Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Els viatges de Gulliver
Els viatges de Gulliver

Primer viatge a Lil·liput

Mitjana (0 Vots)

Els viatges de Gulliver és l’obra més coneguda de Jonathan Swift. La va escriure l’any 1726 i la seva intenció era fer una denúncia dels comportaments humans de l'època que considerava negatius i fora de lloc. Amb el pas del temps i degut als viatges i móns imaginaris que retrata amb fantasia s'ha convertit en un èxit de cara al lector infantil. 

És l'obra llarga més coneguda de Swift i tot un clàssic de la literatura en anglès. El llibre narra els viatges fantàstics de Gulliver, quatre en total en forma de paròdia del gènere literari de les narracions de viatges de l'època.

En primer lloc visita el país dels Lil·liputiencs, vist a la imatge, el de Brobdingnag que és un país de gegants on tot el que hi ha manté aquesta gran proporció. Durant el tercer viatge arriba per accident a Laputa i després de visitar petits llocs similars arribarà a Japó on pensa que ja no ha de viatjar més. Durant aquesta tercera peripècia es troba amb pobles que treballen molt la ciència però no saben treure profit dels seus avenços. A la ficció aquest poble descobreix 2 satel·lits a Mart, es va confirmar l'existència 100 anys després. L'últim país visitat és Houyhnhnms on viuen un cavalls que demostren ser més humans que els propis homes.

Una obra tan important te moltes edicions per a nens:

 

 

Font d'informació: De visita en el país de Liliput