Concurs de cuina : Petit xef

El concurs “Petit xef” està pensat per a que els nens participants en edat escolar ens demostrin les seves arts culinàries en unes jornades festives per a totes les famílies de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, amb l’objectiu d’aprendre bones pràctiques nutricionals , prioritzant els aliments més sans.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través del programa “Santa Coloma Ciutat Universitària”, ha convocat el concurs de cuina “Petit xef”, l’objectiu del qual es difondre la creativitat per mitjà de l’elaboració de plats, per a la seva posterior degustació pública, a càrrec dels nens i nenes, d’entre 8 i 12 anys, que vulguin exhibir els seus dots culinaris. La preinscripció es va tancar el dia 21 d'abril amb 100 participants que rebran un kit de "petit xef" (manopla, davantal i barret de cuiner) Hi ha dues dates molt importants:

  • 6 de maig de 2017 a les 9.30 del matí, fase el·liminatòria al menjador de l'Escola Sant Just de Santa Coloma de Gramenet
  • 20 de maig de 2017 prova final a l'espai cuines de la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet.


A la fase el·liminatòria els participants han de portar el plat cuinat des de casa amb tots els ingredients preparats per a emplatar i presentar el primer dia de concurs. En el cas que es tracti de plats calents, existirà la possibilitat d’escalfar el plat abans de la degustació per part del jurat. Els plats tindran nom posat pels participants i rebran puntuació del jurat entre 0 i 10. Els tres plats millor valorats a en diversos aspectes passen a la final.

Un cop avaluats els plats per part del jurat, els familiars, acompanyants i públic en general tindran la ocasió de degustar les elaboracions dels nens.

Durant el dia de les eliminatòries, es desenvoluparan dos jocs per a tots els participants, el guanyador dels quals rebrà un obsequi relacionat amb el món de la cuina:

 

  • Endevina l’aliment:

Es presentaran les propietats nutricionals de tres aliments, a partir dels quals els participants hauran d’endevinar de quins aliments s’està parlant. Cada aliment encertat suposarà un punt per al o la participant que l’encerti.

  • El preu just:

Consistirà en la presentació d’una recepta a partir de la qual, els participants hauran d’endevinar el preu de la suma dels ingredients necessaris per elaborar-la. No es podrà superar el preu de la recepta i els/les 5 participants que més s’apropin per la banda baixa rebran 5, 4, 3, 2 i 1 punt, respectivament.

El o la participant que obtingui més punts de la suma d’aquests dos jocs, rebrà un obsequi relacionat amb el món de la cuina.

La prova final consistirà en l’elaboració, in situ, del plat presentat a la fase eliminatòria. Els participants hauran de dur tots els ingredients i els estris adequats que ells creguin necessaris per a l’elaboració del seu plat: ganivets de cuina, forquilles, culleres, tisores, ratllador, fusta per tallar, plat per emplatar i elements decoratius... i hauran de dur posat el kit “petit xef” durant l’elaboració del plat. Tots els elements de cocció els posa l’organització. El guanyador rebrà un ordenador portàtil com a premi.