Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Els nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Els Nostres conflictes de cada dia : manual pràctic per a la gestió familiar diària

  Tolosa, M. Helena

  Barcelona : Ediciones del Serbal, 2016

  Es tracta d’un llibre que aporta com la mateixa autora diu, ingredients per fer les nostres pròpies receptes i per gestionar les relacions del dia a dia amb els nostres fills.

  És un manual. Un manual molt pràctic. Un manual dʼingredients, que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final. Amb la descripció dels ingredients que cal considerar, i que podeu combinar al vostre gust segons el resultat final que desitgeu. Un manual que ens pot obrir camins, donar idees i facilitar el dia a dia amb els fills.

  “Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Dormir, menjar, els deures, lʼescola, els amics, la televisió, les rebequeries, lʼhora de tornada, baralles entre germans... Tot sʼha de negociar? Com? Premiar? Castigar? Cal donar explicacions per a tot?”

  En ell es barreja lʼexperiència educativa, lʼexperiència de mare i lʼexperiència en el món de la psicopedagogia de la seva autora.

  M. Helena Tolosa Costa ha treballat en diferents centres dʼeducació com a docent i logopeda. Fa anys que treballa com a psicopedagoga en actiu en el camp de les escoles de pares i mares, lʼassessorament familiar, personal i dʼadolescents, la formació per a docents i la impartició de tallers als centres educatius en diferents àrees (orientació vocacional i personal, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, autoconeixement, etc.). 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Ramon Fernández Jurado. de Castelldefels.

  27/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'art d'educar amb amor

  L'Art d'educar amb amor

  Caparrós, Xavier

  Lleida : Pagès, 2016

  Aquest llibre està escrit des del cor, és un viatge fascinant que explora l’univers dels infants i dels qui tenim la responsabilitat i la joia d’acompanyar-los. Una obra excepcional que ens proposa una reflexió profunda de com eduquem, on som i on volem anar. Adreçat als pares, a docents i a qualsevol persona interessada en l’ésser humà, la formació i l’educació, té l’objectiu de contribuir a formar persones satisfetes i creatives que afavoreixin la llibertat i la dignitat individual i col·lectiva. 

  Amb un llenguatge clar, directe i estimulant ens ofereix eines i alternatives concretes per crear vides on l’amor, l’alegria, la sensibilitat i la tendresa en siguin els protagonistes. Atès que educar i estimar també són arts que requereixen una decisió i un aprenentatge constant, són els mateixos infants qui ens regalen un munt de propostes i ens conviden a dur-les a la pràctica. Tot plegat, un repte d’amor extraordinari!

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Rodríguez, Nora

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2016

  Aquest és un llibre fonamental per entendre com funciona el cervell dels infants. Tant si sou mare, pare, mestre o un altre tipus d'educador infantil aquest llibre us ajudarà a comprendre com aprenen els nens i nenes. Deixant de banda les velles idees educatives que fins avui només han valorat un únic tipus d'intel·ligència.

  Com a pare, és un llibre que et farà pensar i reflexionar sobre la forma d’ajudar als teus fills a ser feliços amb el que tenen i amb el que aprenen.

  La seva autora, Nora Rodríguez (escriptora, assagista i pedagoga),especialista en assetjament escolar, ens descobreix les Neurociències i com poden ser-nos de gran utilitat a l’hora d’educar els nostres petits.

  Precisament, gràcies a l'impuls de les neurociències i a tot el coneixement que ens han aportat ens permet reflexionar i examinar la manera com estem educant els nens tant a la família com a les escoles. Llegint entre les seves pàgines també tindrem la possibilitat de reflexionar sobre el trastorn del TDHA i el fracàs escolar.

  Es tracta d’un llibre que trenca esquemes en la manera d’educar i ensenyar els nens, ens obre els ulls sobre possibles errors, i ens dóna les eines que els infants necessiten.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga pato Núñez. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui mana aquí? els fills necessiten llibertat i autoritat

  Qui mana aquí? : els fills necessiten llibertat i autoritat

  Cardona, Victòria

  Barcelona : Pòrtic, 2010

  Tenim autoritat davant dels nostres fills? Sabem dir no? Com podem compaginar la nostra autoritat amb la seva iniciativa i capacitat de decidir? Com podem donar ales als infants sense malcriar-los ni convertir-los en dèspotes? Té cap sentit negar-se a donar pautes? Com es pot reforçar la voluntat d’un infnati o d’un adolescent? Els podem ajudar a encarar-se al feliç repte de viure?

  L’autora proposa respostes a aquestes i altres preguntes que es plantegen els adults d’avui dia. Avalada per la seva experiència en l’àmbit familiar i professional, ofereix unes reflexions que contrapunteja amb vivències i anècdotes, i amb el seu característic realisme i bon humor.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Los terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Los Terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Dunford, Caroline

  Barcelona : Cúpula, 2010

  Viure amb un nen de dos anys no és precisament fàcil. Mentre ell descobreix el món, els pares s'enfronten a les seves manies a l'hora de dinar, a l'àrdua tasca d'ensenyar a fer servir l'orinal i a innombrables nits sense dormir.

  En aquesta obra, l'autora ha relatat el període dels dos als tres anys de la vida del seu fill, a qui ha anomenat encertadament "l'Emperador". Narra els seus fracassos d'una manera tan sincera com els seus èxits, i comparteix amb el lector tot el que ha après durant aquesta etapa: com dormir (més o menys ...), com aconseguir que el nen segueixi una dieta saludable, com fer que se senti segur tant a casa com fora d'ella, com acomiadar-se dels bolquers, com canviar els mals hàbits ...

  I moltes altres històries i rebequeries que desesperen a qualsevol pare o mare.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  La Crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  Jové, Rosa

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

  Una criança feliç es pot aconseguir. Aquesta és la premissa de la qual parteix la psicòloga Rosa Jové per ajudar els pares a cuidar i entendre al seu fill des del naixement fins als 6 anys. Una etapa fonamental en la qual es forja bona part de la personalitat del nen i es fixen les seves estructures emocionals. "Només el nadó que se senti satisfet i atès eliminarà la por i l'estrès de la seva vida. Serà feliç".

  La importància dels hàbits i rutines, els nens que mengen poc, les rebequeries i les paraulotes, adéu al bolquer, la gelosia entre germans, porucs i temorosos ... són alguns dels temes que es tracten en aquesta obra.

  Adequat de per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar sense cridar : acompanyant els fills d'entre quatre i dotze anys en el camí cap a l'autonomia

  Educar sense cridar :

  Castellví Miquel, Alba

  Barcelona : Angle, 2016

  Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.

  L’autora d’aquest llibre ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l'objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d'eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els nostres fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • A la taula i al llit, al primer crit

  A la taula i al llit, al primer crit

  Gilbert, Trinitat

  Barcelona : Columna, 2015

  L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida i aconseguir uns bons hàbits en aquest camp ens assegura un òptim desenvolupament.

  Sota la premissa del periodista nord-americà Michael Pollan "Preocupa't pel que menges cada dia i no pel que facis un dia de manera excepcional" Trinitat Gilbert (periodista freelance especialitzada en gastronomia i educació al diari Ara) ens presenta aquest llibre com una eina pels pares per tal de canviar la seva alimentació i així millorar els hàbits alimentaris dels seus fills. 

  Un llibre molt pràctic, fàcil de llegir i molt aplicable al dia a dia per tal d'obtenir una dieta saludable i conscient i aconseguir que els nens creixin sans i amb uns bons hàbits alimentaris.

  Adequat per a pares i mares.

  Extret del prestatge de Salut de la Biblioteca Virtual.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)