Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Domènech, Montse

  Barcelona : Plaza Janés, 2015

  Aquest llibre està dirigit a totes les famílies amb nens de qualsevol edat

  Tots els pares patim en algun moment problemes de convivència amb els nostres fills, bé sigui per conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són normals i corrents durant el seu desenvolupament i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

  L'autora ens brinda els seus quaranta anys d'experiència en el tractament de nens i adolescents. Ens exposa els problemes més freqüents que els pares porten a la seva consulta i ens ensenya la manera més senzilla i eficaç de superar-los.

  Un llibre pràctic i accessible que ofereix solucions als problemes més comuns en l'educació dels fills, des del seu naixement fins a l'adolescència.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  El Pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  Urra Portillo, Javier

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2006

  No només a la feina o l'escola trobem exemples de mobbing o bullying, sinó també en l'àmbit de la llar. En l'actualitat hi ha molts més casos de fills assetjadors dels quals cal imaginar. Nens consentits, sense consciència dels límits, que organitzen la vida familiar, donen ordres als seus pares i fan xantatge a tot aquell que intenta frenar-los. Joves que enganyen, ridiculitzen als seus majors i de vegades roben; adolescents agressius que desenvolupen conductes violentes. En definitiva, fills desafiants que acaben imposant la seva pròpia llei.

  Aquest llibre està pensat per a tots els pares que són víctimes d'aquests petits o no tan petits tirans, i per als que volen prevenir situacions extremes, moltes vegades fomentades per la nostra mateixa realitat social. Per a això cal educar en el respecte i l'afecte, transmetre valors, parlar amb els nostres fills i escoltar-los, i intentar augmentar la seva capacitat de diferir les gratificacions i tolerar les frustracions. En definitiva, donar suport a la tasca educativa en els tres pilars bàsics: autoritat, competència i confiança.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  03/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Niños sobreestimulados

  Niños sobreestimulados

  Banderas, Alicia

  Barcelona : Cúpula, 2017

  Actualment tenim un gran afany per sobreestimular als nostres fills perquè siguin millors o més intel·ligents. L'ímpetu que molts pares tenen perquè els seus fills adquireixin majors destreses, habilitats i capacitats, lluny de perseguir aquest objectiu, pot minvar la seva salut. I les noves tecnologies han agreujat el problema.   En aquest llibre l’Alícia Banderas ens explica  els riscos que comporten l'excessiva estimulació i la hipereducació a la qual sotmetem als nostres nens i adolescents, i el seu impacte en el cervell del menor. Ens explica com educar els menors sense danyar-los i protegir-los dels perills que amaguen les noves tecnologies.  

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  23/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Empantallados: cómo convivir con hijos digitales

  Empantallados

  Moll, Santiago

  Barcelona : Larousse, 2017

  Una lectura sense falsos dramatismes ni tints apocalíptics de la nova realitat que ens envolta, plena de pantalles. Aquest llibre una visió sense prejudicis sobre la manera en què afecta la tecnologia i les infinites possibilitats que aquesta ofereix en el desenvolupament, aprenentatge, conducta i relacions dels infants i joves, i què poden fer i fins a quin punt han d'intervenir els pares, d'una banda, i la comunitat docent, per l'altre, per canalitzar positivament l'enorme flux d'informació i aquesta hiperconnectivitat en què aquells viuen. Pàgines molt dinàmiques, un format manejable i variades il·lustracions complementen aquest manual que aborda qüestions com: Uns més «nadius digitals» que altres ?, Com combatre els lladres de temps?, La tecnologia com a aliada de la vocació, la creativitat i el talent?  Infoxicats? No em diguis famós, digue’m Influencer ??

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  23/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'art d'educar amb amor

  L'Art d'educar amb amor

  Caparrós, Xavier

  Lleida : Pagès, 2016

  Aquest llibre està escrit des del cor, és un viatge fascinant que explora l’univers dels infants i dels qui tenim la responsabilitat i la joia d’acompanyar-los. Una obra excepcional que ens proposa una reflexió profunda de com eduquem, on som i on volem anar. Adreçat als pares, a docents i a qualsevol persona interessada en l’ésser humà, la formació i l’educació, té l’objectiu de contribuir a formar persones satisfetes i creatives que afavoreixin la llibertat i la dignitat individual i col·lectiva. 

  Amb un llenguatge clar, directe i estimulant ens ofereix eines i alternatives concretes per crear vides on l’amor, l’alegria, la sensibilitat i la tendresa en siguin els protagonistes. Atès que educar i estimar també són arts que requereixen una decisió i un aprenentatge constant, són els mateixos infants qui ens regalen un munt de propostes i ens conviden a dur-les a la pràctica. Tot plegat, un repte d’amor extraordinari!

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Rodríguez, Nora

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2016

  Aquest és un llibre fonamental per entendre com funciona el cervell dels infants. Tant si sou mare, pare, mestre o un altre tipus d'educador infantil aquest llibre us ajudarà a comprendre com aprenen els nens i nenes. Deixant de banda les velles idees educatives que fins avui només han valorat un únic tipus d'intel·ligència.

  Com a pare, és un llibre que et farà pensar i reflexionar sobre la forma d’ajudar als teus fills a ser feliços amb el que tenen i amb el que aprenen.

  La seva autora, Nora Rodríguez (escriptora, assagista i pedagoga),especialista en assetjament escolar, ens descobreix les Neurociències i com poden ser-nos de gran utilitat a l’hora d’educar els nostres petits.

  Precisament, gràcies a l'impuls de les neurociències i a tot el coneixement que ens han aportat ens permet reflexionar i examinar la manera com estem educant els nens tant a la família com a les escoles. Llegint entre les seves pàgines també tindrem la possibilitat de reflexionar sobre el trastorn del TDHA i el fracàs escolar.

  Es tracta d’un llibre que trenca esquemes en la manera d’educar i ensenyar els nens, ens obre els ulls sobre possibles errors, i ens dóna les eines que els infants necessiten.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga pato Núñez. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui mana aquí? els fills necessiten llibertat i autoritat

  Qui mana aquí? : els fills necessiten llibertat i autoritat

  Cardona, Victòria

  Barcelona : Pòrtic, 2010

  Tenim autoritat davant dels nostres fills? Sabem dir no? Com podem compaginar la nostra autoritat amb la seva iniciativa i capacitat de decidir? Com podem donar ales als infants sense malcriar-los ni convertir-los en dèspotes? Té cap sentit negar-se a donar pautes? Com es pot reforçar la voluntat d’un infnati o d’un adolescent? Els podem ajudar a encarar-se al feliç repte de viure?

  L’autora proposa respostes a aquestes i altres preguntes que es plantegen els adults d’avui dia. Avalada per la seva experiència en l’àmbit familiar i professional, ofereix unes reflexions que contrapunteja amb vivències i anècdotes, i amb el seu característic realisme i bon humor.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)