en una gran mansió de Londres. Són com germanes però no podrien ser més diferents: la Pauline és rossa, té els ulls blaus i adora el teatre. La Posy té una frondosa cabellera pèl-roja i el ball i el cant són la seva gran passió. La Petrova és pàl·lida i escanyolida, només pensa en avions i en la mecànica que els fa volar, i el que més detesta és enfilar-se a un escenari. Quan els problemes econòmics apareixen en el seu horitzó, no tenen més remei que unir-se per trobar una solució. I la solució, pel que sembla, no només passa per llogar algunes habitacions de la mansió, sinó també per convertir-se en la nova sensació del món teatral. No saben per on començar i evidentment tenen una mica de por. Però si hi ha res que caracteritzi les germanes Fossil és que són més llestes que la gana. I que estan disposades a tirar endavant la seva peculiar família costi el que costi.
Adequat per a adolescents i joves
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
L'Illa dels murmuris
Barcelona : Bambú Editorial, setembre de 2024
Hi ha un truc per veure els morts. A l’illa de Merlank no es permet que els morts s’hi quedin. El seu espectre et pot matar amb la mirada. Quan el jove Milo assumeix la funció de Barquer arran de la mort sobtada del seu pare, pren la responsabilitat d’endur-se’n els morts. Perseguit per un senyor amb set de venjança i dos bruixots malignes, en Milo ha de solcar unes aigües desconegudes i plenes de perills on infinitat d’amenaces murmuren enmig de la boira. ¿Tindrà la imaginació i el valor per dur a terme la seva imperiosa missió? Un relat ple d’intriga que t’arrossegarà.
Adequat de 10 a 12 anys
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Juguem a amagar-nos
Fabregat, Verónica
Barcelona : Akiara Books, març del 2022
Un llibre en què tu poses les paraules. Un grup d’amics al bosc. El conegut joc de l’amagatall. Mil racons per explorar. Es fa fosc i un nen que no apareix.
Imaginatiu àlbum que només conté il·lustracions a llapis de colors. Sense paraules. Les pàgines demanen l’atenció, la descoberta dels lectors: què passa? Què hi ha al dibuix? Quins animalons hi apareixen? Com es diuen els nens de l’aventura?
El lector, ajudat per un adult, serà l’autèntic autor d’aquest llibre.
Adequat de 3 a 6 anys.
Recomanat pel Grup de Treball de les Àrees Infantils Biblioteques Municipals de Sabadell
No et deixis comprar!
Faure, Guillemette
Barcelona : Cruïlla, març de 2023
El consumisme ens afecta a tots. Grans i petits ens veiem engolits per ofertes, rebaixes i anuncis que rebem cada dia, i més en aquesta época de l’any. Discernir si realment aquell objecte és el que els hi cal o si de veritat aquella oferta val la pena no és una tasca fácil.
Amb l’objectiu doncs, que els més petits aprenguin les estratègies utilitzades per a fer-nos consumir, la periodista francesa Guillemmette Faure ha ideat aquest còmic, il·lustrat per Adrienne Barman i publicat per Cruïlla.
La història comença amb en Sammy, la Simona, en Cèsar i l’Anna, quatre amics que han anat a un mercat de segona mà i han comprat una pila de coses que no els hi fan falta. El senyor Economies, l’amo del basar del poble, els ajuda explicant-los com neix el marquèting, com la publicitat es cola pertot arreu, què és l’ecoblanqueig, perquè els preus sovint acaben en “99” i d’altres estratègies que s’utilitzen per tal que els clients no deixin de comprar, encara que siguin productes que no necessiten.
Un còmic necessari amb una vintena de consells per aprendre a fer-nos les preguntes adequades, a ser més conscients a l’hora de comprar, i sobretot a consumir menys i millor.
Recomanat per Natalia Domenech de la Biblioteca la Cooperativa de Centelles.
