Gènius - Biblioteca Virtual

De 9 a 10 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Jocs per viatjar

  Jocs per viatjar

  Vasco

  Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2007

  Si tens la sort de poder fer alguna escapadeta o excursió  agafa prestat aquest llibre, trobaràs tot d'activitats per fer més distret el viatge.

  Has jugat mai al loto cotxe? Que algú pensi un número i a veure qui és el primer que el troba en alguna matrícula. I al vist i no vist? Pensa alguna cosa de les que es veuen regularment a la carretera. Cada vegada que el cotxe passi prop d'aquest objecte cal cridar "VIST!" fins que algú endevini de què es tracta.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Suplement Criatures del diari ARA

  Sortir amb nens

  Recomanat per Cristina Freixas. Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El barret prodigiós i la barraca de monstres

  El Barret prodigiós i la barraca de monstres

  Calders, Pere,

  Barcelona : Comanegra, 2016

  "Una vegada en el món van ocórrer dos miracles…”

  Així comença aquesta increïble i fascinant història d’amor i aventura entre unes dames de cors d’una baralla de cartes francesa i un cavall d’espases d’una baralla de cartes espanyola. La culpable d’aquest prodigi és una nena de quatre anys, que una nit, mentre tothom dormia va fer repicar un timbal que pel que sembla era màgic. El trist destí del cavaller i les dues dames es comença a dibuixar a partir de llavors i, poc a poc, ens endinsem en una història plena de màgia on no hi faltaran malabaristes i prestidigitadors. Passin i vegin!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Coco

  Coco

  Miranda, Itziar

  [Zaragoza] : Edelvives, 2016

  Miranda, una nena de vuit anys a la que no li agrada gens ni mica anar de botigues ni a la moda, ens explica una història de veritat; la història apassionant de la vida de Coco Chanel, una dona que va aconseguir fer-se molt rica i famosa amb la seva passió per la costura!

  Coco forma part d’una col·lecció: Miranda, la qual presenta biografies de personatges, com ara Frida Khalo, Juana la loca o Cleopatra, d’una manera molt amena i amb unes il·lustracions molt delicades.

  Web de la il·lustradora

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Patrícia del Rosal Amo. Bib. Can Puiggener de Sabadell. Grup de Treball de les Àrees Infantils de Sabadell.

  27/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Formigues a l'aspiradora

  Formigues a l'aspiradora

  Camises, Joan

  [Tarragona] : Piscina, un Petit Oceà, 2016

  Una nena troba una filera de formigues a casa que l’acompanyen per un viatge literari i imaginatiu fins que decideix utilitzar l’aspiradora per xuclar-les però succeeix un imprevist. Se’n sortirà? Un història amb molt d’encant i amb unes il·lustracions precioses en blanc i negre que casen perfectament amb el text.

  Descobreix com vèncer una filera de formigues mentre reps pinzellades de la literatura universal.

  Mira més informació sobre la il·lustradora.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Grup de Treball de les Àrees Infantils de les Biblioteques de Sabadell.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Hi ha coses que són de mal perdre

  Hi ha coses que són de mal perdre

  Cela, Jaume

  Barcelona : La Galera, 2000

  En Pere és un nen una mica...distret. Surt amb paraigua quan fa sol, i quan plou sempre se’l deixa. Es renta les dents amb el sabó d’afaitar del seu pare, es menja la sopa amb forquilla i quan es dutxa deixa xop el lavabo... Fins que un dia va perdre una cosa que mai ningú no havia perdut... una cosa que tenim just on s'acaba l'esquena. Sí, ho heu endevinat! Serà capaç de descobrir on s’ha deixat el cul?? 

  En Jaume Cela, un dels nostres autors més importants en llengua catalana per a nens i nenes, ens torna a demostrar que el que més li agrada de fer és inventar històries amb imaginació i explicar-les als nens i joves.

  Mira el traíler:

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngels Gómez Lendínez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Llibres del gentil i dels tres savis

  Llibre del gentil i dels tres savis

  Llull, Ramon

  Barcelona : Fragmenta, 2016

  La història del Llibre del gentil i dels tres savis ens parla d’un gentil (un home savi i ateu) que es pregunta sobre el sentit de la seva existència. Mentre pensa sobre això es troba amb tres savis: un jueu, un cristià i un musulmà. Cada savi li exposa la seva visió de Déu i de la vida i deixa que el gentil esculli lliurement la seva opció. Una opció que el conte deixa a l’aire i que no descobrirem.

