Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Neuroeducación para padres : educa a tus hijos con la ayuda de las neurociencias

  Rodríguez, Nora

  Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2016

  Aquest és un llibre fonamental per entendre com funciona el cervell dels infants. Tant si sou mare, pare, mestre o un altre tipus d'educador infantil aquest llibre us ajudarà a comprendre com aprenen els nens i nenes. Deixant de banda les velles idees educatives que fins avui només han valorat un únic tipus d'intel·ligència.

  Com a pare, és un llibre que et farà pensar i reflexionar sobre la forma d’ajudar als teus fills a ser feliços amb el que tenen i amb el que aprenen.

  La seva autora, Nora Rodríguez (escriptora, assagista i pedagoga),especialista en assetjament escolar, ens descobreix les Neurociències i com poden ser-nos de gran utilitat a l’hora d’educar els nostres petits.

  Precisament, gràcies a l'impuls de les neurociències i a tot el coneixement que ens han aportat ens permet reflexionar i examinar la manera com estem educant els nens tant a la família com a les escoles. Llegint entre les seves pàgines també tindrem la possibilitat de reflexionar sobre el trastorn del TDHA i el fracàs escolar.

  Es tracta d’un llibre que trenca esquemes en la manera d’educar i ensenyar els nens, ens obre els ulls sobre possibles errors, i ens dóna les eines que els infants necessiten.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga pato Núñez. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  21/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui mana aquí? els fills necessiten llibertat i autoritat

  Qui mana aquí? : els fills necessiten llibertat i autoritat

  Cardona, Victòria

  Barcelona : Pòrtic, 2010

  Tenim autoritat davant dels nostres fills? Sabem dir no? Com podem compaginar la nostra autoritat amb la seva iniciativa i capacitat de decidir? Com podem donar ales als infants sense malcriar-los ni convertir-los en dèspotes? Té cap sentit negar-se a donar pautes? Com es pot reforçar la voluntat d’un infnati o d’un adolescent? Els podem ajudar a encarar-se al feliç repte de viure?

  L’autora proposa respostes a aquestes i altres preguntes que es plantegen els adults d’avui dia. Avalada per la seva experiència en l’àmbit familiar i professional, ofereix unes reflexions que contrapunteja amb vivències i anècdotes, i amb el seu característic realisme i bon humor.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  30/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Los terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Los Terribles dos años : cómo superar con éxito esta difícil etapa de tu hijo

  Dunford, Caroline

  Barcelona : Cúpula, 2010

  Viure amb un nen de dos anys no és precisament fàcil. Mentre ell descobreix el món, els pares s'enfronten a les seves manies a l'hora de dinar, a l'àrdua tasca d'ensenyar a fer servir l'orinal i a innombrables nits sense dormir.

  En aquesta obra, l'autora ha relatat el període dels dos als tres anys de la vida del seu fill, a qui ha anomenat encertadament "l'Emperador". Narra els seus fracassos d'una manera tan sincera com els seus èxits, i comparteix amb el lector tot el que ha après durant aquesta etapa: com dormir (més o menys ...), com aconseguir que el nen segueixi una dieta saludable, com fer que se senti segur tant a casa com fora d'ella, com acomiadar-se dels bolquers, com canviar els mals hàbits ...

  I moltes altres històries i rebequeries que desesperen a qualsevol pare o mare.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  La Crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

  Jové, Rosa

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

  Una criança feliç es pot aconseguir. Aquesta és la premissa de la qual parteix la psicòloga Rosa Jové per ajudar els pares a cuidar i entendre al seu fill des del naixement fins als 6 anys. Una etapa fonamental en la qual es forja bona part de la personalitat del nen i es fixen les seves estructures emocionals. "Només el nadó que se senti satisfet i atès eliminarà la por i l'estrès de la seva vida. Serà feliç".

  La importància dels hàbits i rutines, els nens que mengen poc, les rebequeries i les paraulotes, adéu al bolquer, la gelosia entre germans, porucs i temorosos ... són alguns dels temes que es tracten en aquesta obra.

  Adequat de per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar sense cridar : acompanyant els fills d'entre quatre i dotze anys en el camí cap a l'autonomia

  Educar sense cridar :

  Castellví Miquel, Alba

  Barcelona : Angle, 2016

  Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.

  L’autora d’aquest llibre ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l'objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d'eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els nostres fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • A la taula i al llit, al primer crit

  A la taula i al llit, al primer crit

  Gilbert, Trinitat

  Barcelona : Columna, 2015

  L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida i aconseguir uns bons hàbits en aquest camp ens assegura un òptim desenvolupament.

  Sota la premissa del periodista nord-americà Michael Pollan "Preocupa't pel que menges cada dia i no pel que facis un dia de manera excepcional" Trinitat Gilbert (periodista freelance especialitzada en gastronomia i educació al diari Ara) ens presenta aquest llibre com una eina pels pares per tal de canviar la seva alimentació i així millorar els hàbits alimentaris dels seus fills. 

  Un llibre molt pràctic, fàcil de llegir i molt aplicable al dia a dia per tal d'obtenir una dieta saludable i conscient i aconseguir que els nens creixin sans i amb uns bons hàbits alimentaris.

  Adequat per a pares i mares.

  Extret del prestatge de Salut de la Biblioteca Virtual.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Crianza respetuosa

  Crianza respetuosa

  Garrido García, Jesús

  Madrid : Oberon, cop. 2016

  L'esport més estès del món és explicar els altres com criar els seus fills. Tots sabem com fer-ho quan no som els implicats. Però la gran majoria del que s’acostuma a recomanar és fruit de prejudicis.

  El que ens mostra aquest llibre és un recorregut per les fases més habituals de desenvolupament dels nadons durant els seus dos primers anys de vida, explicant els punts en els quals acostumen a aparèixer dubtes i problemes. Ens intenta lliurar dels prejudicis més comuns perquè ens preocupem menys i entenguem millor el nostre fill.

  L'enfocament està centrat en el desenvolupament del nadó i la seva relació amb els altres membres de la família. Perquè sorgeixen problemes tant per no entendre les necessitats del nadó com per no assumir que els altres també les tenim. I la solució, com tantes vegades, acostuma a ser un equilibri.

  En aquest llibre es segueixen els tres eixos fonamentals en el desenvolupament: alimentació, son i convivència, els camps capaços de monopolitzar la criança quan hi ha un problema que no aconseguim resoldre.

  L’objectiu és que coneguem una cosa tan canviant com el nadó en aquests dos anys de vida i que, entenent les fases normals i com actuar davant d'elles, centrem la nostra atenció en gaudir d'una etapa irrepetible i plena de coses meravelloses.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  10/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Niños obesos

  Niños obesos

  Gimeno, Mar

  Madrid : Síntesis, DL 2016

  El sobrepès i l'obesitat en els infants es manifesta amb un excés de greix corporal i un pes anormalment elevat, a més de perjudicar la seva salut, poden suposar l'inici de malalties degeneratives que patiran d'adults i que afectaran a la seva qualitat de vida.

  Actualment, es coneixen força bé tant les causes del sobrepès i l'obesitat infantil com la manera d'evitar-les però tot i així la seva freqüència va en augment, esdevenint un problema mèdic i social al que cal fer-hi front.

  Aquest llibre s'orienta cap a les famílies i també als professionals de l'educació.

  Infants nutrició - al catàleg

  5 moments al dia per evitar l'obesitat infantil – Agència de Salut Pública de Barcelona

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanació estreta de la Biblioteca Virtual

  09/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Juguem Activitats per ensenyar bons hàbits als nens

  Juguem! Activitats per ensenyar bons hàbits als nens

  Estivill, Eduard

  Barcelona : Debolsillo , 2008

  L’objectiu d’aquest llibre és aportar una sèrie de conceptes, expressats en forma de jocs, perquè els pares puguin inculcar més bons hàbits als seus fills.

  Trobarem una sèrie d’activitats, documentades amb conceptes científics provats, fàcils d’executar i molt vàlides des del punt de vista educatiu. Cada una d’elles està pensada amb rigor i emoció, i ha estat provada amb molts nens.
  Aquesta obra constitueix una ajuda fonamental per als pares en la difícil tasca d’educar els seus fills correctament i aconseguir que siguin millors persones.

  Moltes investigacions avalen la necessitat d’estimulació del cervell per aconseguir un òptim desenvolupament de l’ésser humà. L’autor, com a científic dedicat a l’estudi i la difusió dels mètodes per inculcar bons hàbits als nens, ha pogut comprovar la gran facilitat que tenen aquests per copsar les ensenyances i copiar els patrons de conducta dels adults.

  Els jocs d’aquest manual són una invitació a posar fil a l’agulla per aconseguir que els nostres fills adquireixin bons hàbits, uns valors sòlids i l’autoestima que necessiten per trobar el seu lloc al món.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  01/12/2016
  Mitjana (0 Vots)
 • Coaching familiar

  Coaching familiar

  Urpí, Montse

  Barcelona ... [etc.] : Ediciones B, 2014

  Què fer quan ens sentim superats pels nostres fills? Les nostres conductes i actituds en el present poden ser determinants per al demà dels nostres fills. Educar i ser pares són dues funcions que haurien d'anar a l'una, però que, sovint, es disgreguen sense que els pares siguem conscients. 

  Perquè educar és molt més que ensenyar als fills a menjar bé, a tenir uns hàbits saludables, a compartir amb els altres, etc. Consisteix, també, en transmetre somnis, valors, il·lusions i una forma personal, honesta i profunda d'entendre la vida. I crec que quan per algun motiu que desconeixem el nostre equilibri s'altera i no podem atendre les diferents demandes que vénen del món que ens envolta, és quan podem afirmar que el coaching és una tècnica de gran ajuda.

  En aquest llibre, l'autora presenta el coaching com una eina que facilita la gran tasca que suposa educar i ser pares. S'explica com el coaching pot ajudar a que els pares exerceixin la seva tasca com a tals, a desenvolupar tot el seu potencial i confiança en si mateixos com a educadors. Hauríem de recordar que eduquem des de la persona que som. I que això suposa un repte constant... 

  Si volem mantenir una actitud seriosa i convincent davant els fills, hem de mantenir un compromís amb nosaltres mateixos. Perquè creixin amb l'equilibri i la serenitat necessaris, i perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial físic, intel·lectual i emocional.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca I Bros d'Abrera.

  30/11/2016
  Mitjana (0 Vots)