Gènius - Biblioteca Virtual

D'11 a 12 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • El màgic d'Oz

  El Màgic d'Oz

  Baum, L. Frank,

  Barcelona : La Galera, 1999

  Per llegir aquest llibre, només cal una cosa: imaginació.

  L'autor del "Màgic d'Oz" ens presenta la Dorothy una noia que, per culpa d'un tornado màgic, es trasllada en un món màgic del qual no sap com sortir. Per tornar a casa necessita l'ajut d'un Mag que és l'únic que té els poder per fer-la tornar i per tant caldrà anar-lo a buscar.

  Al llarg del camí, la Dorothy es trobarà personatges com "l'home de llauna", l'espantaocells o el lleó que la voldran acompanyar en aquesta aventura. Però també trobarà gent que li farà més difícil aconseguir el seu objectiu.

  Amistat, relacions, estratègies, enveges, bones voluntats, descobriments... són només alguns dels ingredients que L. Frank Baum va posar en aquest llibre que s'ha convertit en un clàssic de la literatura infantil i juvenil.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El noi que nedava amb les piranyes

  El Noi que nedava amb les piranyes

  Almond, David

  [Barcelona] : Bambú, 2016

  Heu sentit a parlar mai de les piranyes? Són uns peixos carnívors i molt voraços que viuen als rius dels Estats Units. Són perillosos perquè mengen molt, i molt de pressa, i tenen unes dents molt esmolades.

  L’Stan viu amb els seus oncles prop del port i quan el seu tiet es queda sense feina i decideix convertir casa seva en una enllaunadora de peixos, l’Stan ha de deixar l’escola per posar-se a treballar. Pel seu aniversari, després de molt de temps sense cap dia de festa, se’n va a la fira i allí intenta de totes, totes salvar uns peixets daurats amb els quals ha creat un vincle especial. Quan arriba a casa, l’oncle, enllauna els peixos i el nostre heroi, decebut i trist, se’n va a treballar amb la gent de la fira i inicia un llarg viatge que el portarà a conèixer el gran Panxo Pirelli: l’home que neda amb les piranyes i descobrir la seva gran vocació i el seu do amb els peixos.

  Una història de rerefons fantàstic, amb un cert aire melancòlic, encara que punyent, aguda i amb sentit de l’humor, escrita amb regust de clàssic i que ens mostra com són d’importants l’esperit de superació i el canvi per créixer fins que un es troba a sí mateix.

  Una obra per llegir més d’una vegada que no us podeu perdre!

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès

  31/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Tania Val de lumbre

  Tania Val de lumbre

  Parr, Maria

  Madrid : Nórdica, 2015

  Quan pensem en Noruega ens imaginem un país fred, amb molta neu i gent rossa pel carrer. La Tània Val de Lumbre però, és pèl-roja.

  La Tània és la única nena que viu a la vall i els seus amics són tots adults. I tot i que estar envoltat només d'adults pot semblar avorrit, a la Tània li permet descobrir, experimentar, viure experiències úniques que la faran créixer com a persona. 

  La música, les relacions entre la família, els nous amics... són els ingredients que conté aquest llibre i que farà que els lectors d'aquest llibre no s'oblidin fàcilment d'aquesta nena que un dia va baixar en trineu des del cim de la muntanya més alta fins al Ferri que hi havia a la vall...

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  13/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts

  Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts

  Casanova, Alicia

  Barcelona : Animallibres, 2016

  Si vols fer volar la imaginació dels nois i noies amb un llibre de coneixements pots fer-ho amb aquest. Es tracta d'una recopilació dels éssers diminuts que habiten entre nosaltres. I atenció! Tot està estudiat per una experta en zoologia i botànica màgiques, la gran Doctora Caterina Plum. Trobarem personatges dispars: follets, fades, trols i, fins i tot, un bufarut!

  No et perdis les magnífiques il·lustracions de Fernando Falcone i així podràs conèixer la fada de la biblioteca municipal.

  No la coneixes? Doncs vine a la biblioteca més propera i podràs endur-te aquest meravellós llibre en préstec.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib del Sud de Sabadell.

  20/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • En Fèlix es fica en embolics

  En Fèlix es fica en embolics

  Leonhardt, Jakob Musashi

  Barcelona : Animallibres, 2015

  Quin personatge en Fèlix! Molt recomanable aquesta obra de Jakob M. Leonhardt que s'acompanya amb les il·lustracions de Fréderic Bertrand que ressegueixen tota la història. El llibre ens mostra la vida d'en Fèlix, una adolescent, que va a l'escola però li costa llevar-se al matí, té un grup d'amics peculiars, s'enamora de la Nina, una companya de classe a qui ha d'impressionar mentre hi ha el grup del Club de la lluita que vol desintegrar-lo. Com ho farà per enamorar a la Nina? Amb idees estrambòtiques que, de ben segur, us sorprendran i us faran passar una estona meravellosa. Sobretot, fixeu-vos amb les il·lustracions que acompanyen la història, molt i molt divertides. I és que en Fèlix en sap molt de la vida i l'amor. Ja ens ho diu: "estar enamorat és fatal, no hi ha res més estressant, perquè et passes la vida demostrant a la noia que t'agrada que ets molt guai".

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib. del Sud de Sabadell.

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Noche de tormenta

  Noche de tormenta

  Lemieux, Michèle

  Salamanca : Lóguez, 2002

  A fora ja s’ha fet fosc.

  Una nena (o potser és un nen?) es renta les dents, fa un petó als pares, i es fica al llit.  Als peus del llit, l’acompanya el seu gos. Encara no ho sabeu, però es diu Fido. I llavors el nen (o potser és una nena?), que encara no té son, comença a pensar.

  No us ha passat mai, que us fiqueu al llit, i el cap no para de fer-vos voltes? Us feu preguntes i us imagineu respostes i què podria passar i... 

  Que quines preguntes?
  Doncs mira, per exemple:
  - Hi ha vida a altres planetes?
  - Algun dia, tindràs fills?
  - El teu gos es troba guapo?
  - Faràs alguna vegada una cosa extraordinària?
  - On vas quan somnies?

  Totes aquestes preguntes, a més d’altres pensaments (respostes, pors, desitjos…) passen pel cap d’aquest nen/nena, una nit de tempesta…

  Ah. I una cosa més. Si el llegiu, podeu dir-nos si és un nen o una nena, si us plau? Gràcies!

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Sílvia Fernández Fernández. Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat.

  31/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Hasta el infinito y más allá

  Hasta el infinito y más allá

  Grima, Clara

  Barcelona: Espasa, 2013

  Al llibre hi trobarem a la Mati, els nens Sal i Ven i al gos Gauss. I matemàtiques, moltes matemàtiques. A partir de petites anècdotes es toquen molts dels tòpics de la divulgació matemàtica: l'origen i els tipus de nombres, el tema de l'infinit, la proporció àuria, el teorema dels quatre colors, els ponts de Köningsberg... Però també altres temes menys usuals,  com els diagrames de Voronoi.

  Clara Grima, amb la col·laboració en les il·lustracions de Raquel Garcia Ulldemolins, és una activa i experimentada "bloggera" de la divulgació matemàtica. Els seus matecontes els podem trobar també a Mati y sus mateaventuras i Mati, una profesora muy particular.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanació extreta de la Guia de lectura: Matemàtiques per a tots

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Pinzell de guineu

  Pinzell de guineu

  Sierra, Sergio A.

  [Barcelona] : Ondina, cop. 2008

  “Tot va començar amb la mort d’una guineu…”

  Així comença aquesta història: amb un assassinat. El pare de la Shiori, la nena protagonista d’aquest llibre, ha matat una jove guineu. I amb els diners que aconseguiran per la pell de la guineu, els pares de la Shiori somien amb fer-se rics, però a la nena aquest fet li provoca una gran tristesa…

  Quan una misteriosa dona apareix a la porta de casa seva, demanant la pell de la guineu i oferint a canvi moltes més monedes que qualsevol altre comprador, l’avarícia dels pares no els fa sospitar que alguna cosa estranya està passant. Només la Shiori, que d’amagat segueix la dona, descobreix el seu secret.

  I vosaltres? Voleu descobrir també quin és el seu secret? 

  No us volem dir res més (potser ja us hem explicat massa i tot!), perquè el millor d’aquesta història és precisament això: anar veient com es resolen els secrets i misteris, fins arribar al sorprenent final.

  Si us agraden els dibuixos d'aquest llibre, fets amb una tècnica que es diu "grattage", no deixeu de visitar la web de la Meritxell Ribas.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Sílvia Fernández Fernández. Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La invenció d'Hugo Cabret

  La Invenció de l'Hugo Cabret

  Selznick, Brian

  Barcelona : Cruïlla, 2007

  París, 1931. L’Hugo viu amagat a l’estació de trens on intenta sobreviure al mateix temps que arreglar un vell autòmat, l’únic que li queda del seu pare. Un dia és descobert pel vell joguinaire i la seva fillola, i junts intentaran resoldre el misteri que envolta l’autòmat. Caps d’ell ho sap, però les seves vides estan a punt de canviar... 

  El que diferència aquest llibre d'altres és la seva combinació de text amb espectaculars imatges que s'expressen en un llenguatge cinematogràfic.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Cavall de guerra

  Cavall de guerra

  Morpurgo, Michael

  Barcelona : Estrella Polar, 2011

  Joey, un cavall intel·ligent i fort, cau en mans d’un granger. El seu fill Albert en tindrà cura vencent les reticències del seu pare, que acaba venent l’animal a l’exèrcit. L’amistat entre el cavall i l’Albert és tan forta que aquest últim promet que allà on sigui l’anirà a trobar. Però estem en època de la Primera Guerra Mundial i les coses es compliquen… 

  Sorprèn la narració des de el punt de vista del cavall i és que l'autor té un estil molt proper al dels contes tradicionals però amb una manera d'escriure molt personal.

  Adequat d'11 a 12 anys.

   

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)