Qui som

La Xarxa de Biblioteques Municipals està formada per més de 200 biblioteques i 10 bibliobusos que treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de serveis i de qualitat perquè tots els ciutadans de la província de Barcelona tinguin un accés igualitari a la cultura.

El treball conjunt entre els ajuntaments i la Diputació de Barcelona fa possible que la Xarxa de Biblioteques Municipals ofereixi més i millors serveis des de qualsevol municipi de Barcelona  

Els principals avantatges del treball en xarxa són:

  • Disposar d'un carnet únic de biblioteca a la província de Barcelona, vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya, que permet accedir gratuïtament als principals serveis de les biblioteques i que ofereix descomptes en establiments culturals.
  • Tenir accés a l'Aladí, el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb més de vuit milions de documents (llibres, DVD, CD, diaris i revistes) de totes les biblioteques municipals de la província.
  • Poder demanar llibres i materials audiovisuals de qualsevol biblioteca de la Xarxa i rebre'ls a la biblioteca més propera per mitjà del préstec interbibliotecari. També retornar des de qualsevol biblioteca de la XBM, documents no sol·licitats mitjançant aquest servei.

La participació de la Diputació de Barcelona a la Xarxa de Biblioteques Municipals fa més sostenible la creació i manteniment de les biblioteques municipals, que comparteixen recursos tecnològics, documentals i humans. Lidera i coordina el treball en xarxa d'aquestes biblioteques , esteses per més de 130 municipis, que garanteixen una mateixa qualitat de servei a tot el territori de la província.