Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Bob Marley
Bob Marley

Retrat en blanc i negre

Mitjana (0 Vots)

Bob Marley és deia realment Robert Nesta Marley i va néixer el 6 de febrer de 1945 a  Nine Miles, una petita ciutat de l'illa de Jamaica. No va viure gaires anys, ja que amb 36 (11 de maig de 1981) va morir, però ens va deixar un important llegat : el que es coneix com a reagge jamaicà.

Marley va néixer molt pobre i sent petit es va traslladar a Kingston, la capital i ciutat més gran de Jamaica, buscant una millor vida. La música es va convertir en una forma d'expressió del que era el seu degradat entorn  i de reivindicar el poble africà. Gràcies als missatges que contenien les seves cançons esdevingué una icona de la llibertat i del pacifisme. 

Molt important en la seva música i vida, va ser el rastafarisme, un moviment espiritual que adora a Haile Selassie, l'últim emperador d'Etiòpia (entre els anys 1930-36 i 1941-75) i que és considerat pels seus seguidors com la reencarnació de déu a la terra. De fet el nom prové de Ras (princep) i de Tafari (creador) Makonnen,  nom de Haile Selassie abans de ser coronat. Tot i que es caracteritzen per reivindicar la cultura africana, la raça negra i la seva tornada a la pàtria d'origen, Etiòpia, els trets principals d'aquest moviment  són , principalment,  una actitud davant la vida, amb uns principis i normes de convivència associats, que busquen la llibertat mental, espiritual i terrenal, la no confrontació i els respecte per la natura.

La modesta casa de Bob Marley a Nine Miles va ser convertit en el seu mausoleu i és visitat anul·lament per multitud de persones.

Per introduir-te en la seva música, aquestes són algunes de seves cançons més conegudes:

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals