Carnaval al món

El Carnaval és una celebració que combina les disfresses, les desfilades i les festes al carrer. A cada indret presenta uns elements característics i altres únics ja que cada país adapta la festa a la seva cultura, costums i antecedents històrics. La característica comuna a tot arreu és la de ser un període de permissivitat, disbauxa i cert descontrol.

La celebració del Carnaval més gran i més famosa del món es porta a terme a les ciutats de Rio de Janeiro a Brasil i Barranquilla a Colòmbia. A Europa s'organitzen importants celebracions com el Carnaval de Venècia.

Més a prop tenim el de Cadis i Santa Cruz de Tenerife. I ja a Catalunya són coneguts els de Barcelona, Sitges, Torelló, Solsona, Lleida, Tarragona,i Vilanova i la Geltrú.

Aquest últim és una festa amb més de 250 anys d’existència que ha estat declarada, per la Generalitat, com Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya. Té alguns moments molt particulars adreçats al que el fan diferent a la resta com són la Ruta de la Merenga del dijous gras, que és una batalla amb aquests dolços per tota la ciutat, l'arribada dissabte a la tarda de Sa Majestat El Caramel, el rei dels nens i nenes que fa ballar i pujat al seu Caramelmóbil, volta la ciutat i dilluns a la tarda se celebra  el Vidalet que és una cercavila de disfresses.

Si vols ampliar la informació de cada lloc clica sobre els punts vermells del mapa de Catalunya.

Segur que al teu barri o municipi també hi haurà rues, ball, concurs de disfresses i molta gresca, disbauxa i xerinola.

T'hi apuntes? Salut i feliç Carnaval!

Torna a l'especial de Carnestoltes>>