La maleta
Naylor-Ballesteros, Chris
Barcelona : La Galera, setembre del 2019
Un dia va arribar un animal estrany. Estava brut, cansat i només duia una maleta gran. Tothom es feia preguntes... Qui és aquest? D'on ve? Què amaga a la maleta?
"La maleta" és un conte que ens transmet l'experiència d'aquelles persones que es veuen obligades a deixar casa seva i marxar cap a una nova vida amb poca cosa més que records, por i incerteses.
Però en aquest cas, l'animal estrany tindrà la sort de trobar un grup de bons amics que, després de superar els seus prejudicis, l'acolliran i l'ajudaran a començar de nou. I amb ells podrà tornar a viure i compartir moments per recordar.
Adequat de 0 a 3 anys.
Recomanat per la Biblioteca Volpelleres Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès
Aquesta història comença amb un nen fascinat per una pila de fulles que acaben de recollir al jardí. Però no tot és el que sembla i sota aquesta pila de fulles seques, trobarem tot un món per descobrir. Iniciarem un viatge sense fi, pujarem la muntanya més alta, baixarem a ciutats en plena efervescència, coneixerem a monstres i a amants de la dansa, travessarem oceans i ens endinsarem en les seves profunditats. Tot plegat, en un recorregut que recorda als antics viatges èpics.
Amb unes imatges poètiques i evocadores realitzades a partir de fotografies de fulles, flors i arrels, cada pàgina és una sorpresa que ens convida a fer volar la imaginació i a endinsar-nos en els detalls de cada imatge.
Ens trobem davant un tàndem harmoniós i delicat entre text i il·lustració que enamorarà a petits i grans, ideal per potenciar la creativitat i la imaginació.
Aquest títol forma part de la col·lecció Siruela il·lustrada i a la seva pàgina web trobareu una fitxa de lectura amb diversos recursos per acompanyar a la lectura.
Adequat de 6 a 8 anys.
Recomanat per Maria Sánchez Escribano de la Biblioteca Districte 4 de Terrassa
Dagfrid : la nena vikinga
Mathieu-Daude, Agnès
Barcelona : Flamboyant, setembre del 2022
L’Agnès Mathieu-Daudé néix el 1975 a Montpellier i es conservadora del patrimoni. També conserva els records de la infància, les passions fulgurants com la melmelada, i tot allò que és útil i sobretot inútil. Aquestes passions les converteix en novel·les per a adults i contes per a tothom, il·lustrats per persones amb molt de talent. Viu i treballa a París, en companyia de nens i d'un conill que devora els seus llibres. Llibres com el de la Dagfrid, la nena vikinga a la que molesten moltes coses: el seu nom, per exemple. Troba que la vida d'una noia víkinga no és realment divertida: tenen trenes enrotllades com ensaïmades a les orelles, porten vestits massa llargs, assequen peixos.
A més a més, només mengem això, peix sec. Tampoc poden navegar i descobrir Amèrica. Poden quedar-se a la seva casa de torba, ocupades cosint i fent menjar (sempre aquell avorrit peix sec). Bé, fins ara. De tot això, la Dagfrid, n'està farta!
A més, no vol dur aquest ridícul pentinat que dóna la impressió de tenir dues ensaïmades a les orelles. De manera que la Dagfrid decideix rebutjar les ensaïmades, posar-se pantalons i emprendre una aventura a buscar altres aliment i se'n va, sola, en una barca. Descobreix una illa! L’anomena "Dagfridland". Allà trobarà nenes i animals molt estranys...i això podria canviar la seva vida, i la seva avorrida dieta. Ens trobem davant una història que aborda amb humor el tema de la condició femenina aquí i entre els víkings. Es llegeix amb gust.
Adequat de 9 a 10 anys.
Recomanat per Esther Ruiz de la Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls
Momias
García Galocha, J. J.
