Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Mowgli
Mowgli

Fotograma de la pel·lícula del Llibre de la Selva

Mitjana (0 Vots)

Segur que no cal dir qui és en Mowgli, per que ja ho déus saber. De totes maneres, no està de més recordar coses sobre ell, oi ?

En Mowgli (que significa "granota") és el protagonista d'un llibre que va escriure en Rudyard Kipling l'any 1894, El llibre de la jungla, considerat un dels llibres d'aventures més coneguts dels últims anys.

Narra les aventures d'un nen criat a la selva per una manada de llops, que el salven del temible tigre Shere Khan, que farà tots els possibles per a capturar-lo.

A la jungla trobarà animals que l'estimen i protegeixen moltíssim, com la pantera Bagheera que el va ensenyar a trepar pels arbres i a caçar; i  l'ós Baloo que li va ensenyar les lleis de la jungla, entre les que destaquen: el respecte, la solidaritat, la bondat, el valor i l'astúcia. Però també trobarà a d'altres animals que intentaran fer-li mal, com el tigre Shere Khan i la serp Kaa.

El llibre ha estat adaptat al món del cinema, però una de les versions més conegudes és la de Disney, i sobretot la seva banda sonora "Quiero ser como tu"... i que també hem sentit en algun anunci de televisió, oi?

Ara que estàs de vacances, et deixem un enllaç al que pots accedir, si tens ganes de pintar en Mowgli i els seus amics.
 

Font d'informació: Vilaweb