Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Exterior del museu

Mitjana (0 Vots)

Des de 1977, cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus, i es planifiquen moltes activitats, com exposicions, conferències, cursos, tallers... i també es pot gaudir d'importants descomptes en les entrades d'alguns museus.

Cada any per celebrar aquest dia s'escull un tema, enguany és "Els museus per a una societat sostenible", en què es vol conscienciar a la gent que hem de ser més solidaris i aprofitar els recursos d'una manera més respectuosa amb el medi ambient.

A Barcelona tenim molts museus, segurament en deus conèixer uns quants, oi? Però aquesta vegada ens centrarem en el Museu Nacional d'Art de Catalunya, més conegut per les seves inicials,  el MNAC.

Aquest museu es troba situat a la muntanya de Montjuïc, i va ser inaugurat en 1929 amb motiu de l'Exposició Internacional. Destaca sobretot, per la seva col·lecció d'Art Romànic, una de les millors del món. També podràs veure les obres dels artistes més representatius del modernisme català, com Antoni Gaudí o Casas, i gaudir de grans pintors del Renaixement i el Barroc europeus, com Tiziano o Velàzquez,  així com  d'una col·lecció de fotografia molt important.

Al museu sempre hi ha exposicions i activitats, que segur que t'agradaran, i si tens el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, podràs gaudir d'un bon descompte, i no només en el MNAC, també en d'altres museus (teatres, cinemes...), que trobaràs al següent enllaç

Font d'informació: Museu Nacional d'Art de Catalunya