Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Bram Stoker
Bram Stoker

Retrat antic

Mitjana (0 Vots)

Nascut a Dublin a la meitat del segle XIX, va morir malalt a l'inici del segle següent. De nen li agradaven el periodisme i la poesia (Walt Whitman era el seu autor preferit, amb ell després tindria correspondència personal) però els seus estudis superiors seguien l'estela de la dedicació del seu pare, es va llicenciar en ciències exactes i de seguida va treballar com a funcionari.

Comença a col·laborar a un diari on fa crítiques teatrals. Fent aquests escrits, coneix a l'actor Sir Henry Irving i a partir de 1876 treballa per a ell com una mena de secretari i representant. Actualment seria una espècie de mànager. Aquesta feina és molt exigent, deixa poques estones lliures però és en aquests moments quan va realitzant els seus primers escrits.

L'any 1887 entra en una societat amb Yeats, Stevenson, Conan Doyle i altres escritors importants. És una organització que tracta temes esotèrics entre d'altres qüestions. Aquests seran molt presents a la seva obra. Tres anys després publica la seva primera novel·la The Snake's Pass i a l'any 1897 publica l'obra que el faria famós: Dràcula, la història de la lluita entre el bé i duta a terme per un conte amb característiques vampíriques. Va fer més novel·les però cap amb tanta repercusió com aquesta que s'ha adaptat per a tots els públics.

Font d'informació: Viquipèdia