Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Coco

  Coco

  Miranda, Itziar

  [Zaragoza] : Edelvives, 2016

  Miranda, una nena de vuit anys a la que no li agrada gens ni mica anar de botigues ni a la moda, ens explica una història de veritat; la història apassionant de la vida de Coco Chanel, una dona que va aconseguir fer-se molt rica i famosa amb la seva passió per la costura!

  Coco forma part d’una col·lecció: Miranda, la qual presenta biografies de personatges, com ara Frida Khalo, Juana la loca o Cleopatra, d’una manera molt amena i amb unes il·lustracions molt delicades.

  Web de la il·lustradora

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Patrícia del Rosal Amo. Bib. Can Puiggener de Sabadell. Grup de Treball de les Àrees Infantils de Sabadell.

  27/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • En Pere i el bosc

  En Pere i el bosc

  Cabré, Jaume

  Barcelona : Estrella Polar, 2015

  En Pere ha sortit de casa seva de nit i s’ha endinsat en el bosc perquè ha perdut el seu cotxe de bombers. Acompanyem a en Pere en la seva fantàstica aventura pel bosc, acompanyat per tota una colla d’animalons que l’ajudaran en la seva recerca i que anirà trobant, en el seu camí, al llarg de tota la nit.

  És un conte dels de “tota la vida” , un conte per explicar als nens-es i recordar-lo sempre. La història i les il·lustracions tenen aquell “encant ” i missatge dels contes tradicionals.

  El llibre juga també amb pàgines troquelades, forats, jocs visuals que complementen el treball de l’autor i de la dibuixant, enriquint el conjunt.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Poemes dibuixats

  Poemes dibuixats

  Ginesta, Montse

  Barcelona : Baula, 2014

  Una boca voladora, un caramel de maduixa i nata, les ulleres interestel·lars de la lluna o el gua de mida gegantina de la senyora Clementina, un ou, una medusa o un fanal, aquests són alguns dels protagonistes dels 14 poemes que Montse Ginesta ens ofereix en aquest meravellós llibre on la cal·ligrafia i les paraules juguen amb les imatges per oferir-nos bells i artístics cal·ligrames. 

  Montse Ginesta a escrit i dibuixat 14 cal·ligrames per a petits lectors curiosos i atrevits, molt divertits, tendres i amb humor, que seran una delícia per a tota la família.

  No us el perdeu!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib de La Roca del Vallès.

  16/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Formigues a l'aspiradora

  Formigues a l'aspiradora

  Camises, Joan

  [Tarragona] : Piscina, un Petit Oceà, 2016

  Una nena troba una filera de formigues a casa que l’acompanyen per un viatge literari i imaginatiu fins que decideix utilitzar l’aspiradora per xuclar-les però succeeix un imprevist. Se’n sortirà? Un història amb molt d’encant i amb unes il·lustracions precioses en blanc i negre que casen perfectament amb el text.

  Descobreix com vèncer una filera de formigues mentre reps pinzellades de la literatura universal.

  Mira més informació sobre la il·lustradora.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Grup de Treball de les Àrees Infantils de les Biblioteques de Sabadell.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La invenció d'Hugo Cabret

  La Invenció de l'Hugo Cabret

  Selznick, Brian

  Barcelona : Cruïlla, 2007

  París, 1931. L’Hugo viu amagat a l’estació de trens on intenta sobreviure al mateix temps que arreglar un vell autòmat, l’únic que li queda del seu pare. Un dia és descobert pel vell joguinaire i la seva fillola, i junts intentaran resoldre el misteri que envolta l’autòmat. Caps d’ell ho sap, però les seves vides estan a punt de canviar... 

  El que diferència aquest llibre d'altres és la seva combinació de text amb espectaculars imatges que s'expressen en un llenguatge cinematogràfic.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Cavall de guerra

  Cavall de guerra

  Morpurgo, Michael

  Barcelona : Estrella Polar, 2011

  Joey, un cavall intel·ligent i fort, cau en mans d’un granger. El seu fill Albert en tindrà cura vencent les reticències del seu pare, que acaba venent l’animal a l’exèrcit. L’amistat entre el cavall i l’Albert és tan forta que aquest últim promet que allà on sigui l’anirà a trobar. Però estem en època de la Primera Guerra Mundial i les coses es compliquen… 

  Sorprèn la narració des de el punt de vista del cavall i és que l'autor té un estil molt proper al dels contes tradicionals però amb una manera d'escriure molt personal.

  Adequat d'11 a 12 anys.

   

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Hi ha coses que són de mal perdre

  Hi ha coses que són de mal perdre

  Cela, Jaume

  Barcelona : La Galera, 2000

  En Pere és un nen una mica...distret. Surt amb paraigua quan fa sol, i quan plou sempre se’l deixa. Es renta les dents amb el sabó d’afaitar del seu pare, es menja la sopa amb forquilla i quan es dutxa deixa xop el lavabo... Fins que un dia va perdre una cosa que mai ningú no havia perdut... una cosa que tenim just on s'acaba l'esquena. Sí, ho heu endevinat! Serà capaç de descobrir on s’ha deixat el cul?? 

  En Jaume Cela, un dels nostres autors més importants en llengua catalana per a nens i nenes, ens torna a demostrar que el que més li agrada de fer és inventar històries amb imaginació i explicar-les als nens i joves.

  Mira el traíler:

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngels Gómez Lendínez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Això era un alfabet : una història per a cada lletra

  Això era un alfabet : una història per a cada lletra

  Jeffers, Oliver

  València : Andana, 2015

  Si amb les paraules es creen les històries i amb les lletres es creen les paraules, llavors les històries estan fetes de lletres. En aquest llibre trobaràs històries fetes de paraules per a totes les lletres.

  Lletra darrera lletra, seguint l’alfabet, l’autor va enfilant tot un seguit d’històries ingenioses, genials, divertides, originals i peculiars. 

  Un astronauta de nom Edmond que té por a les altures, dos veïns enfadats que volen separar-se cremant un pont, una tassa de cafè molt curiosa,...històries molt divertides i que estimulen l’enginy, imaginació, mantenint als nens-es molt atents i encuriosits.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Llibres del gentil i dels tres savis

  Llibre del gentil i dels tres savis

  Llull, Ramon

  Barcelona : Fragmenta, 2016

  La història del Llibre del gentil i dels tres savis ens parla d’un gentil (un home savi i ateu) que es pregunta sobre el sentit de la seva existència. Mentre pensa sobre això es troba amb tres savis: un jueu, un cristià i un musulmà. Cada savi li exposa la seva visió de Déu i de la vida i deixa que el gentil esculli lliurement la seva opció. Una opció que el conte deixa a l’aire i que no descobrirem.

  L’adaptació del text escrit per Ramon Llull és perfectament accessible per a nois i noies de 7-10 anys i permet explicar l’existència de tres grans religions al món, però sobretot la importància de conèixer i respectar-les per evitar enfrontaments i guerres, s’hi vulgui creure o no.

  Els savis de les tres religions es diuen entre ells:

  Ens hauríem d’estimar i ajudar els uns als altres, i entre nosaltres no hi hauria d’haver cap diferència ni contrarietat de fe ni de costums.”

  Ramon Llull ens parla d’uns valors que haurien de ser vigents tant al segle XIII com al segle XXI.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Baratau de Tiana.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Matelocuras : pasatiempos matemáticos

  Matelocuras: pasatiempos matemáticos

  Peterson, Ivars

  México, D.F.: Limusa Wiley, cop. 2002

  Amb aquest un títol es vol fer una divulgació matemàtica una mica especial perquè en ell es tracten temes diferents als d'altres llibres de números, com poden ser els fractals, el caos, el problema dels mapes de 4 colors, etc.

  El llibre es presenta com una passejada per una mena de Parc d'Atraccions Matemàtiques o, més aviat, un Parc Temàtic. Es divideix en 10 "aventures" que tracten temes diferents. Es presenten de manera força entenedora aspectes que poden ser una mica complicats. Proposa, a més, problemes i experiments a més de "prolongacions del viatge" a través d'internet.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanació extreta de la Guia de lectura: Matemàtiques per a tots

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)