Les estacions (amb calma, el ritme de la natura)

 

Les estacions (amb calma, el ritme de la natura)

Ens passem el dia corrent amunt i avall, ràpid, sense parar atenció. Diem que no tenim temps. Al nostre voltant tot es transforma amb el pas dels dies, però no sempre és fàcil adonar-nos-en.

Primavera , estiu, tardor, hivern. I si tanquem els ulls? i escoltem, olorem, toquem, tastem? A tot arreu hi ha natura, només cal que ens aturem una estona amb calma i observem què passa al nostre voltant. Les quatre estacions acompanyen la natura a cada moment de l’any. La primavera desperta i activa els animals i les plantes. L’estiu és ple de vida, amb dies llargs i calorosos. A mesura que passen els dies, la tardor ens avisa que el dia s’escurça i l’aire es torna més fresc, les fulles cauen. Tota la natura es prepara perquè aviat arribarà l’hivern, llarg, fred i tranquil.

El cicle anual a la natura té quatre estacions, ni dues, ni tres, ni una, quatre. I tot l’ecosistema està plenament relacionat amb aquesta estacionalitat. Els cicles vitals dels insectes i d’altres animals que hivernen durant els mesos de fred, la floració de la vegetació, l’alimentació, les migracions de les aus... tot està estretament lligat amb les quatre estacions de l’any.

Passen els dies, les setmanes, els mesos... i la vida segueix el seu curs. Quan estem a la natura, estem al Món tranquil, sense presses, on cada estació és una peça única i imprescindible perquè tot l’engranatge funcioni.

A les biblioteques trobaràs

A la Xarxa Municipal de biblioteques trobaràs diversos llibres que parlen de la llum i les colors:

 

Text i bibliografia de Gemma Artigas de la Bib.  Antoni Comas de Mataró

Ves a l'especial de Copèrnic