Madrid, España : Arvi Licensing S.L., [2023]
En les entranyes de la terra, existeix una ciutat de mòmies! Per mandat imperial, la Princesa Nefer ha de casar-se amb Thut, un ex auriga de carros.
Cap desitja el matrimoni; Nefer perquè anhela la llibertat, i Thut perquè és al·lèrgic al matrimoni. Però els designis dels déus són irrevocables: Thut haurà de casar a Nefer i custodiar l'anell real que el Faraó li ha atorgat; si alguna cosa li ocorregués a aquest, Thut perdria els ulls i la llengua. En les entranyes de la terra, existeix una ciutat de mòmies! Per mandat imperial, la Princesa Nefer ha de casar-se amb Thut, un ex auriga de carros.
Cap desitja el matrimoni; Nefer perquè anhela la llibertat, i Thut perquè és al·lèrgic al matrimoni. Però els designis dels déus són irrevocables: Thut haurà de casar a Nefer i custodiar l'anell real que el Faraó li ha atorgat; si alguna cosa li ocorregués a aquest, Thut perdria els ulls i la llengua.
Mentrestant, en el nostre món, Lord Carnaby duu a terme una excavació arqueològica i troba una cosa única: un anell de noces reals egípcies! Thut ha d'anar al món dels humans per a recuperar-lo.
Li acompanya Sekhem, el seu germà de 12 anys, amb la seva mascota cocodril, i Nefer. Junts viuran una gran aventura en la moderna Londres i descobriran alguna cosa que no entrava en els seus plans: enamorar-se. El jove director Juan Jesús García Galocha ens presenta el primer llarg d'animació per ordinador on un hipotètic i fantàstic submón habitat per mòmies egípcies conviu ocult als humans. Una ciutat acolorida i molt “viva” malgrat que els seus ciutadans no ho estiguin tant..."Pertanyem a Ciutat Mòmia!” La cinta -divertida, fresca i dirigida a tots els públics com no podia ser d'una altra manera- està facturada de manera quasiperfecta fins a l'últim detall, i el seu guió sense ser rodó ja que haurem de fer multitud de concessions per poder gaudir-ne, ens farà passar un bona estona durant la seva hora i mitja de durada (atents a la breu escena postcrèdits que pocs veuran tret que esperin fins al final).
Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca Ponent de Sabadell
La Vida secreta dels mocs
Tolosa Sisteré, Mariona
Barcelona : Zahorí Books, 2019
Tots hem tingut mocs alguna vegada. Potser a l’hivern quan fa fred o a la primavera, quan el pol·len sura per l’aire, o bé arran d’un refredat d’estiu –ai, l’aire condicionat i els gelats!–, o tal vegada a la tardor, quan no se sap mai si farà fred o calor. Però sabies que els mocs són superherois? Ens ajuden a combatre virus i bacteris. Són un mecanisme de defensa molt important per al nostre cos.
Mariona Tolosa a La gran aventura dels mocs ens explica aquesta i moltes altres curiositats. Com ara que és impossible esternudar sense tancar els ulls, ho acabes de provar, oi que sí? O la importància del color dels mocs; transparent, groc, vermell o negre, el color dels mocs ens dona molta informació. En un format que barreja l’humor i els coneixements anem descobrint les peculiaritats dels mocs: per a què serveixen, com es creen, de què estan formats i, fins i tot, si es moquen els animals.
Les il·lustracions són de l’estil del canallisme amable, segons la definició de l’autora, però alhora molt entenedores, il·lustratives i gràfiques. Per crear-les Mariona Tolosa va consultar amb un amic metge que li va explicar amb paraules senzilles el funcionament del cos humà i ella va idear els personatges.
De la mà de l’editorial Zahoir books i Mariona Tolosa ens endinsem en el món dels mocs. Però també en el món de les pupes, els virus, els rots i els pets, ja que han ideat tota una col·lecció de llibres sobre el funcionament del cos humà amb un format divertit i fàcil d’entendre; La vida secreta de les pupes, La vida secreta dels virus i La vida secreta dels pets i dels rots. Esperem amb impaciència el següent títol d’aquesta col·lecció. Quina vida secreta descobrirem?