  L’adaptació del text escrit per Ramon Llull és perfectament accessible per a nois i noies de 7-10 anys i permet explicar l’existència de tres grans religions al món, però sobretot la importància de conèixer i respectar-les per evitar enfrontaments i guerres, s’hi vulgui creure o no.

  Els savis de les tres religions es diuen entre ells:

  Ens hauríem d’estimar i ajudar els uns als altres, i entre nosaltres no hi hauria d’haver cap diferència ni contrarietat de fe ni de costums.”

  Ramon Llull ens parla d’uns valors que haurien de ser vigents tant al segle XIII com al segle XXI.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Baratau de Tiana.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El misteri de la tifa de gos abandonada

  El Misteri de la tifa de gos abandonada

  Cabeza, Anna

  [Barcelona] : Bambú, 2012

  “Hi havia una vegada tres àvies que eren germanes i que es passaven moltes hores mirant serials a la televisió. De vegades, s’enfrontaven amb missions molt perilloses, com intentar colar-se a la carnisseria, guanyar una partida de dòmino al casal d’avis o bé fer-se sentir enmig d’una conversa amb un grup d’amigues”

  Així comença el Marcel, que té 9 anys i viu amb les seves tres àvies (una de veritat i les seves germanes bessones...) la seva aventura. Està clar que les àvies no són àvies normals, per això al Marcel li pot passar qualsevol cosa. Com ara que es vegi embolicat en un robatori a un banc, una persecució i un segrest... Tot va començar quan la veïna del Marcel i les àvies Crostó es va queixar que cada dia trobava una tifa de gos abandonada davant la seva porta, i les àvies, amb l’ajut del Marcel, van decidir descobrir quin gos feia “allò”. 

  Què té que veure una tifa amb un robatori a un banc, una persecució i un segrest? 
  Llegiu aquet llibre desternillant i ho sabreu! 

  Les il·lustracions del llibre les ha fet en Toni Batllori, el ninotaire de La Vanguardia. 

  Fragment

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngels Gómez Lendínez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  10/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Les aventures de Tom Sawyer

  Les Aventures de Tom Sawyer

  Twain, Mark,

  Barcelona : La Galera, 2011

  En Tom és un nen que viu amb la seva tieta a prop del riu Mississipi. Malgrat que la tieta és una dona molt estricta, en Tom té l'enginy suficient com per escapolir-se dels càstics que li posen. I juntament amb el seu inseparable amic Huckleberry Finn són capaços de sortir airosos de situacions ben compromeses!

  Malgrat que el llibre es va escriure fa més de 100 anys, l'autor segueix enamorant a tots els lectors que s'atreveixen amb el llibre gràcies al seu humor.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana

  09/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els 7 hàbits dels nens feliços

  Els 7 hàbits dels nens feliços

  Covey, Sean

  Barcelona : Blume, 2009

  Amb 7 divertides històries, els nens aprenen valors i principis com la responsabilitat, el respecte, la importància de treballar tots junts... A la colla dels 7 Roures no hi ha un sol minut d’avorriment... ja sigui que es jugui al futbol amb el conill Saltirons o es planti un hort amb la Mofeta Violeta, tots els amics estan sempre divertint-se i aprenent valors i conceptes nous, com la paciència, l’empatia, la solidaritat, la generositat... 

  Aquest és un llibre molt didàctic que no és només per a nens i nenes, doncs ajuda també als pares i mares a ensenyar algunes claus fonamentals per a ajudar els seus fills a ser nens feliços i sans. 

  Llegiu les set històries de la colla dels 7 Roures i descobriu com cada nen pot ser un nen feliç!

  Mira aquesta presentació.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngels Gómez Lendínez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  30/11/2016
  Mitjana (0 Vots)
 • Una prehistoexcursió de por

  Una Prehistoexcursió de por

  Pau, Andrea

  Barcelona : Estrella Polar, 2015

  Què fan una colla de dinosaures competint vora la platja contra cadells humans i altres bèsties? Doncs participen al torneig de Palafit.

  Però la competició passarà a un segon pla quan un esdeveniment sacsegi les prioritats dels participants. I és que, per damunt de la competició sempre hi ha d'haver el valor de l'amistat.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Baratau de Tiana.

  30/11/2016
  Mitjana (0 Vots)