L'art de la discusió

Pensar, dialogar, discutir... en aquest apartat et mostrem un conjunt de contes i històries reals on els protagonistes intenten convencer a la resta mitjançant les paraules.

Una única realitat pot tenir diferents interpretacions i punts de vista. Això ho pots veure per exemple als dos últims contes recomanats on la col·laboració entre les parts implicades és l'única manera d'arribar a una entesa.

A les biblioteques trobaràs aquests set documents:

L'aventura de pensar

Así es la dictadura

Pequeña historia de un desacuerdo

Al Sur de la Alameda : diario de una toma

¡Así fue! ¡No, fue así! 

La verdad del elefante

Set ratolins cecs

Mira les recomanacions de dos dels quatre relats de ficció que hem destacat com a documents que pots trobar a les biblioteques:
 

¡Así fue! ¡No, fue así! ¡No, así!

Schärer, Kathrin

Barcelona : Océano travesía, 2010

Disponibilitat al catàleg Aladí

L’ós, el teixó i la guineu juguen fins que es produeix un accident. Tots tres eren allà però cada un d’ells té una visió dels fets diferents. Qui té raó? Per sort l’esquirol ho ha vist tot des de fora i pot ajudar a resoldre el conflicte.

 

Set ratolins cecs

Young, Ed

Barcelona : Ekaré, 2009

Disponibilitat al catàleg Aladí

Aquests dos contes són dues versions d’una mateixa història. Diferents personatges discuteixen què és un cosa enorme desconeguda, però cap d’ells veu la cosa totalment, sinó que només en coneixen una part. Només quan ajuntaran el coneixement de tots ells descobriran que és el què tenen a davant.

 


Ves a l'especial de l'art de la política