Ficció Digital

Un total de 15 bibliotecaris pertanyents a diferents biblioteques participen en el Laboratori de ficció digital: Club de (vídeo) joc. El grup de bibliotecàries i bibliotecaris et fan aquestes propostes de videojocs; un total de sis recomanats en tot cas per a menors de 12 anys:

 

Metamorphabet. Un alfabet líric Vectorpark

La poètica d’aquest joc, que a primera vista pot semblar una aplicació per aprendre l’alfabet, es ramifica en cada una de les lletres que es transformen en objectes, animals, imatges identificables per l’infant i que el transporten a un món màgic. La interacció entre l’acció (picar a una porta perquè s’obri o tocar les cordes d’una guitarra perquè soni) amb la música està molt treballada i no és casual. En definitiva, un joc que, a partir de l’alfabet i les lletres que usem cada dia, ens permet viatjar per la nostra imaginació aprenent noves paraules i descobrint tot el món poètic que escampa.

  • A partir de 4 anys
  • PC Windows i Mac; Android i iOS
 

Chuchel. Un esbojarrat joc de puzles Amanita Design

Què no faries per aconseguir la teva fruita preferida? En Chuchel ho té clar: és capaç d’allò més inimaginable per fer-se amb el seu tresor més preuat: una cirera! El protagonista, junt amb els seus amics, ens convida a gaudir d’una aventura apassionant i molt divertida. Amb una il·lustració molt acurada plena de colors i una música i efectes sonors que acompanyen tots els moviments, el meravellós humor d’aquest joc està a les teves mans. Una història en moviment on amb les nostres accions participem en primera línia. Un joc ideal per jugar en família i per compartir una experiència plena d’imaginació, ironia i molts somriures.

  • A partir de 6 anys
  • PC Windows i Mac; Android i iOS
 

Hidden Folks. Un busca a Wally ben animat Adriaan de Jongh i Sylvain Tegroeg

Un joc de busca i troba, però molt més que això! Amb Hidden Folks podreu gaudir d’unes animacions senzilles, en blanc i negre, però plenes de força i molta, molta simpatia. Les il·lustracions són fetes a mà per Sylvain Tegroeg i tots els sons, veus i efectes, dissenyats pel Martin Kvale, s’han gravat fent servir la boca com únic instrument. Un joc que aprofita el millor de les noves tecnologies i alhora reivindica el treball artístic. Mentre intentem trobar a Kiki, el mico o el lloc on pren el sol l’elegant Jessy, podrem gaudir del dia a dia dels habitants de nombrosos i originals escenaris, cada vegada més amplis i més atapeïts de personatges, moviments i detalls encantadors.

  • A partir de 6 anys
  • PC Windows, Mac i Linux; Android i iOS; NIntendo Switch
 

GNOG. Un trencaclosques espacial Ko_Op

Un univers de trencaclosques amb interacció directa i fantasia a dojo. Només amb la intuïció ja hi pots jugar. La música i els efectes, així com les formes geomètriques i els colors, donen vida a tots els personatges i a tots els mons, posant a prova la nostra lògica i raonament. Cadascun d’aquests universos és una enigmàtica història que hem de resoldre mitjançant la nostra imaginació, l’observació i l’assaig. En definitiva, una compilació de petites històries imaginatives per desxifrar, que ens permet gaudir de l’experiència, delectar-nos amb la seva representativitat i divertir-nos sols o en companyia.

  • A partir de 10 anys
  • PC Windows i Mac; Ipad; PlayStation 4
 
 

A Duck has an adventure. Escull la teva aventura Daniel Merlin Goodbrey

Encara recordem aquells llibres on podies escollir la teva aventura saltant entre les pàgines del llibre depenent d’allò que triaves. Doncs amb aquest joc podem triar quina vida li donem al nostre protagonista, en aquest cas, un ànec. Haurem d’anar decidint (com a la vida mateixa) cap a on volem orientar-lo i què fer davant situacions -- moltes d’elles hilarants -- i que ens portaran a qüestionar-nos les nostres decisions i entendre la visió del creador davant un joc amb una narrativa molt treballada i que, en qualsevol moment, podem construir i reconstruir a la nostra manera.

  • A partir de 10 anys
  • Flash

Bibliojuga amb el Gènius

Vols jugar una estona amb el Gènius? Descobreix els jocs que et proposa el portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals. L’aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius t'ofereix vuit jocs protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit.

Hi trobaràs jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d’una escena. Recorda que a l'apartat En@cció del portal també trobaràs diversos jocs i manualitats per passar una bona estona. 

L’aplicació està disponible per als sistemes Android i iOS. Es tracta de la segona aplicació mòbil que llença la Xarxa de Biblioteques Municipals, que ja disposa de l’app BibliotequesXBM, per al públic adult i que permet cercar activitats i biblioteques, dur el carnet al dispositiu mòbil o consultar el catàleg de documents.

Més informació:

Autor: Txesco Montalt

Ves a la pàgina principal