Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Salvador Espriu
Salvador Espriu

Salvador Espriu reflexionant

Mitjana (0 Vots)

Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners 1913 – Barcelona 1985), és un dels escriptors més importants de les lletres catalanes del segle XX.Va escriure els seu primer llibre als 16 anys.

Als dos anys va anar a viure a Barcelona però passava llargs períodes a Arenys de Mar (lloc que va inspirar molts dels seus llibres i al qual anomenava Sinera).

L'any 1933 va fer un viatge pel mar Mediterrani per conèixer la història i la mitologia d'Egipte, Grècia, Palestina... tot el que va descobrir està present als seus llibres.

Les seves primeres obres són: El doctor Rip (1931), i Laia (1932), entre d'altres. Durant els anys de la Guerra Civil (1936-1939), va escriure dos llibres més: Letizia i altres proses i Antígona.

Al 1946 va escriure la seva primera obra de poesia Cementiri de Sinera. S'han editat diverses obres per nens com Barques de paper i altres llibres com Tereseta que baixava les escales.

Va guanyar molts premis i medalles per la seva tasca.

El 22 de febrer de 1985 va morir a Barcelona però va ser enterrat al cementiri d'Arenys de Mar, la seva mitificada Sinera (si et fixes bé Sinera és Arenys al revés).

A la Biblioteca Virtual hem preparat informació especial sobre Salvador Espriu.

Al Gènius trobareu un apartat especial sobre una poeta que va néixer el mateix any: Joana Raspall.

Trobareu més informació a la Web de l'Any Espriu.

Font d'informació: Associació d'Escriptors en Llengua Catalana