Guia de lectura

Eurocontes: viatge per la literatura europea

Eurocontes: viatge per la literatura europea

El 9 de maig de cada any se celebra el Dia d'Europa.

L'origen d'aquesta commemoració es troba en el moment en que es va fer la primera unió de països d'aquest continent amb objectius comercials.

Actualment la situació ha canviat molt i en una Europa pràcticament sense fronteres no podem oblidar la seva diversitat literària. Et proposem un recorregut per algunes de les nacions més conegudes on et destaquem autors  d'ara i abans llegits per moltísssims nens (i no tant nens).

 

Data de creació: 04/05/2015

Última actualització: 09/05/2023

Països nórdics


 La Reina de la neu
La Reina de la neu
Andersen, Hans Christian , Diaz, Marie , Clara, Miss  
Barcelona : Baula, 2011

La pel·lícula Frozen està basada en la història "La Reina de la neu" escrita per Andersen. En aquest llibre, Marie Diaz i Miss Clara ens aporten una versió lliure de la història original protagonitzada per una bruixa bellíssima i molt dolenta.

 

 Mumin i el botó d'aniversari
Mumin i el botó d'aniversari
Jansson, Tove  
Barcelona : La Galera, 2010

Tot i que sembla un hipopòtam, en Mumin és un trol escandinau que s'ha llevat molt emocionat perquè avui és el seu aniversari! Però tots els seus amics estan ocupats i ningú fa cas del fantàstic regal que li han fet els seus pares: un botó. Sort que al final s'endurà una gran sorpresa!

Els dibuixos fins i subtils ens transmeten optimisme i senzillesa i permeten establir una complicitat amb el lector.

Edat: 3 a 6 anys.

 La Volta al món del senyor Kànkel
La Volta al món del senyor Kànkel
Kunnas, Mauri , Kunnas, Tarja  
[Sabadell] : Editse, 2011

En Kànkel té tanta sort, que li ha tocat un viatge en un centre comercial! Però el viatge no el farà sol, sinó que l'acompanyaran sis veïns més. Cadascú triarà un destí i entre tots faran la volta al món! Els vols acompanyar? Per cert, haureu de vigilar el Sr. Kànkel que és somnàmbul...

 El Viatge meravellós d'en Nils Holgersson per Suècia
El Viatge meravellós d'en Nils Holgersson per Suècia
Lagerlöf, Selma  
Barcelona : La Magrana, 1992

S'aprofiten les aventures i viatges de Nils Holgesson per fer un relat amb molts detalls sobre la tradició cultura i geografia dels territoris suecs.

 

 Pippi Calzaslargas
Pippi Calzaslargas
Lindgren, Astrid  
Barcelona : Juventud, 2014

Qui no coneix aquesta nena de cabells taronges que viu en una casa amb l'única companyia d'un mico i un cavall i que és l'enveja de tots els infants del planeta? Amb la Pippi és impossible avorrir-se.

 

 La Señora Cucharita
La Señora Cucharita
Prøysen, Alf , Ginesta, Montse  
Barcelona : Juventud, 2005

És un personatge increïble, segons li vingui en gana pot ser una velleta entranyable de mida natural o de cop i volta reduir-se fins a ser de la mateixa mida que una cullereta de te.

 

 La Curiosa historia del Señor Pájaro
La Curiosa historia del Señor Pájaro
Raud, Piret  
Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2011

Relat sobre un ocell que troba que la seva vida no és el que ell esperava... Comença una recerca, la recerca d'ell mateix. I prova a viure altres vides:

 

Torna a l'inici