Adequat de 6 a 8 anys.
Recomanat per Íngrid Blanch de la Biblioteca Can Pedrals de Granollers
Tarda de gripau
Mutuberria, Maite
Barcelona : Kalandraka, març 2024
Era una tarda qualsevol per als protagonistes d’aquesta història, fins que alguns van tenir una idea, animar la tarda del gripau. Però alerta! Aquests animalons són molt entremaliats i volen fer que el gripau s’engresqui d’allò més. El mosquit no se’n surt, el cargol també ho vol provar, però... ho aconseguirà? Qui més ho voldrà provar? El ritme de l’obra va en augment, ja que els esdeveniments es relaten de tal manera que el lector pot anticipar els fets fins a arribar al final que ens sorprèn amb un gir inesperat.
Les il·lustracions ressalten sobre el fons de color neutre i mostren els personatges de manera que ens transmeten els moviments i les emocions d’aquests.
Les guardes donen molt de joc, però si no voleu descobrir el final de la història, no mireu l’última guarda!!
I tu, vols passar una tarda de gripau?
Tarda de gripau és un llibre que conté diferents jocs fònics i onomatopeies que fan que la narració esdevingui divertida i molt escaient per a fer-ne una lectura en veu alta amb els infants.
Adequat de 3 a 6 anys.
Recomanat per Rosa Puigdomènech de la Biblioteca Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt.
On fan pipi els peixos?
Bonache, J. C.
Barcelona : Editorial Astronave, setembre de 2024
En Milo necessita anar al bany i, en la immensitat del mar, no troba ni un sol racó solitari. Ja no és un nadó i creu que ha de solucionar-ho com ho fan els peixos adults. Per això es pregunta: on fan pipi els peixos? A la recerca del lavabo marí més adient, en Milo es troba amb les espècies més rares i fascinants de l’oceà. Però no troba el lloc on poder anar al bany. Si acompanyes en Milo en aquesta aventura tan especial sabràs per fi on fan pipi els peixos. No ho diguis a ningú. Es un secret!
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
La família de Sophia té un parc aquàtic. Són biòlegs marins i són uns apassionats dels animals, el mar i la recerca científica. Tot canvia el dia el dia que el vaixell Miette naufraga al Mar de Weddell. D’aquest dia fatídic sorgeixi l’aquanauta. Un ésser de les profunditats marines que arriba a Aqualand, el parc temàtic on treballa el tiet de la Sophia. Qui és aquest Aquanauta? Quines intencions té? Per què té la fotografia de la Sophia? Les coses es compliquen a Aqualand quan l’aquanauta decideix alliberar a alguns animals del parc. La Sophia es veurà immersa en una aventura passada per aigua que canviarà per sempre la seva vida i la de la seva família.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Oficis que ho van petar
Rottmann, Markus
Sant Feliu de Guíxols (Girona) : Tramuntana, juny de 2024
Els gladiadors lluitaven per la glòria, els talladors de gel tallaven llacs sencers a trossos i als Estats Units les “dones de la NASA” feien de computadores humanes i calculaven el vol de les naus espacials només amb paper i llapis. Tots aquests oficis van existir de debò i el llibre que tens a les mans explica les seves històries fascinants arreu del món. Alguns eren horribles i d’altres, meravellosos. Deixa’t sorprendre pels artistes del pet i la seva època, pels detectors d’avions humans i les madames o messieurs toilette, pels veloços genets del Pony Express i els bucòlics ermitans de jardí. Ara bé, ves amb compte amb els botxins de Londres i els ensumadors de cafè alemanys.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Activitats destacades
Barcelona - Sant Andreu. Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra
Chill & Chat. Converses en anglès per a joves (de 14 a 18 anys)American Space. Dijous, del 14 de novembre al 12 de juny. A càrrec de Kay Galarza. Adreçat a joves entre 14 i 18 anys. Inscripció prèvia Tenir un bon nivell oral d’anglès pot marcar la diferència a nivell acadèmic i laboral. Practica l’anglès, aprèn nou vocabulari i millora la teva fluïdesa en aquestes converses informals sobre temes d’actualitat. A càrrec de Kay Galarza Adreçat a joves entre 14 i 18 anys Dijous, del 14 de novembre al 12 de juny 18 - 19 hores. Grup 14-18 anys. Inscripcions obertes via Puntxarxa Per poder realitzar la inscripció és necessari el número del carnet de la biblioteca i el PIN. Pots generar un nou PIN en aquest enllaç. Les activitats són gratuïtes i estan obertes a tothom. Segueix i comenta aquestes activitats amb #AmericanSpaceBCN
Mataró. Biblioteca Antoni Comas
Repte Màgic Harry PotterVius i respires la màgia de Hogwarts? Creus que podries respondre ràpidament qualsevol pregunta sobre el món de Harry Potter i els seus secrets? Aquesta és la teva competició! 20 mags formaran part dels equips de Hogwarts i hauran de demostrar quin dels quatre equips en sap més de "Harry Potter i la pedra filosofal"! A càrrec d'Esther Moreno i Marta Alcalà. Mireu el vídeo promocional aquí Inscripció prèvia a partir del 13 de gener del 2025 a la biblioteca Antoni Comas o en aquest formulari. Activitat GRATUÏTA.
Vallirana. Biblioteca J.M. López-Picó
Hora del conte"Tupinamburga la remeiera" a càrrec de Roser Serra en col·laboració amb el Dept. d'Igualtat de l'Ajuntament de Vallirana El follet Joan i la remeiera Tupinamburga t’acompanyen a descobrir el món de les plantes remeieres. Al llarg del camí faràs bons amics que t’ensenyaran les plantes que es troben a la muntanya, per a què s’utilitzen i algun dels seus secrets. I així coneixeràs alguns personatges de la tradició popular: follets, nimfes, fades, mags, bruixes bones, sàtirs… Para l’orella per captar amb el cor els consells que et donaran i que al llarg dels segles han enriquit el saber que ens dona la natura. Aquesta història és dirigida als infants i als adults a qui els agradi conèixer el món a través de la fantasia. Un conte escrit per Roser Serra amb il·lustracions d’Antònia Bonell. En el marc de: 11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència 8M Dia de la Dona Treballadora
Barcelona - Sant Andreu. Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero
Hipatia, la primera científica (de 6 a 8 anys)Descobreix Hipàtia de Alexandria a través de jocs i activitats manuals que t’ajudaran a entendre la ciència antiga. Descobreix la història de Hipàtia, la primera científica coneguda, en aquest taller dissenyat per a nens i nenes de 6 a 8 anys. A través de jocs i activitats manuals, els petits exploraran conceptes de ciència antiga i construiran els seus propis instruments com l'astrolabi i l'hidròmetre. Un viatge al passat que inspira curiositat i valor per la ciència en els més joves. Edat recomanada: de 6 a 8 anys
Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans
TALLER D'ESCRIPTURA CREATIVA. 'Petits grans escriptors', a càrrec de Joan de Boer“Petits Grans Escriptors” és un projecte educatiu que uneix escriptura i creativitat i té l´objectiu de convertir a nens i nenes de primària en futurs escriptors! Treballarem la creativitat , la recerca d´idees i l´escriptura de contes, i tot això a través de divertits exercicis pràctics. Només hi ha una manera d´ensenyar a escriure: escrivint. I si és d´una forma divertida molt millor! Joan de Boer és escriptor i especialista en activitats de dinamització lectora. Activitat dirigida als nens i nenes de 6è de primària de l'Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac.