Fangstigoses receptes Fangstigoses receptes

Ningú pot negar que Roald Dahl era un gran llaminer, a molts dels seus llibres queda reflectida la seva predilecció per la xocolata.

Et proposem un tast de dolços a través d'alguns dels seus llibres més destacats... esperem que et vingui de gust!

Piruletes de xocolata de la fàbrica Wonka

Dins d'aquest receptari no podia faltar una menció especial a Charlie i la fàbrica de xocolata... un paradís del dolç on Roald Dahl imagina el somni de tot gran llaminer: cascades de xocolata, arbres de caramel, herba comestible, un vaixell de cotó de sucre...

Gaudiu de la seva lectura menjant una d'aquestes delicioses piruletes... us animeu?

Ingredients:

  • xocolata negra (70% de cacau)
  • 1 màniga pastisseres d'un sol ús
  • paper sulfuritzat
  • pals de pinxo

Elaboració:

1. Primer de tot foneu la xocolata negra al microones (30 segons), compte no es cremi!
2. Introduïu la xocolata dins la màniga pastissera i lligueu-la amb un nus abans de fer-hi un petit forat a l'extrem amb unes tisores.
3. Dibuixeu les piruletes sobre un paper sulfuritzat. Podeu fer espirals o figuretes (flors, sol, núvols...), però procureu que la part central on heu de  col·locar els pals sigui prou sòlida.
4. Podeu  decorar les piruletes amb fruits secs o polsim de colors. Fiqueu  uns 10minuts les piruletes a la nevera.

Pastís Trunchbull

A la novel·la Matilda la temuda directora Ms.Trunchbull obliga a en Bruce a menjar-se un pastís gegant de xocolata davant de tots els alumnes. Pots veure-ho a aquest vídeoI vosaltres...serieu capaços de menjar-vos un pastís sencer? Aquí us deixem la recepta d'aquest deliciós pastís de xocolata a l'estil "Trunchbull"

Ingredients:

  • 225 gr de xocolata fondant
  • 175 gr de mantega
  • 225 gr de sucre
  • 4 cullerades soperes de farina
  • 6 ous
  • 110 gr de xocolata fondant
  • 110 gr de nata líquida

Elaboració:

1. Demaneu ajuda a un adult per encendre el forn. Pre-escalfeu-o a 180º i unteu el motlle amb mantega.
2. Fongueu la xocolata i barregeu-la amb la mantega, fins que quedi cremós.
3. Afegiu la farina, el sucre i els rovells dels ous.
4. Muntar les clares al punt de neu i incorporeu-les  lentament a la barreja mentre es va remenant.
5. Poseu la massa en el motlle i fiqueu-lo al forn durant uns 35 minuts.
6. Per elaborar la cobertura desfeu la xocolata i barregeu-la amb la nata líquida. Cobriu completament el pastís i deixu-lo refredar.

Mousse de préssec gegant

Aquesta recepta està inspirada en el préssec que va créixer dels pèsols màgics del conte  James i el préssec gegant

Abans de menjar-vos els préssecs  vigileu que dins no viatgin insectes...

Ingredients:

  • 200g préssec en almívar
  • 2 ous M (2 clares i 1 rovell)
  • 200g nata 35%mg
  • Sucre

Elaboració:

1. Triturem els préssecs junt amb el rovell de l'ou i reservem
2. Batem les clares de l'ou a punt de neu i reservem. A continuació batem la nata amb una mica de sucre fins que espessi.  
3. Barregem les clares batudes amb els préssecs amb moviments suaus i envolvents.  Aboquem mica en mica la nata i suaument barregem bé. 
4. Aboquem la barreja en gots o bols petits i els fiquem a la nevera fins que es refredin. Podem decorar amb uns trossets de préssec

Sucs medicinals d'en Jordi

Us proposem uns beuratges d'allò més curiosos... cadascun provoca una reacció diferent, un us aportarà súper energia, altre farà que tot vagi més lent i l'últim us netejarà el cos per dins...  

Si us agrada crear les vostres mescles i dissolucions, inventeu-vos una de ben esbojarrant com la que en Jordi de "La meravellosa medicina d'en Jordi" li prepara a la seva avia per transformar-la en la millor avia del món!

Us atreviu a beure-les?

Ingredients suc ultra vitaminalític!

  • 100 gr de meló madur,
  • 1 taronja,
  • 2 mandarines
  • 50 gr de llima

Ingredients suc tanca-parpelles

  • 4 kiwis
  • 2 plàtans

Ingredients suc renta budells

  • 10 maduixes grans
  • 200 gr de raïm

Elaboració dels sucs:

Demaneu ajuda per pelar i tallar la fruita en trossets.
Fiqueu tots els trossos a la batedora o liquadora fins que quedi un beuratge líquid sense grumets.
Serviu en gots i decoreu-los amb menta. Si us agrada més dolç podeu posar una cullerada de mel o de sucre.

 

A més, a més...

Si us heu quedat amb ganes de més trobareu altres extraordinàries receptes  a la pàgina oficial de l'autor (anglès). I no us perdeu el llibre Fangstigoses receptes de Roald Dahl inspirat en els menjars que sortien en els seus llibres... és exquisit!

A les biblioteques també descobrireu molts llibres de receptes per fer dolços i pastissos deliciosos.

Per als amants de la xocolata us proposem una selecció de contes amb molt de cacau. Bon profit i bones lectures!

Trobareu més coses interesants sobre la xocolata al prestatge de cuina de la Biblioteca Virtual.

Fangstigoses receptes de Roald Dahl

Chocolate

 

El follet Oriol i l'aventura de la xocolata

M'agrada la xocolata

La Marta i la xocolata

Cuina a la Biblioteca Virtual

Vés a l'especial de Roald Dahl►