Gènius - Biblioteca Virtual

De 9 a 10 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Barzoolona : de safari por la ciudad

  Barzoolona : de safari por la ciudad

  Falcón, Laia

  Barcelona : LaGalera, 2017

  Aquesta guia de Barcelona és original, fresca, divertida i el millor de tot: té moooolt de joc.

  Barzoolona és una excusa per conèixer Barcelona i aproximar-se a temes tant diversos com la mitologia grega, l’astronomia, personatges com Lucky Luke o l’Àsterix. I és també un punt de partida del que neixen noves propostes de rutes i de recerques.

  22 propostes, 22 animals, alguns de mitològics, de marins, de conte, animals extingits, domèstics, exòtics, animals menystinguts, efímers i algun de patriòtic.

  En Jordi Duró, periodista del diari Ara, professor i dissenyador ha ideat i dibuixat aquest llibre i la Laia Falcón, que participa en revistes, agendes culturals –El Culturista- i en projectes relacionats amb llibres és l’autora dels textos. Ambdós et conviden a passejar, descobrir i fer coses plegats.

  Una bona edició amb tapa cartoné i cantonades arrodonides, consta d’un apunt sobre els autors, d’un mapa dels punts d’interès a visitar i d’un índex visual.

  Una proposta per recuperar el carrer, obrir els ulls a l’art que ens envolta i redescobrir la ciutat comtal.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco Olivera. Grup de Treball de les Àrees infantils de Sabadell. Bib. els Safareigs de Sabadell.

  23/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El conill de peluix

  El Conill de peluix

  Bianco, Margerie Williams

  Barcelona : Vicens Vives, 2002

  El dia de Nadal, el més esperat de tot l'any per tots els nens i nenes li regalen moltes joguines al nen protagonista d'aquest conte i una d'elles és un conillet de peluix molt tovet , rabassut i molt tendra. Però el nen no li fa cas al principi, té moltes altres joguines per jugar! 

  Així doncs, el conillet es farà amic i es relacionarà amb totes les altres joguines del nen fins que un dia el nen finalment se n'adona del conill i es fan inseparables.

  El conillet aprendrà que vol dir ser una joguina "de debò".

  Un conte molt tendra i sensible i que fa molt per aquestes dates de Nadal. La sensibilitat de les il·lustracions aconsegueis transmetre'ns tota la tendresa d'aquest bell llibre.

  Aquest conte és un clàssic de la literatura infantil, és el més conegut de la seva autora.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El Gran llibre dels invents que ens han canviat la vida

  El Gran llibre dels invents que ens han canviat la vida

  Crépon, Sophie

  Barcelona : Larousse, cop. 2015

  Buscar informació de la bicicleta, el cotxe, la ràdio, el telèfon o la càmera fotogràfica no es pas difícil. En molts llibres podem trobar quin va estar els seus orígens i la seva evolució. Però si la nostra curiositat va més enllà, com es van fer els primers caramels o les primeres pizzes; a partir de quan i com les persones van utilitzar el sabó i la pastat de dents i el paper higiènic; o fins i tot, des de quan existeixen els texans, les bambes i el biquini. Si teniu curiositat per saber coses com aquestes, aquest llibre segur que us agradarà.

  El llibre està organitzat en diferents temes. Al final de cadascun d’aquests ens avança de com pot ser la seva evolució en el futur, per exemple a l’any 2050. 

  Un llibre que ens dóna informació de molts objectes que no ens podem imaginar la nostra vida sense ells.

  Adequat de 9 a 10 anys. 

  Recomanat per Mar Cuxart Ainaud i Imma Homs Vivet . Biblioteca Caterina Figueras de Tona

  15/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Marcelí

  Marcel·lí

  Sempé, Jean-Jacques

  Barcelona : Blackie Books, 2016

  El Marcel·lí és un nen que es posa vermell però no per vergonya com passa de vegades, la seva cara s’encén per qualsevol motiu i de manera imprevisible. És una mica tímid i li costa fer amics fins que un dia es creua amb l’Arnau Rasclet, un nen que no para d’esternudar tot i no estar refredat ni tenir cap al·lèrgia… i entre vermellors i esternuts es fan amics i es tornen inseparables. Un dia en tornar de l’escola, el Marcel·lí descobreix que l’Arnau no hi és, ha marxat a viure a un altre lloc i sense poder acomiadar-se. Ell el troba a faltar, però poc a poc s’adona que ha aprés a fer amics i que tots tenen alguna particularitat que els fa diferents. Un dia, i per casualitat, després de molts anys passa el que semblava impossible: un miracle que només l’autèntica amistat pot fer possible.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  23/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El senyor Mort dins d'una avellana

  El Senyor Mort dins d'una avellana

  Barcelona : Blume, [2007]

  En Jack vivia en una caseta prop del mar amb la seva mare. Li agradava molt passejar per la platja i buscar tota mena d’objectes. Un dia caminant prop del mar, es va trobar amb vellet tot peculiar, tenia els ulls enfonsats duia un abric negre espellifat i una dalla, era el senyor mort. 

  En jack va barallar-se amb ell fins a fer-lo desaparèixer, va pensar que havia fet bona feina però a partir d’aquell moment varen començar a passar coses inexplicables. En Jack aviat va adonar-se que tot el que passava era per culpa d’ell, perquè havia fet desaparèixer la mort, i va entendre que perquè existeixi la vida també ha d’existir la mort. 

  Una petita historia que ens parla de la mort d’una forma serena, tranquil•la . Un bon llibre per compartir pares i fills. 

  Més informació sobre l'adaptador

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mar Cuxart Ainaud i Imma Homs Vivet . Biblioteca Caterina Figueras de Tona

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Quin cap!

  Quin cap!

  Ruiz Garzón, Ricard

  Lleida : Pagès, 2016

  Quin cap! de Ricard Ruiz, és una faula en vers.  A la Gran Granja de Can Capell tots els animals aixequen el barret per saludar-se, un costum compartit en senyal de respecte i amistat. Un dia però la mare del pollet Quico l’envia a cuidar l’àvia  Eulàlia que està malalta. L’Eulàlia havia estat mestra de la Gran Granja però ja és jubilada. El pollet Quico, quan la troba, observarà que l’àvia té un comportament estrany. L’àvia està capficada amb la desaparició de la seva barretina,  sospita de l’estruç Amanda, que l’ha visitada recentment i tota la granja s’esvalota. A la Gran Granja de Can Capell pensen que és molt greu la desaparició de la barretina de l’Eulàlia. L’Amanda, tanmateix, recorda que  havia portat a l’Eulàlia en agraïment pels seus anys de mestra, un barret, curiosament el mateix que la mestra estava lluint. El pollet Quico  però,  li demana a l’àvia que el saludi com sempre fan a la granja, l’àvia es treu el barret i a sota apareix  la barretina  que és allà mateix per un oblit. En adonar-se l’àvia se sentirà molt penedida d’haver acusat l’Amanda i entendrà l’acte d’amor del pollet Quico amb els oblits de l’àvia.

  El llibre vol ajudar als nens a poder-se relacionar amb els avis que pateixen pèrdues de memòria a través de l’observació i l’afecte.

  El llibre està il·lustrat per Pedro Rodríguez.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Jordi Valls Pozo. Bib. Singuerlín – Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet.

  24/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Herman i Rosie

  Herman i Rosie

  Gordon, Gus

  Barcelona : Corimbo, 2014

  Aquesta és una bonica història per a tots aquells que: o bé viviu en un gran ciutat o bé somieu a viure-hi alguna vegada... perquè també als llocs plens de gent, trànsit, semàfors, carrers i gratacels hi passen coses; s’hi forgen vides, hi floten papallones, anhels, dies grisos o ben clars...

  Herman i Rosie viuen a Nova York. Una gran ciutat, dos apartaments petits, l’un no viu gaire lluny de l’altre... però no s’han vist mai. Les seves vides s’han creuat un munt de vegades però ni treballen al mateix lloc, ni sembla que tinguin els mateixos gustos, ni comparteixen aficions, fins que un dia... Herman sent cantar a Rosie, i no pot deixar d’escoltar, i Rosie sent la música de Herman, i en queda ben atrapada... La vida segueix... i perden la feina i riuen i ploren i... fins que un dia... 

  No us perdeu aquesta bonica història on la música jazz serveix de fil conductor per a unir persones i amb unes il·lustracions plenes de detalls i amb collage que es complementen perfectament amb el text, convertint aquest àlbum en un bon llibre per gaudir.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La Tassa

  La Tassa

  Young, Rebecca

  Barcelona : Símbol, 2015

  Un llibre molt bonic i poètic que ens parla d'un viatge de construcció d'un mateix. En Dídac comença el seu recorregut per un mar immens acompanyat d'una tassa amb terra del lloc on solia jugar. Un conte que ens parla de l'esperança i el coratge, la pèrdua i la valentia de començar de nou.

  Cal remarcar les il·lustracions extraordinàries de Matt Ottley que acompanyen el text i ens fan gaudir com si estiguéssim observant autèntiques obres d'art. 

  A més a més, la traducció ens guarda una relació coneguda amb la literatura catalana amb els noms dels protagonistes! Ho endevinareu?

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canalias. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib. del Sud de Sabadell.

  03/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Jocs per viatjar

  Jocs per viatjar

  Vasco

  Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2007

  Si tens la sort de poder fer alguna escapadeta o excursió  agafa prestat aquest llibre, trobaràs tot d'activitats per fer més distret el viatge.

  Has jugat mai al loto cotxe? Que algú pensi un número i a veure qui és el primer que el troba en alguna matrícula. I al vist i no vist? Pensa alguna cosa de les que es veuen regularment a la carretera. Cada vegada que el cotxe passi prop d'aquest objecte cal cridar "VIST!" fins que algú endevini de què es tracta.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Suplement Criatures del diari ARA

  Sortir amb nens

  Recomanat per Cristina Freixas. Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El barret prodigiós i la barraca de monstres

  El Barret prodigiós i la barraca de monstres

  Calders, Pere,

  Barcelona : Comanegra, 2016

  "Una vegada en el món van ocórrer dos miracles…”

  Així comença aquesta increïble i fascinant història d’amor i aventura entre unes dames de cors d’una baralla de cartes francesa i un cavall d’espases d’una baralla de cartes espanyola. La culpable d’aquest prodigi és una nena de quatre anys, que una nit, mentre tothom dormia va fer repicar un timbal que pel que sembla era màgic. El trist destí del cavaller i les dues dames es comença a dibuixar a partir de llavors i, poc a poc, ens endinsem en una història plena de màgia on no hi faltaran malabaristes i prestidigitadors. Passin i vegin!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)