Gènius - Biblioteca Virtual

De 6 a 8 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Quina nit de Reis!

  Quina nit de Reis!

  Balaguer, Marta

  Barcelona [etc.] : Cruïlla [etc.], 2005

  Escriure una carta als Reis és deixar anar la imaginació. Demanar l'impossible, la joguina més desitjada, els somnis més esbojarrats... i els Reis, com que són mags, ens ho porten!

  Això és el què ens explica la història il·lustrada per la Marta Balaguer: com és el viatge dels Tres Reis d'Orient per dur una caixa de colors invisibles, un tricicle de 5 rodes o un cavallet de fira volador als seus nous propietaris.

  Un conte màgic per llegir en unes dates màgiques.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Baratau de Tiana.

  13/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Abecedari poètic

  Abecedari poètic

  Comelles, Salvador

  Barcelona : Cruïlla, 2015

  Avui us presento un llibre una mica màgic?!!!! Es tracta d’un llibre que es pot rellegir i mirar un munt de vegades... sí, sí, no te’n cansaràs pas... el secret està en què cada cop que el miris o el llegeixis no el viuràs mai igual, sinó sempre diferent.

  24 poemes senzills, un per cada lletra de l’alfabet, que podràs recitar en veu alta, uns són curts d’altres més llargs, divertits, originals, de temàtica diversa, amb sorpresa, que conviden a inventar i a jugar. 24 poemes molt propers que et faran riure, pensar, emocionar i que no podràs deixar de llegir. Ara un, ara un altre o tots a la plegada i un cop o més... .

  No us perdeu aquest magnífic poemari amb il·lustracions d’ Àngels Ruiz que acompanyen molt bé cada un dels poemes, enriquint-lo, i que fins i tot, si les mirem bé, ens faran descobrir coses noves i passar una bona estona.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca de La Roca del Vallès.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El gato y el pájaro : Paul Klee

  El Gato y el pájaro : Paul Klee

  Elschner, Géraldine

  Barcelona : Juventud, 2014

  El gat de la nostra història ho té tot: comoditats, menjar, un lloc bonic... i fins i tot un collar amb el seu nom gravat! Però en el seu interior més íntim, allò que vol de veritat, de veritat, de la bona... és la llibertat. Primer el gat pensa que el seu desig més gran és menjar-se l’ocell, però un dia descobreix que el què vol és sortir a passejar, olorar les fulles de la tardor, saltar damunt la catifa de molsa, escoltar la remor de l’aigua del riu... i li demana a l’ocell que picotegi les barres de la seva gàbia. Se’n fiarà l’ocell, l’alliberarà i podrà el gat descobrir l’amistat i l’alegria de la llibertat?

  Un àlbum magnífic, amb una bona història, i que és una recreació d’un quadre de Paul Klee: “Gato y pájaro”. La Il·lustradora, Peggy Nille, fa una bona feina al crear escenes molt coloristes i alegres, que respecten l’essència del pintor. Al final del llibre trobem informació sobre Klee exposada de manera molt didàctica.

  Mira aquest petit reportatge Tretzevents sobre Paul Klee

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca de la Roca del Vallès

  06/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Mi abuelo Simón lo sabe

  Mi abuelo Simón lo sabe

  Pérez Rivero, Nieves

  Madrid : Anaya, cop. 2007

  Amb un text poètic i unes il·lustracions que traspuen melangia, una nena va explicant perquè l'avi Simón és per a ella el millor avi del món. L'avi no recorda bé els números, ni el dia que és i confon els colors i les hores, però en canvi porta caramels de turró a les butxaques que canvia per vidres de colors que la nena troba a la platja, coneix tots els tipus de papallones que s'apropen a les flors, sap quan la nena està trista o quan vol estar sola i, sobretot, té tot el temps per estar amb ella.

  "...Mi abuelo no sabe que los números se enfadan y te olvidan si de vez en cuando no te acuerdas de ellos...
  Mi abuelo no sabe que a los colores les gusta cambiar de vestido alguna vez para no aburrirse...
  "Mi abuelo no sabe muy bien qué pasa con el tiempo. Para él solo existe en su reloj y en las lunas. Puede que sin querer, a veces, una nube le haga sombra y le oculte la memoria...
  ...Aunque se le distraigan los números, los colores lo despisten, el tiempo no sea su major amigo y no pueda ver gigantes con las gafas puestas, yo tengo el mejor abuelo del mundo"

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú
   

  20/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Quin embolic

  Quin embolic!

  Pouroulis, Anita

  [Londres] : Digitalleaf, 2012

  Si la teva mare et diu que t’has de pentinar el cabell, per alguna cosa serà. Si la mare de la Kiki insistia per a què la Kiki no fós tan mandrosa i es raspallés la llarga melena que tenia, seria per alguna cosa, això segur. 

  Però la Kiki no fa gaire cas del consell de la seva marona... i no es pentina. I a la llarga, al seu cabell abans bonic s’hi poden trobar llapissos, regles, ocells, orenga, menta i farigola... i pot servir de paraigües i per netejar finestrals... 

  Creus que exagerem? Vosaltres no heu vist el cap de la Kiki! La pobra mare, desesperada, li talla finalment el gran embolic que té la Kili al cap amb unes bones tisores i la Kiki es queda amb una melena curteta però pulida i neta!

  Aquest conte està escrit amb uns deliciosos rodolins, i les imatges són tan maques que només mirant-les ja passes una bona estona. A més, ens fa somriure i ens ensenya a ser curosos amb el nostre aspecte. Anita Pouroulis, la seva autora, ha fet molts llibres per a nens sempre divertits i que ens ensenyen valors com la tolerancia, els bons hàbits i la superació. 

  El llibre inclou diferents jocs d’atenció pels nens i una app que pots descarregar-te a mode de videojoc

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Àngel Gómez Lendínez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  13/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El dit màgic

  El Dit màgic

  Dahl, Roald,

  Barcelona : Jollibre, 2016

  La família Gregg són uns amants de la caça i maten tot allò que es belluga. Però una cosa és caçar per menjar i l'altre per diversió. 

  La seva veïna no suporta que matin animals i decideix castigar-los amb el seu "Dit màgic" i canviar els papers. Durant una nit, es convertiran en possibles preses d'altres caçadors, i això els farà canviar la manera de veure les coses.

  L'autor d'aquest conte, en Roald Dahl, utilitza la seva imaginació i el seu humor per enviar-nos un missatge a favor de la natura.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Baratau de Tiana

   

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'andròmina de la mama

  L'Andròmina de la mama

  Pouroulis, Anita

  [Londres] : Digitalleaf, 2012

  Què podem fer quan la nostra mama té un cotxe vell vell, que fa sorolls, que s’atura enmig del carrer i no vol engegar, i que provoca cues llaaaaargues cada matí quan ens porta cada matí a l’escola? Res! Només desitjar que arribi finalment al seu destí. I sobretot, el que podem fer és amagar-nos i que ningú ens vegi dintre del cotxe, oi? 

  Doncs això passa cada dia a 2 nens que van a l’escola amb el cotxe vell de la seva mare… que passen vergonya i han d’aguantar els somriures burletes dels nens que passen pel costat. Però vés per on que l’andròmina de la mama és especial. Perquè vola. Sí, vola per damunt dels altres cotxes, i dels carrers, I finalment demostra que no és tan “trasto vell” com sembla… I ja no el volen canviar per res del món!

  Aquest conte està escrit amb uns deliciosos rodolins, i les imatges són tan maques que només mirant-les ja passes una bona estona. A més, ens fa somriure i ens ensenya a ser optimistes. Anita Pouroulis, la seva autora, ha fet molts llibres per a nens, sempre divertits i ensenyant valors com la tolerancia, els bons hàbits i la superació. 

  El llibre inclou diferents jocs d’atenció pels nens i una app que pots descarregar-te a mode de videojoc. 

  Aquesta és l'adreça per IOS

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Àngel Gómez Lendínez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  02/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El pare ós torna a casa

  El Pare ós torna a casa

  Minarik, Else Holmelund

  Pontevedra : Kalandraka, cop. 2015

  El petit ós troba a faltar el seu pare, el pare ós, que es troba lluny amb el seu vaixell perquè és pescador. El petit ós està desitjant que el seu pare torni a casa, per viure moltes aventures al seu costat. En aquest conte, el petit ós va de pesca, es retroba finalment amb el seu pare, té un atac de singlot i vol veure una sirena. Quantes aventures que viu!

  El conte “El pare ós torna a casa” va ser escrit per Else Homelund Minarik, i il·lustrat per Maurice Sendak al 1959. Forma part dels 5 contes del “Petit ós” (Little Bear) que l’autora ha escrit entorn d’una tendra família d’ossos composta per pare, mare i el petit ós. Els contes ens introdueixen en l’univers infantil des de la vivència d’un ós petit que descobreix el món que l’envolta. 

  Les il·lustracions de Sendak, amb tinta i aquarel·la, asseguren l’èxit de les publicacions al llarg del temps. Els dibuixos reflecteixen els sentiments de tendresa que tenen els relats, i contribueixen a que l’atractiu dels contes siguin perdurables. Els contes del petit ós són uns clàssics de la literatura infantil, i reeditats en l’actualitat per Kalandraka, continuen sent una delícia de llibres per a petits i grans. Ens és igual que siguin fets als anys 60! Si els llegeixes ara, agraden tant o més que abans!

  Mira aquest fragment

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Àngel Gómez Lendínez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El lleó i el ocell

  El Lleó i l'ocell

  Dubuc, Marianne

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, DL 2014

  El lleó i l'ocell parla (i dibuixa) sentiments sincers d'amistat, d'una amistat que neix i creix amb petits gestos. 

  Les il·lustracions formen part de la història, i ens expliquen, amb senzillesa, les sensacions i els sentiments que pot provocar el sentiment més universal que hauria d'existir: l'amor (en aquest cas, entre dos amics animals).

  Com va dir un lector després d'acabar-se el llibre... "Uau! en aquest llibre hi ha molts... sentiments" (el lector tenia 8 anys).

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  29/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • En Pere i el bosc

  En Pere i el bosc

  Cabré, Jaume

  Barcelona : Estrella Polar, 2015

  En Pere ha sortit de casa seva de nit i s’ha endinsat en el bosc perquè ha perdut el seu cotxe de bombers. Acompanyem a en Pere en la seva fantàstica aventura pel bosc, acompanyat per tota una colla d’animalons que l’ajudaran en la seva recerca i que anirà trobant, en el seu camí, al llarg de tota la nit.

  És un conte dels de “tota la vida” , un conte per explicar als nens-es i recordar-lo sempre. La història i les il·lustracions tenen aquell “encant ” i missatge dels contes tradicionals.

  El llibre juga també amb pàgines troquelades, forats, jocs visuals que complementen el treball de l’autor i de la dibuixant, enriquint el conjunt.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)